Egy birtokvédelmi kérelemre nem lehet "azt mondani". Abban hatátozatot kell hozni, amit bíróság előtt meg lehet támadni.
De te tudod, a te ügyed.
Akkor most mitévö legyek?
Szerintem az itteni jegyzö ugy is azt foja mondani hogy várjam meg a hagyatékit mert addig nem tud csinálni semmit.
Nem tudod hogy esetleg a hagyatéki tárgyalás ellöt én nem láthatom a papirt hogy mit irhatakak aposom és a férjem?
Ki kell röhögni.
Ha tulajdonos lesz, akkor majd ő is befogadhat másokat. Addig még neki sincs otta helye - hacsak hozzá nem járulsz.
Köszi szépen.De mivan akkor ha be is engedi de kér lakbért töle meg teheti?Vagy hozzhat ö oda egy másik személyt a lakásba?(a volt apos).
Be kell menni a jegyzőhöz, és el kell neki mondani, hogy nem engedik be az élettársát az Ön tulajdonában lévő lakásba. A többit majd ő tudja.
(A tegeződés a hálón általános.)
Meg irná hogy mi az a birtok védelem és hogyan tudom ezt kérni?
Te tulajdonos vagy, és azzal osztod meg a tulajdonodban lévő ingatlan használatát, akivel akarod. Ebben a tulajdonostárs sem akadályozhat meg, hát még az, akinek ez a minősége egyelőre bizonytalan. Kérj birtokvédelmet!
De ezt mintha már mondtam volna...
A férjem az aposomra hagyta a lakás öreá esö részét tehát a felét.Ezzek szerint kitagadta a kiskorú fiát is.Most visszont ma beakartunk költözni a lakásba a gyerekekel és a jelenlegi élettársamal csak az aposom nem engedi mivel az övé a ház fele.A gyerekekel végül is beköltözhetnék csak akivel együtt vagyok azt nem vihetem be a lakásba nem tartozkodhat ott.Igaz a hagyatéki még nem volt meg.De az aposom már kijelentette hogy a fél ház az övé.De papirt nem mutatott mert azt csak a hagyatékin tudom meg majd.És igy most nem tudom hogy oda költözhet-e velem az élettársam?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02