Haszon élvezet.

ObudaFan # 2007.10.01. 14:06

Viszont ha jól értem, magát a tulajdonjogot ingyen kapta meg - ha haszonélvezettel terhelten is - a párod. Ebben az esetben semmiképpen nem kezdeném el perelni őket, mert az ajándék visszakövetelésére azért mód lehet.

fofoka # 2007.10.01. 13:17

Köszönöm! Nem citálnám őket sehova, férjem nevére iratták, mert abban bíztak, ha nem fizetik a rezsit, akkor majd mi fizetjük, ők meg simán elihatják a fizut. Mert ez nekik igy kényelmes.
Talán egy tiszta pillanatukban akkor tudatosult, hogy simán elvehetik tőlük, hiszen kocsmában bármit aláírnak egy felesért...
Nem elvenni szeretném tőlük, senem költöztetni már, éljenek ott ameddig élnek, ezzel sincs gond, csupán az átverés fáj nagyon... és nem csupán nekem, hanem a saját fiúknak is.
Még egyszer köszönöm a tanácsot.
Rika

Kovács_Béla_Sándor # 2007.10.01. 12:15

Hááát...
Biztatási kárra hivatkozva tán lehetne valamit keresni... De a kimutatható kár nem a beruházás értéke lenne, hiszen az a tulajdonodban álló ingatlan értékét növelte. Inkább csak az eladás előkészítésére fordított költségek megtérítését követelhetnéd.

Ami már nem jog: nem gondolom, hogy jó ötlet lenne emiatt a szűk családon belül pereskedni. Ráadásul gyanítom, hogy a helyzet úgy alakult ki, hogy a szülők már életükben neked ajándékozták az ingatlanjukat, maguknak a haszonélvezetet tartva fenn. (Színlelt adásvételre gondolni sem merek.) Nem lenne szép ezt a gesztus azzal hálálni meg, hogy néhány tízezer HUF-ért bíróságra citálod őket.

fofoka # 2007.10.01. 12:03

Kérdésem lenne, hátha:
Tulajdonos és szülei között van a vita, szülők a lakás haszonélvezői.
Közösen év elején elhatározták, hogy eladják az ingatlant, hogy máshol ugyanilyen feltételekkel (tulaj+haszonélvezet) vegyenek egy jobbat. Ehhez a meglévőt komfortosítani kellett, amit a tulajdonos fizetett (350eFt) mellyel a lakás értéke kb 2MFt-tal nőtt. Eladás után a tulaj visszakapta volna a 350eFt-ot. Hirdetés, irodák, idő, és pénz befektetés. Néhány hónap múlva a szülők meggondolták magukat. Ott a felújított lakás, pénz beleölve, és eladhatatlan. Õk nem fizetik ki a komfortosítást, "bontsátok le" (wc,fürdő). Értelme nincs szétverni újra a lakást, így viszont ez nagy átverés. Tulaj nem készült hosszútávú befektetésre, hogy kivárja míg meghalnak. Ha nem akarták volna eladni, nem fektet be semmit, ha nekik ez így jó volt.
Van valami lehetőség viszontlátni a feleslegesen befektetett összeget?
Előre is köszönöm! Rika

turulmissio # 2007.09.30. 23:40

Polgári peres ügyünkben a nem jogerős bírói ítélet meghozatalába Feleségem bele halt!Ekkor Fiunk megörökölte a per tárgyát.Közjegyzői okiratot a Földhívatal bejegyezte! Majd a II.fokú bíróság elvette Fiam örökségét,azt törölték a Tul.lapról.Ellenben az én özvegyi jogomat a mai napig jegyzik a Fiunk örökségére.A MK Legfelsőbb Bírósága megállapította a korrupt bírói eljárást /mű hibát??!/, és hatályon kívül helyezte a korábbi ítéleteket!De még a mai napig sem adták vissza az örökség tulajdonjogát!Közben kegyetlen végrehajtást szenvedtünk el,és amikor az LB Végzése jogán megszüntették a törvénysértő végrehajtást, elkezdődött egy törvényes vh.Ti.:Bankom az előző vh-ba belépett /jelzálog/,én menekülési ingatlant kerestem.Mire megszünt az előző vh., akkorára felbontotta a szerződést a Bankom.Most perelhetem-é a bíróságot,ha a törvénysértő ítéletek miatt jogtalan végrehajtást szenvedtünk el,...?
Kérdésem megválaszolásának hitében: Tisztelettel: János.

monalisa1 # 2007.09.30. 20:54

Nem.

szinema # 2007.09.30. 15:19

Kérdésem, hogy a haszon élvezetett átlehet-e iratni család tagra?