köszönöm
Eltartási szerződés - örökség?
Meg lehetne támadni - de a kimenetel ennyi adat birtokában abszolút előreláthatatlan.
Akkor végülis ezzel a húzással a lányom ki lett semmizve....
Ha nincs ingatlanvagyon az elhunyt nevén, akkor nem feltétlenül készül hagyatéki leltár, és hagyatéki tárgyalást sem kell tartani.
Lehet,hogy engem nem is hívnak,ha már régebben a nevükre íratták az ingatlant.Azt hallottam,hogy hamarabb is lehet ezt.Elég messze lakunk egymástól.több megyével odébb.Ilyenkor mi van.?
Lehet,hogy a közjegyzőnél így meg sem leszek említve.
Elég gyanus,mert az apja mindig azt mondta,hogy mindent a lánya,fog örökölni...hát ez van,Lehet,hogy részegen aláíratták Vele.Akkor meg nincs mit tenni sajnos,azt hiszem,ilyenkor köteles rész sincs.
Bizonyára lesz közjegyzői hagyatéki tárgyalás, tehát ha esetleg korábban nem, de ott ismerté válik az eltartási szerződés tartalma - és annak alapján majd az esetleges továbbiak.
Érdeklõdni szeretnék a következõkkel kapcsolatban:
A házasságomból született egy lányom,aki sajnos mozgássérült és értelmi fogyatékos lett./31 éves/
Én az édesanyja lettem a gondoka.
Férjemtõl elváltunk ,amikor a gyermek 3 hónapos volt.
Bírósági ítélet alapján fizetett gyerektartást,ami még most sem lett megszüntetve a bíróságon,/az már más kérdés,hogy nem is fizette/.Én azért nem kértem a megszüntetést,mert fogyatékos a lányunk.
A volt férjem újra házasodott,majd elvált,de a közös lakásukban maradt.
Most 2007.10.08-án elhalálozott,és megtudtam,hogy elvált feleségével eltartási szerzõdést kötött.
Gyermeke nem született több.
Jár -e a vér szerinti gyermekének valami,vagy kisemmizte Õt teljesen?
Válaszukat elõre is köszönöm
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02