Eltartási szerződés - örökség?

bercike54 # 2007.10.13. 19:33

köszönöm

Kovács_Béla_Sándor # 2007.10.13. 19:25

Meg lehetne támadni - de a kimenetel ennyi adat birtokában abszolút előreláthatatlan.

bercike54 # 2007.10.13. 18:00

Akkor végülis ezzel a húzással a lányom ki lett semmizve....

Kovács_Béla_Sándor # 2007.10.13. 17:50

Ha nincs ingatlanvagyon az elhunyt nevén, akkor nem feltétlenül készül hagyatéki leltár, és hagyatéki tárgyalást sem kell tartani.

bercike54 # 2007.10.13. 17:48

Lehet,hogy engem nem is hívnak,ha már régebben a nevükre íratták az ingatlant.Azt hallottam,hogy hamarabb is lehet ezt.Elég messze lakunk egymástól.több megyével odébb.Ilyenkor mi van.?
Lehet,hogy a közjegyzőnél így meg sem leszek említve.
Elég gyanus,mert az apja mindig azt mondta,hogy mindent a lánya,fog örökölni...hát ez van,Lehet,hogy részegen aláíratták Vele.Akkor meg nincs mit tenni sajnos,azt hiszem,ilyenkor köteles rész sincs.

monalisa1 # 2007.10.13. 17:22

Bizonyára lesz közjegyzői hagyatéki tárgyalás, tehát ha esetleg korábban nem, de ott ismerté válik az eltartási szerződés tartalma - és annak alapján majd az esetleges továbbiak.

bercike54 # 2007.10.13. 13:17

Érdeklõdni szeretnék a következõkkel kapcsolatban:

A házasságomból született egy lányom,aki sajnos mozgássérült és értelmi fogyatékos lett./31 éves/
Én az édesanyja lettem a gondoka.
Férjemtõl elváltunk ,amikor a gyermek 3 hónapos volt.
Bírósági ítélet alapján fizetett gyerektartást,ami még most sem lett megszüntetve a bíróságon,/az már más kérdés,hogy nem is fizette/.Én azért nem kértem a megszüntetést,mert fogyatékos a lányunk.
A volt férjem újra házasodott,majd elvált,de a közös lakásukban maradt.
Most 2007.10.08-án elhalálozott,és megtudtam,hogy elvált feleségével eltartási szerzõdést kötött.
Gyermeke nem született több.
Jár -e a vér szerinti gyermekének valami,vagy kisemmizte Õt teljesen?
Válaszukat elõre is köszönöm