végrehajtás gyermektartásdíjra

ObudaFan # 2008.04.24. 10:08

Egyébként meg feljelentést kell tenni atrtás elmulasztásáért, az általában meghozza a különélő szülők fizetési kedvét.

ObudaFan # 2008.04.24. 10:07

Nem kellene megreformálni a magyar jogot?

Folyamatosan kell, csak éppen nem ebben a vonatkozásban, egyéni válallkozónál ugyanis nem tudna működni ez a letiltás.

montázs # 2008.04.23. 12:18

Köszönöm! Ez így történik. Nem kellene megreformálni a magyar jogot? Jövedelme van, igen, csak a neve nem munkabér. Tudja, és direkt lehetetlenít el... Soha nem zsaroltam a gyerekekkel, akkor mentek és mennek (akár naponta a fiam)amikor akarnak. Nem sírok! Erős asszony vagyok. A jogalkotókkal van problémám! A családon belüli erőszak (fizikális és mentális) visszaszorítása ügyében nem sok minden történt.
A gyermekek és a gyermekeiket egyedül nevelők (anyák és apák) védelme "középkori".

Kovács_Béla_Sándor # 2008.04.23. 12:04

Egyszerű: letiltani munkabérből lehet - az egyéni vállalkozónak meg olyan nincs. De semmi akadálya, hogy végrehajtást vezessenek az egyéni vállalkozó teljes vagyonára, beleértve az ingóságait, ingatlanjait, bankszámláit, követeléseit stb.

Azon kívül büntetőfeljelentést lehet tenni ellene tartás elmulasztása miatt, és minden esetben ragaszkodni a késedelmi kamat megfizetéséhez is.

Sírni pedig... Ehhh, hagyjuk!

montázs # 2008.04.23. 11:49

Érdeklődni szeretnék igaz-e, hogy a magyar jogrendszer nem teszi lehetővé vállalkozótól letiltani a gyermektartási díjat. Volt férjem nem akarja rendszeresen fizetni a gyermektartási díjat, rendszeresen végre kell hajtatnom. Azt a tájékoztatást kaptam, hogy vállalkozótól nem lehet letiltani. Miért csak az alkalmazásban állóktól lehetséges? A gyermekek eltartásához való hozzájárulás a vállalkozó apára miért nem vonatkozik havi rendszerességgel, ha nem akarja fizetni? Az egész vagyonmegosztási perben, a gyermektartási díj megállapításában addig húzta - természetesen ügyvédi közreműködéssel ameddig lehetett. Én pedig személyi kölcsönökből tartottam el két kiskorú gyermekemet, albérletben.
Valamennyire 5 év alatt rendeződött a helyzetünk, nagyon sokat küzdöttem.
A magyar törvények nem igazán védik azt az anyát, aki elköltözik két kiskorú gyermekével, hogy nyugodt körülmányeket teremtsen számukra. Az apának jogai vannak, kötelességeit pedig rendszeresen bíróságtól kell kikényszerítenem.

Kovács_Béla_Sándor # 2008.04.22. 21:12

Eegen. A hitleri Németország meg még annál is hatékonyabb volt. De off ez itt.

dittke # 2008.04.22. 16:38

Tudod, erre szokták mondani, ha előre tudom hogy elesek akkor leülök. A gyermek születéséig nem volt semmi gond,és csak azután mutatta ki a "foga fehérjét". Na de nem ez a lényeg, hanem az hogy én már törvényesen mindent megpróbáltam hogy a te szavaiddal éljek "kisajtoljam" belőle a gyerektartást,de nem jutottam egyről a kettőre.
Érdekes, hogy a rendszerváltás előtt ilyen "gondok" ritkán fordultak elő.Ha vki nem fizetett t.dijjat, az ment a börtönbe, és ott elgondolkozhatott azon, hogy megéri e neki ez a "cirkusz", meg ha nem talált egy bizonyos időn belül munkák lecsukták "KMK"-ért.Na akkor abban az időben tényleg "hatékony" volt a Magyar állam és hol van most?

ObudaFan # 2008.04.18. 09:12

Már ne haragudj, de ezt az apukát annak idején te tartottad alkalmasnak arra, hogy gyezmeked apja legyen. Ehhez képest az állam számos formában próbál segíteni abban, hogy a gyermektartást kisajtold belőle, szerintem legalább olyan hatékonyan, mint Európa-szerte nagyjából bárhol.

dittke # 2008.04.18. 06:58

Már többször próbáltam megelőlegeztetni, de sosem sikerült, mert mindíg belefizetett, így az eljárást mindíg felfüggesztették, ennek sincs nagyon értelme, iszonyú, hogy milyen családjogi rendszer működik itt Magyarországon. A sok próbálkozástól, egy idő után az ember feladja, mert belefárad, és utána az apuka meg éli világát, és senki sem vonja felelőségre, szégyen ami it folyik Magyarországon!!!!!!

ObudaFan # 2008.04.16. 12:25

Ha a végrehajtás sikertelen lesz, megpróbálhatod a gyámhatóságon a gyermektartásdíj megelőlegezését kérni. De előbb a végerhajtást kell megpróbálni.

dittke # 2008.04.16. 11:54

Sziasztok!
Új vagyok még itt és segítséget szeretnék kérni. Van egy 6 éves kislányom, az apja nem fizet rendesen t.díjjat (4000 Ft/hó), 3 havonta jelentgetem fel a rendőrségen, csak így fizeti ki, ez megy már 5 és fél éve. a gyámügyön sem tudnak segíteni, csak így tudom behajtani a gyermekünknek járó pénzt. A gyermeket azóta sem látogatja, nem is kíváncsi rá, pedig a végzésben sem kötöttem ki hogy mikor láthatja. Nos most már 7 havi t.díjjal tartozik, most állítólag önhibáján kívűl nem tud fizetni, a rendőrség megszüntette az eljárást. Írták a végzésben, hogy kérhetem a végrehajtást.Csak nem értek egyet a döntésükkel. Sosem fizetett rendesen, és most meg elnézik neki ezt?
Megelőlegeztetni, meg nem tudom,( 3 alkalommal is próbáltam),de mindíg felfüggesztették, mivel ha egy 1000 Ft-ot is befizet akkor kezdhetnék mindent előről, ebbe már belefáradtam, végre hajtást is hiába kérek, semmi sincs a nevére íratva, így nem tudnak foglalni tőle semmit. Van egy másik élettársa is ott is van már gyerek, az lenne a kérdésem, hogy mit tegyek, hogy érvényesíteni tudjam a közös gyermekünk jogait?
Mert ez a rendszer ami ma MO.van nem a gyereket védik, hanem az apát. Kérem segítsenek ebben az ügyben.
Előre is köszönöm.

ObudaFan # 2008.03.21. 17:10

Én tartás elmulasztása miatt feljelentést tennék.

Electra_a # 2008.03.20. 13:37

Sziasztok!
Új vagyok még itt, nem tudtam az egészet végigolvasni...

Az alábbiakban kérném a segítségeteket:

A bíróság által meghatározott gyerektartást nem tudom érvényesíteni, mivel az apa ismeretlen helyen van, illetve annyit tudunk, hogy Helsinkiben dolgozik.

A végrehajtó nem talált semmi lefoglalhatót, így a pénzem lóg a levegőben. Gyanítom, hogy ott kint bejelentett munkahelye van...

van arra valami lehetőség, hogy ezt hivatalosan kiderítsük?

monalisa1 # 2008.03.18. 19:19

Sajnálatosan sok nő/anya lehet hasonló helyzetben az országban.

Próbáljon az önkormányzatnál un. lakásfenntartási támogatást kérni., havi néhány ezer forint, nem sok, de a semminél azért több. (Az egyes közüzemi számlák havi díjtételéhez részbeni hozzájárulás.)

nacsa # 2008.03.18. 16:43

a válaszokat köszönöm...
nem gondoltam volna, hogy esély sincs!

monalisa1 # 2008.03.17. 19:47

Igaz...
Valamint M.-on rég nincs már "adósok börtöne".

Azt hogy mégis hogyan lehetne rábírni a t.díj fizetésre való készségre, erre vonatkozóan megoldást nem tudok.

ObudaFan # 2008.03.17. 19:22

A rabkereset ritkán teszi lehetővé a gyermektartásdíj fizetését. Tehát jó eséllyel feljelentés elutasítása lenne a vége.

monalisa1 # 2008.03.17. 15:33

Tudtommal - de lehet hogy rosszul tudom - a t.díj szándékos nem fizetése büncselekmény, vagyis feljelentést lehet tenni az apa ellen.

Mert más dolog, ha a t.díjjal valaki netán elmarad, és más ha egyáltalán se.

nacsa # 2008.03.17. 14:18

sziasztok!
szeretnék egy kis segítséget kérni....
egy ismerősömtől hallom a következőt:
egyedül neveli most 7 éves gyermekét úgy, hogy a gyermek édesapja sosem fizetett tartásdíjat, a váláskor bíróságilag meghatározottat sem. az anya egyszer már élt bírósági keresettel, ahol a végeredmény az lett, hogy az apa jövedelme a saját fenntartására sem elég (bejelentett munkahelye a válás óta nem volt) így nem tudják tőle behajtani. az apa egyébként a gyermekével a kapcsolatot elvétve tartja, a láthatással a nagyszülők élnek (az apa állandó lakcíme a szüleinél, viszont szerintük nem tartózkodik ott). a gyermek szeptembertől iskolás, így az édesanyja ismét próbálta az apát keresni gyermektartás kapcsán. a nagyszülők azt mondták, hogy az apa külföldön van, viszont kiderült, hogy börtönben (előzetesben vagy ítélettel azt nem tudni)...
azt szeretném megkérdezni, hogy ilyen esetben van értelme, lehet-e eredménye a tartásdíj bírósági úton való behajtására?

monalisa1 # 2008.03.14. 21:29

Semmi gond, elmaradt tartásdíj visszamenőleg 6 hónapra követelhető., keresd fel a bírósági végrehajtót és kérd hogy a fizetéséből/jövedelméből a 90 e Ft tartozást külön is vonják le.

Mert minek a meddő vita amikor van más mód a megoldásra, mégha némileg időigényes is. (A végrehajtás költsége is őt fogja majd terhelni.)

De előtte "szólj" neki: ha nem gondolja át még egyszer az elmaradt pénz dolgát (...) ráküldöd a végrehajtót...

verus29 # 2008.03.14. 20:21

Sziasztok!

Nekem a volt férjem 90000 ft gyerektartással foglalkozik. Ő azt állítja, hogy feladta a postán a pénzt. Fénymásolatot kértem tőle amin feladta a tartásdíjat. Megnézettem a postán, és ők azt mondták, hogy ilyen összeg nem is futott árt rajtuk, viszont az igazolást csak a exemnek adják ki. Ő viszont nem hajlandó kiváltani.

ObudaFan # 2008.03.14. 19:05

Addig is megpróbálhatsz tartásdíj leszállítása iránt pert indítani.

Kovács_Béla_Sándor # 2008.03.14. 09:14

Nem kérdés, hogy mire kötelezhet - hiszen kötelezve vagy.

A munkabérnek legfeljebb a felét lehet letiltani tartásdíj tartozásra.

pegazus3 # 2008.03.13. 21:48

KEDVES SZAKÉRTŐK!

Tanácsot szeretnék kérni a következő esetben:válás után két éve fizetem a tartásdíjat két gyerek után 20-20 % -ot.
Időközben munkanélküli lettem,először egy hónapig nem tudtam miből küldeni,aztán a munkanélküliből sikerült de csak a felét a minimum összegnek.A kérdésem az,hogy mire kötelezhet a bíróság addig amig munkanélküli vagyok,és mennyit vonhatnak le a majdani fizetésemből egyszerre,ha lesz?

Köszönöm a választ.

ObudaFan # 2007.10.27. 12:07

Nem ártana látni ezt a bizonyos határozatot, de valószínűleg lehet kérni a lakóhelyed szerinti helyi bíróságon annak megállapítását, hogy a magyar állam nem ismeri el ezt a határozatot, mert téged nem hallgattak meg az eljárásban.