Anyakönyvi kivonat

mano80 # 2007.11.08. 14:52

Inka001!

Mi a fenének neked a születési anyakönyvi kivonat?
Csak hogy tudd, azzal kell intézni a gyerek összes pénzbeli ellátását, mivel annak a hátuljra pecsételik hogy mely szolgáltatásokat vette igénybe a szülő, jelen esetben az anya. Ilyen: az egyszeri anyasági támogatás, a terhességi gyermekágyi segély, családi potlék, meg lehet hogy még van. Szóval most jól kicsesztél az exeddel, mert plusszba még azt is el kell intéznie hogy anyakönyvi kivonat legyen a kezébe hogy el kezdje tudni intézni. És hozzáteszem hogy nem megy egyik napról a másikra a pénzbeli ellátások intézése, sokan jó ha ki nem csusznak az időből, és a az exed munkáltatója TB kifizető hely akkor nekik kell elküldeni az anyakönyvi kivonatot.
Én a helyedbe visszajuttatnám az anyának, mert neki szüksége van rá, neked meg baromira nincs, ha meg igen akkor fektess bele te 2000 Ft-ot és ne ugy állj a dolgokhoz mint most hogyha kell nekik akkor kérjenek ők. Baromira a gyerekkel cseszel ki, mert abból a pénzekből lehetne eltartani, tök jogosan.

Inka001 # 2007.11.07. 09:10

Aláírtam én is és az anya is az apasági nyilatkozatot.

Csak azért próbáltam magamhoz venni a kivonatot, hogy bemutathassam és lefénymásolhassam.

Ha megkapták volna a papírt, akkor biztos nem adták volna kölcsön fénymásolni, sőt le se fénymásoltatták volna nekem az biztos.

Akkor nyugodt szívvel magamnál tarthatom az első, ingyenes példány.

Köszi a választ. :)

Egyjogász # 2007.11.07. 08:33

A születésről kiállított anyakönyvi kivonatot a jogszabály szerint a gyermek szülei vehetik át.

Inka001 # 2007.11.07. 08:23

Arról érdeklődnék, hogy az elsőszámú anyakönyvi kivonat mindenképpen az anyát illeti-e meg?
Benne van-e ez jogszabályban?

Elmentem a kórházba és jóhiszeműen odaadták nekem, mert kellett a munkahelyemre bemutatni "a +5 nap szabadság" ügyében.

Este át is akartam adni az iratokat és még sok mást is, de az anyósom nem engedett be 1 hét után se a házába, hogy láthassam a gyerekemet.Oda vittük haza, én nem ott lakom.
Úgy döntöttem a többi iratot visszaadom, de ezt megtartom.
Mivel a másolat kikérése 2000Ft és még ki tudja, hogy mire kell később a kivonat, ezért nem akarom visszaadni. 2000Ft-ért kérjenek maguknak másikat. Egyenrangúak mind, nem?

Szóval szerintetek mit tegyek? Nem tudom ténylegesen kell-e még valamihez. Támogatásokat nem tudom felvenni, mert ahhoz sok más papír is kéne, tehát ilyen jogtalanságra senki se hivatkozhat.

Ha nem fizetem be a 2000Ft-ot, akkor letiltják majd a fizetésemből vagy feljelentenek vmilyen címen?