SZÉP NAPOT!
Kérdésem: A végrehajtó nem tudta lefoglalni az autót, mert már lefoglalás alatt áll. Amennyiben a fennáló foglalás érvényét veszti, ám időközben a tartozás megyegyezés alapján részletfizetéssel rendeződni látszik, a végrehajtó lefoglalja-e a kérdéses gépjárművet mindaddig, míg a teljes tartozás ki nincs fizetve? Köszönöm!
TARTÁSDÍJ - LEFOGLALÁS
A végrehajtás szünetel, ha az adós részére engedélyezik a részletekben történő teljesítést.
Amatőr köszönöm a választ!
Annyi, hogy a végrehajtó díját is bele kell számolni ebbe a részletfizetésbe, mert a tartozás kiegyenlítése esetén a végrehajtó először az adóstól, ennek sikertelensége esetén a vh. kérőtől azért azt behajtja, ha nem kapja meg önként.
A végrehajtást "nem mi kértük", a tartozást ki fogjuk rendezni....kötelesek vagyunk fizetni? Vagy vállat legyintünk és mondhatjuk következmények nélkül, hogy a számlát egyenlítse ki az aki a megrendelte???!!!! Ez még kicsit odébb van, de ha már szóba került..... Köszönöm!
A férjed az adós. A végrehajtás költségeit az adós, viseli.
„a tartozás kiegyenlítése esetén a végrehajtó először az adóstól, ennek sikertelensége esetén a vh. kérőtől azért azt behajtja, ha nem kapja meg önként.” akkor most??????
Mi a kérdés? A vh. költségekkel együtt ki kell fizetni az egészet, ha szeretnétek, hogy befejeződjön a végrehajtási eljárás.
A kérdés pár bekezdéssel lentebb volt, de a lényegen nem változtat.... Mi fizetünk és kész. Azért köszönöm!
A vh. költségre is le lehet foglalni az autót, akkor is, ha a tőke és a kamatok ki lettek egyébként fizetve.
Üdvözlet Mindenkinek!
Segítséget kérnék!
Szeptemberben megszűnt a munkaviszonyom ahonnan havonta 30eFt-ot utaltak át a fizetésemből volt feleségemnek gy.tartás címén.Mivel van egy bétém is,amiben a jelenlegi feleségem dolgozik(minimálbért keres),ezért nem kaphatok munkanélkülit sem.Egyenlőre elkezdtem dolgozni én is a vállalkozásban,de minimálbérnél többet nem tudok keresni, a bété sem megy,hitelt vettünk fel fél éve,hogy egyáltalán talpon maradjon.(Főállású járulékokat is kell fizetnem.)Egyszerűen nincs miből fizetnem havi 30eFt-ot jelenleg. Beadtam a bíróságra a keresetet a leszállítás miatt,de kiderült hogy a volt feleségem ugyanakkor felemelést kért(így ő lett a felperes),sőt visszamenőleg 6 hónapra.
A bíróság nem döntött a tárgyaláson a leszállításról.Felszólaltam és külön kértem hogy méltányosságból kérném most leszállítani, indokolva azzal hogy nincs miből fizetnem 30 ezret, és ha kifizetném,akkor az súlyosan veszélyeztetné a családom megélhetését. 2 óvodás gyerekünk van jelenlegi feleségemmel.
Nem tudtam mit tenni, havi 10 ezret utaltam át október és november hónapra. Most viszont kaptam egy levelet a volt feleségem ügyvédjétől,hogy elindították a végrehajtási kérelmet.
A bíró a következő tárgyalást januárra tűzte ki.Az pedig még soká lesz.
Mit tehetek? A bíró jogszerűen járt el? Nem kellett volna méltányosnak lennie? Most várjuk a végrehajtót?
Nem értem,hogy miért nem vette figyelembe a bíró,hogy a két pici gyereket is el kell tartani.
A bíróságtól - a tárgyalás előtt is - kérheted, hogy ideiglenes intézkedést hozzon a leszállításról. Ennek elutasítása esetén e végzés ellen fellebbezésnek van helye. Mindez azonban a végrehajtást nem függeszti fel, vagyis ettől még megy a végrehajtó.
Köszönöm Kedves Obudafan. A gondom az, hogy kértem, de nem reagáltak semmit és eltelt azóta 1,5 hónap.Elutasítás sincs.
Apropó! Melyen feltételek mellett intézkedhet a végrehajtó? Én fizettem mind a két hónapban 10eFt-ot a 30 helyett.Előtte pedig 30-at mindig pontosan.Itt nem arról van szó,hogy nem akarok fizetni,hanem arról hogy jelenleg nincs miből.A bíróság pedig véleményem szerint nem járt el körültekintően az ügyben.Kötelessége lett volna mérlegelni és dönteni bizonyos időn belül.
A végrehajtót sajnos nem érdekli az, hogy a szándék meg lenne.... Ők csak a hátralék behajtását nézik :(
A végrehajtást (sajnos) csak arra a bizonyos "fél évre visszamenőleg " összegre lehet kérni. Ha az ki van egyenlítve... Ez az igazságtalanság, hogy azt a tartást nem lehet végrehajtás útján kiperelni, ami attól a naptól ketyeg, mikor a bíróság azt megítélte. Ha az apa nem fizet, lehet kérni állami előleget.
Ellenben, a végrehajtatható tartás (a fél évre visszamenőleg intervallumon belüli összeg, amihez joga van az anyának végrehajtást kérni) iszonyú jól kamatozik. Potom 100 ezer, pár év alatt 1milliós nagyságrendre növekedhet.
„Potom 100 ezer, pár év alatt 1milliós nagyságrendre növekedhet.”
Kamatokkal 100 év alatt kb.
Vagy nem vagy jól tájékozott a témában, vagy szándékosan hazudsz???
Nekem dokumentumaim vannak ennek bizonyítására, sőt gyakorlatilag megvalósult az adósság rendezés a javamra.
(Van már azóta újabb behajtható gyerektartás részemre, de az nem sűrgős)
Akkor számoljunk.
Ptk. 301. § (1) Pénztartozás esetében - ha jogszabály eltérően nem rendelkezik - a kötelezett a késedelembe esés időpontjától kezdve akkor is köteles a késedelemmel érintett naptári félévet megelőző utolsó napon érvényes jegybanki alapkamattal megegyező mértékű kamatot fizetni, ha a tartozás egyébként kamatmentes. A kamatfizetési kötelezettség akkor is beáll, ha a kötelezett késedelmét kimenti.
A jegybanki alapkamat éves mértéke az elmúlt időszakokban a félévfordulókon:
2006. X. 25-től 8,00%
2005. IX. 20-tól 6,00%
2005. V. 24-től 7,25%
2004. XII. 21-től 9,50%
Ez bőven 10% alatti éves átlag, de számoljunk 10%-kal is akár. Ebben az esetben a 100e Ft 10%-a 10e Ft. 10e Ft pedig pontosan 100 év alatt lesz 1M Ft, amit te állítasz.
Most akkor ki beszél marhaságokat?
"Most akkor ki beszél marhaságot"? Igen egyszerű a válasz, te obudafan!
Kamatos kamatról hallottál már??
Az én konkrét esetemben, 119 ezer forint emelkedett közel 800 ezer forintra kicsit hamarabb, mint pár év! Pontos dátumokkal is szolgálhatok ha akarod, de az idő, mert elő kell keresnem ahhoz a papírjaimat!
A késedelmi kamat nem kamatos kamat.
(Másrészt ha kamatos kamattal számoljuk végig az előzőt, akkor kamatos kamattal máris csak 70 év lesz a 100-ból.)
Próbálj már keresni egy jogszabályi hivatkozást arra, hogy a késedelmi kamat kamatos kamat, mert sajnos a Ptk. 301. § szerint nem az.
Bocsánet! Én csak kérdezni szeretnék egyet a nagy vitatkozás közepette.(ha nem baj)
Ha valaki 30-ból 10-et fizetett 2 hónap alatt (mert nem tudott töbet)és végrehajtást kértek,akkor mennyi a végrehajtó díjazása? Nincs türelmi idő a fizetésre? A t.díj leszállítása el lett indítva,csak a bíróság nem hozott még ideiglenes intézkedést.(itt sem az apa lehetőségeit és a háztartásában élő 2 pici gyermeket nézik...)
Bocsánat, illetve havonta 10-et a havi 30 helyett.
Abacs!
Azt írod, a bíró a következő tárgyalást januárra tűzte ki.
Végrehajtani, CSAK bírósági végzés alapján lehet.
Ha a bíró megítéli (élhetsz fellebbezési joggal).
Ha még ezután lesz a tárgyalás....
Szerintem a tartozást meg kell adnod, azt helyben fogja hagyni a bíróság.( Avagy azt a 20-20 ezer ft. különbözetet, mikor 30 helyett 10 ezret adtál!)
Szerintem anyagi okokra hivatkozva kérhetsz részletfizetést, de azt külön kérvényben kell benyúlytani, és jövedelem igazolással bizonyítani, hogy rászoruló vagy.
Elindítottál egy tartásdíj csökkentést, az csak attól a naptól lesz érvényben, mely napon jogerőre emelkedik az ezirányú ítélet. (Fellebbezési joggal élhet a másik fél.)
Ja bocs, az utólsó bekezdésemhez azt hozzá kell tennem, hogy én a "másik oldalon" vagyok, most jutott eszembe. Fogalmam nincs, hogy azt kérheted e te is visszamenőleg fél évre, mint a gyerektartást a másik fél. Ha kérheted....

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02