TARTÁSDÍJ - LEFOGLALÁS

ObudaFan # 2007.11.26. 19:09

Ez elfogadható.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.11.26. 20:17

Ha egyszer ismerősök... Nem ezen fog múlni az elfogulatlanság.

ObudaFan # 2007.11.27. 17:26

A Fővárosi Munkaügyi Bíróságon végig a tanácselnökkel tegeződő, a tárgyalások után még hosszasan bennmaradó kolléga engem jobban zavart. :)

Abacs # 2007.11.27. 19:52

Én eddig csak azt hittem (és tapasztaltam),hogy a városi bíróságokon van ilyen...Bennem már kialakult,hogy a másodfokon kezdődik az igazi bíróság.
Apropó! Én csak elkezdtem a jogi egyetemet,de abbahagytam rögtön az első MAT, EAT, RJ vizsgáknál.(döntöttem,hogy nekem elég 2 dipi).Sosem értettem,hogy nekünk miért az elavult európai bírósági rendhez kell igazodni. A világ fejlődött. Szerintem az amerikai esküdtszéki rendszer sokkal jobb.12 egymástól idegen ember dönt.Lehet,hogy szubjektívek,de a felelősségtudat, hogy azokra mondják ki a bűnösséget, akik valóban bűnösök, sokkal életszerűbb szerintem, mint egyetlen egy ember,aki csak a tőrvénykönyvet ismeri.
Cáfoljatok!

judittt # 2007.11.27. 20:24

Kedves Hozzáértők!

Sajnos 3 hónapja bekerültem a tartásdíjat nem rendesen kapók táborába.

Kapok ,de kb a 2/3-át.

Ha elindítom a hiányzóra a végrehajtást, hogyan fog ez zajlani? Beadom a kérést..és utána? Mennyi idő ez? Tudok róla, hogy a volt férjemnek van egy ingatlana és ingóságai is.
A végrehajtás megkezdéséről vagy tájékozódásról fogok kapni értesítést?
Kb mennyi idő alatt zajlanak ezek az események?

Nekem van vmi költségem?

monalisa1 # 2007.11.27. 20:51

Juditt

Próbáltad már tisztázni,hogy miért csak a 2/3-ad pénzt küldi - lehet hogy átmenetileg problémája adódott... (Nem szükséges válaszolni, sőt a részletek/okok nem is tartoznak ránk., én csak mint egy alternatíva.)

Amúgy ha többet akarsz tudni az általad felvetettek dolgában, javaslom olvassad vissza ezen topicot: sok beíró hasonló problémájára a jogászok már sokadszor megválaszolták a megteendő/megtehető jogi lépéseket.

monalisa1 # 2007.11.27. 20:54

Meg főleg a "gyerektartás - láthatás" topic ami kellően részletes mint előzőekből már kivesézett téma.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.11.28. 07:47

Fővárosi Munkaügyi Bíróságon végig a tanácselnökkel tegeződő, a tárgyalások után még hosszasan bennmaradó kolléga engem jobban zavart.

Megesik az ilyesmi a Fővárosi Bíróság Közigazgatási Kollégiumában is. De engem akkor már nem zavart... Illetve nem az zavart. Na jó, azért a tárgyalás alatt nem tegeződtek.

ObudaFan # 2007.11.28. 14:39

Nálam a tárgyalás alatt. Meg is látszott az elsőfokú ítéleten. :) Na, majd a másodfok rendbe teszi.

ObudaFan # 2007.11.28. 14:40

Kedves Abacs!

Ha valami dícsérhető a magyar igazságszolgáltatásban, az feltétlenül az esküdtszék hiánya. 12 laikus, aki megpróbál eldönteni egy jogi kérdést, na abból vannak azok a bölcs ítéletek, amiket az angolszász világból hallani lehet.

ObudaFan # 2007.11.28. 14:41

Juditt!

Nincs költséged, mert ilyenkor a vh. költséget megelőlegezi a gyámhivatal. Add be a vh. lapot az elsőfokon eljárt bíróságon.

zzzzz (törölt felhasználó) # 2007.12.02. 09:00

monalisa1!

2007.11.25-én azt írtad ide:
"Egy másik topikban Magdolna már odáig ment, hogy megkérdőjelezte Obudafan jogászi mivoltát.."

Egy ilyen fórumon, ahol nemcsak a diplomája nincs nyilvánossá téve, de még személyiazonossága sincs a fórumozónak, szerinted bűn??

Egyébként a regisztrációnál te olvastad a felhasználási feltételeket??
Az üzemeltető, "Weblap" minden felelősséget kizár a fórumon és weblapon megjelent tájékoztatókért stb...

Kovács_Béla_Sándor # 2007.12.02. 09:13

Nem bűn - csak felületesség és rosszindulat. A kolléga számtalanszor bizonyította már a hozzáértését.

zzzzz (törölt felhasználó) # 2007.12.02. 13:03

Kedves vagy Tisztelt (amelyik tetszik) Kovács Béla Sándor (Úr)!

Magam is sejtettem az írásaiból hozzáértés félét, ami mellett arról is megbizonyosodtam, hogy Kollégád sem tévedhetetlen.
Ez az oldal annak bizonyítéka, hogy tud "ő" is figyelmetlen lenni, a rossz tanácsot ez esetben nem én adtam (azt nem mondom, hogy szakszerűen)!

Biztosíthatlak, hogy mentes vagyok mindenféle rosszindulattól, pláne nevetséges lenne részemről is e féle anoním nyílvános fórumon, e személyeskedés, nem álek vele. Mi értelme lenne???

Megbizonyosodtam arról is, hogy nagyon nagy valószínűsággel tényleg nagyobb tudásanyaggal rendelkezik Tisztelt kollégád mint én, mégha nem is jogász.

Nem véletlen az án felhasználó nevemet törölték, annak ellenére, hogy egyáltalán nem volt egyértelmű kinek van igaza.
Na de én olvastam a felhasználói feltételeket, és tudomásul vettem, hogy bármikor indoklás nélkül törölhetnek. Azért azóta is próbálom megfejteni vajon miért töröltek, eddig csak odáig jutottam, félreértés lehetett.

Megvallom őszintén, én már napok óta számítok rá, hogy ismét törölnek, azért nézek már csak be ide, megtörtént e már. Még nem? gondoltam még neked válaszolok.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.12.02. 13:06

a rossz tanácsot ez esetben nem én adtam
Tényleg nem te, hanem Magdalena vagy hogy hívták. Bődületes marhaságokat mondott a késedelmi kamatról. De azt hittem, ezen már túl vagyunk.

Kicsit a fekete lovagra emlékeztetsz engem a Gyalogg galoppból...

zzzzz (törölt felhasználó) # 2007.12.02. 13:29

Jó hogy emlékeztetsz, az meg a másik!

Olyan sok mindent arról ém nem írtam, csak a tányt, hogy a vágrehajtás kérésétől számítva.
(Egy lányegtelen momentumot helyesbítenem kell. Valójában attól számítvam hogy a vágrehajtó megkezdte az intétkedést)
Pár év alatt 119 ezer tartozás 777 ezret kamatozott TISZTÁN(+ a 119ezer alaptartozás )
Ez ugye közel 100 ezer+ közel egymillió. Gondoltam lányegtelen fillárre pontosan ismertetni az adatokat.

Pár év, az nem száz év, ahogy azt obudafann állította.

Ha nekem sincs teljes mértékben igazam, mert nem 2 év hanem 2,5 évm ez akkor sem olyan brutális tévedés, mint a 100 év!

zzzzz (törölt felhasználó) # 2007.12.02. 13:32

Elnézést a hibákért, technikai okok miatt a magánhangzók ezen a klaviatúrán nem a megszokott helyen vannak.

vzoli # 2007.12.02. 15:42

Az 'anonimitás-', meg 'nem jogász'-vitához (Magdolnazzzzz-monológhoz) csak annyit, hogy halkan kuncogok, ahogy egyre egyértelműbbé válik, hogy - az ObudaFan-nal való nyilvánvaló KBS-véleményegyezés ellenére - Magdolnazzzzz-nak semmi problémája nincs pl. Kovács_Béla_Sándor anonimitásával. Mert ő a "nevét adja". Kis kezit csókolom! Nem fordulhat elő, hogy az iméntiekben mondjuk Kiss Beáta Saroltával tetszett szót váltani? :-)

Egyébként én azt tartom csodabogárnak, aki az interneten - a közvetlen érdekeltségébe tartozó eseteken túl - megadja a nevét és a teljes elérhetőségét. Pl. - egy kicsit - Derillt. (Név + telefonszám.) Persze azóta már rég rájöttem, hogy valószínűleg az ügyfélkörét próbálta így növelni. (Azon az alapon, hogy aki ingyenes jogi tanácsért fordul hozzá, az később - valódi ügyfélként - majd ismét felkeresi.) De Derill már nagyon régóta nincs itt. (Illetve ha nagy ritkán benéz: csak egy-egy hozzászólás erejéig.) Nem hiszem, hogy ebben az országban, ahol - ha az emberek egyszer már ingyen hozzájutottak valamihez, akkor onnantól azt már minden egyes további esetben az "ez márpedig nekem ingyen jár!"-természetességével vindikálják maguknak - túlságosan bölcs döntés összemosni az emberszeretet és segíteni készség ingyenességét az üzlet és megélhetés könyörtelen napi valóságával.

Azok a jogászok, akik itt vannak: másoknak ingyen segíteni próbálnak. Teszik ezt munka mellett/után, ezzel néha (munka)időt (és egyben pénzt) vonva el saját maguktól és családjuktól.

Mi a fenéért kellene megadniuk a nevüket és a teljes elérhetőségüket? Hogy boldog-boldogtalan ingyenes jogi tanácsért zaklassa őket még az éjszaka közepén is?!

Magdolnazzzzz, drága! Tessék már felnőni! Tessék már elhinni, hogy a jogiforum.hu-ra regisztrált és hozzászólásokat író jogászok a saját ügyvédi irodájuk honlapján teljes nevükkel és elérhetőségükkel szerepelnek. Nem tudom, tetszik-e látni ObudaFan neve mellett az e-mail-címét. Oda kellene egy levelet írni azzal, hogy ügyvédi megbízást tetszik neki adni. Ha látja a szándék komolyságát, érdemesnek látja elvállalni az ilyen vagy olyan ügye képviseletét: 100%-ra biztosra veszem, hogy még aznap tudni fogja a nevét és a teljes elérhetőségét.

Az interneten mindenki az, aminek a hozzászólásai alapján őt mások látják. Aki - már esetleg évek óta - olvassa a jogiforum.hu topikjait: az csak mosolyog azon, ha valaki megkérdőjelezi ObudaFan jogász mivoltát. Nem is kell ebbe a vitába belefolyni, mint ahogy ObudaFan sem teszi. Miért kellene pl. egy elefántnak bizonygatnia azt, hogy nem, ő márpedig nem hörcsög? Nem elég, ha az ember ránéz? Undorral ki kell köpnie az elefántnak a répát, kaparnia kell a földet, hogy nem tud lyukat ásni, s össze kell lapítania belülről egy óriási hörcsögkereket?

Zzzzz! Kicsit nevetséges, hogy már másfél hete ezen lovagolsz. A jog nem a matematika egzaktságával bíró tudomány. Ha nem így lenne: nem lenne szükség egyszerre bíróra, ügyészre és ügyvédre, hanem lenne egy számítógép, amibe betáplálnák a tényállást, és az egy másodperc múlva kiköpné a helyes választ/ítéletet. Volt már itt a jogiforum.hu -n olyan, hogy három jogász szólt hozzá egy topikban, és mindhárom mást mondott. (Mint ahogy az 'életben' is van ilyen.) Ami azt jelenti, hogy kettő biztosan tévedett. Az ember (szerintem) azért igyekszik magát jogi ismeretekkel felvértezni, hogy laikusként meg tudja állapítani azt, hogy egy jogász szakember tanácsa nagy valószínűséggel megállja-e a helyét. Mert könnyen lehet, hogy téved. Viszont itt, ebben a topikban már lassan a negyedik oldal nyílik hozzászólásokból (és elhiheted: legalább fél tucat jogász olvasta őket), de még egyik sem írta, hogy ObudaFan tévedett volna. Ha meg elkiáltod magad az Elvált Nők Egyletében, hogy tegye már fel a kezét az, aki elmaradt tartásdíj után járó késedelmi kamatokból lett milliomos: azt hiszem, hogy a magasba lendülő kezek erdeje helyett csak megdöbbent arcokat, és összehúzott szemöldököket fogsz látni.

ObudaFan nem azt állítja, hogy hazudsz, amikor azt írod, hogy kb. egy millió forintnak megfelelő összegre (v. tulajdonrészre) tettél szert válást követően a volt férjedtől. Csak azt mondja, hogy ebből biztosan nem 119 ezer Ft mint elmaradt tartásdíj 777 ezer Ft-os késedelmi kamata jogcímén. Mert az egy kicsit nagyon sok. Szerintem még a laikusok túlnyomó többségének is, és egyértelműen. Esetleg elő kellene keresni azokat az iratokat, és rögtön rájönnél, hogy annak a bizonyos 777 ezer Ft-nak a nagy részére valami egészen más jogcímen lettél jogosult. (És akkor fújni egyet (vagy fellélegezni); esetleg bocsánatot kérni, hogy azért láttad lilának a világot, mert összemostad a szezont a fazonnal.)

zzzzz (törölt felhasználó) # 2007.12.05. 14:03

vzoli!

Remélem nem haragszol, én ezt nem érek rá végig olvasni, pláne az első bekezdésben ordít, hogy súlyos fogalomzavarral küzdessz!(épp elég értelmes dolgokra is időt szakítani!)

Tudod mifelénk, sok beszédnek sok az alja! Máris el van döntve, melyikünknek van igaza!

ObudaFan # 2007.12.05. 20:32

Máris el van döntve, melyikünknek van igaza!

Hogy te már rég eldöntötted, affelől nincs kétségem.

pumpoka # 2007.12.06. 08:48

Kedves Magdolna1zzzzzzzz!

Ha nincs időd végigolvasni, amit neked irtak, akkor arra se legyen időd, hogy hülyeségeket irogatsz azoknak, akik jogi tanácsra várnak.
Én már tudom, hogy csak azt nem kell elolvasnom, amit te irsz, mert még engem büntetnek meg majd érte, de sajnos vannak újonnan jöttek, akik naivan még sajnos elhiszik a kétségbevonható "tudományodat". Felnőtt emberek vagyunk, legalábbis azt szeretném hinni, te is az vagy. Felnőtt-értelmes ember, ahogy már irtam, lesz szives magába nézni, hogy mennyire-hol van rá szükség.
Tényleg csak azt nem értem, miért van erre szükség egy jogi fórumon?????
Köszönjük továbbra is....ha megkimélsz minket....

_Wasp_ # 2007.12.06. 09:17

Kár, hogy nem olvastad végig... Pedig Vzoli kifejezetten jól közelítette meg a kérdést.
(egyébként az eredeti topicot nem olvastam, de)
100e Ft tartozásból szerintem kb 12-18 év alatt lesz 1M. (a franc se tudja pontosan, végig kéne számolni a késedelmi kamatokat).

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

_Wasp_ # 2007.12.06. 09:28

(de lehet hogy több...)
Jegybanki alapkamattal számolva próbaképpen megnéztem egy tartozást a kalkulátor.hu-n:
100e Ft-ból 2000-től a mai napig 167e Ft lesz csak.

_Wasp_

és felesleges megoldása

Kovács_Béla_Sándor # 2007.12.06. 09:42

Kicsit több... :) Olyan 70 év. Persze, ha a jegybanki alapkamatot menet közben felemelnék 100-120%-ra az sokat gyorsítana rajta. :)

_Wasp_ # 2007.12.06. 12:02

annál viszont meg kevesebb,

ha 10 év alatt duplázódik, akkor 30-35 év alatt nő a 10-szeresére.
(matek, hatványozás)

:o)

_Wasp_

és felesleges megoldása