A te eladott lakásod árát azt például követelheted tőle. Pontos vagyonmérleg felállításához viszont ennél jóval részletesebb tényállás szükséges.
Ingatlan különvagyon váláskor
Jelenlegi férjemtől válni akarok 30 év kapcsolat után. 10 évig csak viszonyunk volt mire 98-ban elvált - szerinte a 2 közös gyermekükre tekintettel, ami miatt én is türelmes voltam. 1999-ben a válás örömére 1 gyermekünk, majd 2000-ben még egy gyermekünk született, miközben még a volt feleségével és 2 már nagykorú gyermekével élt a közös házukban, minket naponta látogatott. Összeköltözni az ő meglévő házába a kisbabáinkkal csak 2001-ben tudtunk, amire ki tudta fizetni (fele részben az én eladott lakásom árából) a volt feleségét. 2008-ban a házára terhelt jelzálog hitelt vettünk fel vállalkozása finanszírozására, adóstárs vagyok a hitelben. Gyermekeink unszolására végül 2010-ben házasodtunk össze. A gyerekek idén és jövőre "kirepülnek, én pedig nem bírom tovább, válni akarok. A hitelező bankkal beszéltem, nem engednek ki az adóstárs szerepből, a férjem nem lesz elég hozzá, a nyakamon marad egy hitel miközben a háznak többször hangsúlyozta, ő a tulajdonosa. Mi az ami váláskor jár nekem vagy a gyerekeknek a házból, vagy teljesen kiszolgáltatottak vagyunk a jóindulatának.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02