Ingatlan különvagyon váláskor

Annababa1 # 2018.07.05. 12:14

Jelenlegi férjemtől válni akarok 30 év kapcsolat után. 10 évig csak viszonyunk volt mire 98-ban elvált - szerinte a 2 közös gyermekükre tekintettel, ami miatt én is türelmes voltam. 1999-ben a válás örömére 1 gyermekünk, majd 2000-ben még egy gyermekünk született, miközben még a volt feleségével és 2 már nagykorú gyermekével élt a közös házukban, minket naponta látogatott. Összeköltözni az ő meglévő házába a kisbabáinkkal csak 2001-ben tudtunk, amire ki tudta fizetni (fele részben az én eladott lakásom árából) a volt feleségét. 2008-ban a házára terhelt jelzálog hitelt vettünk fel vállalkozása finanszírozására, adóstárs vagyok a hitelben. Gyermekeink unszolására végül 2010-ben házasodtunk össze. A gyerekek idén és jövőre "kirepülnek, én pedig nem bírom tovább, válni akarok. A hitelező bankkal beszéltem, nem engednek ki az adóstárs szerepből, a férjem nem lesz elég hozzá, a nyakamon marad egy hitel miközben a háznak többször hangsúlyozta, ő a tulajdonosa. Mi az ami váláskor jár nekem vagy a gyerekeknek a házból, vagy teljesen kiszolgáltatottak vagyunk a jóindulatának.

ObudaFan # 2018.07.05. 16:11

A te eladott lakásod árát azt például követelheted tőle. Pontos vagyonmérleg felállításához viszont ennél jóval részletesebb tényállás szükséges.