kiskorú verbális bántalmazása

rigoz # 2018.12.26. 21:28

Rendőrség (kérve az elkövető megbüntetését a feljelentésben), gyámhatóság, gyámhatóság felügyeleti szerve (területileg illetékes megyei kormányhivatal), EMMI Gyermekvédelmi és Gyámügyi Főosztálya (Ők csak e-mailben elegendőek, gyergyam@emmi.gov.hu), AJBH, írásban, DE NEM E-MAILBEN, haladéktalanul!

• megelőző távoltartás kérése polgári nemperes úton, rendőrségnél ideiglenes megelőző távoltartás kérése (ha annak a feltételei fennállnak), büntető ügyben távoltartás kérése és kapcsolattartás szabályoztatása, írásban, haladéktalanul!

Bíróságtól ideiglenes intézkedés is kérhető a megelőző távoltartással kapcsolatos ügyben, illetve a gyámhatóság arra hivatalból is köteles, figyelembe véve az ilyen irányú kérelmet is.

Ezaz, amit a kérdezőnek tanácsolni tudok.

Illetve a gyámhatósági hozzáállás miatt esetleg panasz a kormánymegbízotthoz.

Vadsuhanc # 2018.11.20. 14:36

Az mindegy mit mond a gyámhatóság. Be kell menni és elmondani ismét majd közölni velük írásban, hogy a gyermekeket nem fogod odaadni az apának az általad közöltek miatt. Minden írásban.

Fognak intézkedni.

sissy074 # 2018.11.20. 14:21

Tisztelt Fórumozók!

Hétvégét gyermekeim (4,6,7éves) apjuknál töltötték április óta külön élünk,gyámhatóságon megegyeztünk láthatásban minden második hétvégében.Mivel tudom,hogy agresszív így gyermekemnél elrejtettem egy lehallgatót amit este felhívtam ekkor a gyerekek 3,5 órája voltak nála,a felvételen nagyon sokszor őrjöngve káromkodik a gyerekekkel.Többek közt elhangzik "eltöröm a kezed, agyon b...-lak benneteket,k.. anyátok,megtéplek.." Mikor másnap haza hozta őket megkérdeztem a kislánytól bántotta-e?Neki mondta többször a felvételen megtépi! A válasz:"apa hajam húz" A nagyobbik a hajhúzást megerősítette.Hétfőn e-mailben elküldtem a felvételeket a család segítőbe,majd telefonon megkérdeztem mi a teendőm mert én többet oda nem adom neki a gyerekeket csak felügyelettel!Ott közölték gyámhatóságra ne is menjek nem fognak semmit tenni,rendőrségen tegyek feljelentést.Ott meg azt mondták látlelet nélkül nem tud mit tenni,megírta egy könyve,hogy ott jártam és ennyi.Mit tudok tenni a gyerekeim megvédése érdekében?Hova forduljak?Köszönöm előre is ha valaki tud segíteni.