Azért itt az is számít, hogy szóban volt-e felhatalmazásuk, hiszen ha igazolhatóan azt közölted velük, hogy hirdessék és vegyék át a foglalót, az a te felelősséged. Ha szóban sem volt ilyesmi, akkor hiába perelnek.
Természetesen ez azért a közös tulajdon megszüntetése iránti pert nem zárja ki, erről bővebben itt: https://biroigyakorlat.blog.hu/…kapcsolatban
felhatalmazás nélkűl
T fórumozok négyen örököltünk egy ingatlant ,közjegyző stb minden.A örökösökkel egyezség az ingatlan eladására nem született.Ennek ellenére a tudtom és felhatalmazásom írásos nélkül a 2 idősebbik örökös ,ingatlanossal felbecsűltette majd eladásra hirdette az ingatlant.az ingatlanra jelentkezett vevő .Foglalót vettek fel az ingatlanra,1000000ft.Majd kaptam egy papírt menjek be xy irodába aláírni a papírokat..Miután közöltem nem megyek mert se én se a 4. örökös nem hatalmaztuk fel őket az eladásra se a foglaló felvételére.Most bírósági perrel fenyegetőznek mivel a foglaló lejár s nekik 2000000 ft kell visszafizetni.Foglalkozzak vele vagy eleve vesztettek mivel hivatalos felhatalmazás nem irodot hogy intézkedhetnek a nevemben...Köszönettel Antal
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02