Végzés újraszabályozása


ObudaFan # 2019.02.06. 14:07

Alighanem igen.

Vicus089 # 2019.02.06. 13:08

Kedves ObudaFan,
a gyámüggyel nem újraszabályoztatni akarunk, hanem felügyelt láthatást elérni. Eddig nem mondta sehol senki, a gyámhatóságon sem, hogy ne ők lennének az illetékesek.
Akkor ez most teljesen felesleges, amit eddig csináltunk?

ObudaFan # 2019.02.06. 12:47

A gyámhatóság így is, úgy is meg fogja szüntetni az eljárást, mivel 2 éven belül az újraszabályozás nem rájuk, hanem a bíróságra tartozik.
A bírósági perben kell viszontkeresetet előterjesztened.

Vicus089 # 2019.02.06. 07:44

Sziasztok!
1 éve volt a bírósági tárgyalásunk, ahol a kislányunk felügyeleti jogát én kaptam meg. Ex-szel azóta folyamatos a konfliktus, a lányunk is szenved tőle, szorong, verekszik, stb... a tavalyi nyár folyamán többször voltam a gyámhatóságon, ahol nem segítettek.
Tavaly novemberben elmentünk pszichológushoz, aki szintén azt gondolja, hogy Rozinak segítségre van szüksége, bizonyos falak lebontásához. Azt kérte, keressük meg a gyermekjóléti szolgálatot és kérjük a felügyelt kapcsolattartást. Ez meg is történt, a gyermekjólétis kapcsolattartónk abszolút indokoltnak tartja ezt és teljes vállszélességben támogatja. A gyámhivatalhoz beadtuk a levelet, ahol kérjük a korlátozást, az óvodától és a pszichológustól is lassan elkészül a vélemény, illetve ugye a gyermekjóléti szolgálat is a felügyelt kapcsolattartás megítélését kéri a gyámügytől.
Eközben ex a bíróságon beadta a kapcsolat újraszabályozására való kérelmet, amit ma vettem kézhez, többet akarja elvinni a lányomat. A levélben az van, hogy 45 napom van ellenkereset benyújtására.
Ilyenkor mi a teendőm? Menjek be a bíróságra és mondjam meg, hogy a gyámügynél folyamatban van a korlátozás ügye? Vagy a gyámügyes vagy a gyermekjólétis ügyintézőnknek szóljak, hogy ők hivatalosan értesítsék a bíróságot?
Egy helyen olvastam olyat, hogy a bírósági per miatt a gyámügyes eljárást teljesen megszünetetik. Ez igaz? Akkor jobban járok, ha az új végzést miharabb elfogadom, majd újraindítom a gyámhatósági eljárást?
Mit tegyek ebben az esetben, hogy kevesebbet kelljen mennie a lányomnak? Ex alkoholista és bántalmazó.