Ebből a végzésből nem következik, hogy ne vihetné haza.
Gyermekelhelyezés megváltoztatása
Üdvözletem!
Problémám a következő!
Adott egy anyuka aki gyermek elhelyezésének megváltoztatása iránt keresetet adott be a bíróságra. Az anyuka két és fél éve semmilyen formában nem tartotta a kapcsolatot a kislányával szabályozott formában. 3 és fél éve neveljük a kislányt nagymama a gyám jogerős ítélettel van elhelyezve naálunk a kislány. az elmúlt 3 és fél év alatt összesen két alkalommal jelent meg az anyuka szabályozott kapcsolattartáson. A bíróság hozott egy ideiglenes intézkedést. Idézem: " A bíróság a felperes és kiskorú -kislány- között folyamatos kapcsolattartást ideiglenes intézkedéssel akként szabályozza, hogy a gyermekkel minden hétvégén szombati napon 14.00 órától 16.00 óráig kapcsolatot tarthat akként hogy a gyermek átadásának és átvételének helye a kapcsolatügyelet cím stb. a kapcsolattartás végén a gyermeket a felperes köteles visszavinni az alperes lakóhelyére."
Ezt kicsit értelmezni kellene. Arról van szó hogy az anyuka a kislánnya a kapcsolatügyeleten tarthat kapcsolatot, vagy azt jelenti ahogy ők magyarázzák hogy akár haza is viheti a saját lakására ahonnan majd visszahozza a lakásomra? a kislány autista gyanús diagnózis még nincs de erről a bírónő nem vett tudomást pedig jeleztük neki a vizsgálatok folyamatban vannak. a vér szerinti anyja a kislány számára idegen.. elnézést ha kicsit hosszúra sikerült a kérdésem. köszönöm
Önmagában a gyógyultság sem feltétlenül elég, hiszen két év alatt a gyerek megszokta az ottani környezetet. Azt kell igazolnod, hogy a körülmények változása folytán a gyermeknek lényegesen jobb helye lenne nálad, mint a másik szülőnél. Ennek logikusan két eleme van:
- nálad minden rendben,
- a másik szülőnél viszont valamilyen komoly probléma van.
Tehát nem elég az, hogy nálad minden rendben legyen.
2 éve perelte el volt férjem tőlem a gyermekeimet pszichiátriai betegségre hivatkozva. Most szeretném beadni a megváltoztatást, de olyan papírt kérnek tőlem, hogy gyógyult vagyok. Őszintén én még sehol nem láttam ilyet, hogy aki valaha megfordult a pszichiátrián az gyógyult lesz. A másik, a bíró mondta hogy kezeltessem magam. Én elmentem, kezeltettem magam, most mégis ez áll a per útjában, hiszen aki kezelés alatt áll, az eleve vesztes. Kezdem úgy érezni, bármit is csinálok az nem jó. Cukorbetegséghez és magas vérnyomáshoz hasonlították a betegségem, de ezek szerint mégis megkülönböztetik azt, aki akár egyszer is a pszichiátriára került. Azt javasolták kérjek magán szakértői véleményt, de én azt nem tudom kifizetni. Van egyáltalán esélyem? Ügyvédem nincs.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02