osztrák - magyar családi juttatásokra való jogosultság

Gabriella Nagy-Bucic # 2019.07.07. 21:49

Tisztelt Cim,
A nevem N.B G., születtem Versecen, Versec községben Vajdaságban, Szerbiában, mint szerb állampolgár. 2015. április 28.-óta magyar állampolgár vagyok a magyar állampolgárságról szóló 1993. Évi LV. Törvény 4.§ (3) bekezdés alapján honositottak engem N.B. G-át, a gyerekeimet B. M. és B. P., mindkét gyerekem Belgrádban, Szerbiában születtek. Csatoltam megküldöm a honositási okiratom és a lakcimkártyáim másolatát, ahol irja is, hogy külföldi lakcim, vagyis, hogy nincs bejelentett lakcimünk Magyarországon.
2019. február 07.-től állandó lakhellyel, lakcimmel rendelkezünk Bécsben, Ausztriában. Addig Szerbiában éltünk, pontosabban Belgrádban. Soha nem volt bejelentett lakciműnk Magyarország területén és soha nem jogosultunk családi juttatásokra Magyarország területén és Szerbiában sem.
2019. február 19één A férjem B. M., aki szintén magyar állampolgár 2017-óta, benyújtotta az Osztrák Finanzamtba a kérelmet a Familienbehilfe-re vagyis a családi juttatásra. Azonban levelet kaptunk a Finanzamtól, hogy május 28-án küldetek Magyarországra kérelmet az Állami Kincstárnak az E-411 dokumentumról.
Szeretnék érdeklődni, hogy mivel soha nem volt bejelentett lakcimünk Magyarországon, vagyis soha nem éltünk Magyarország területén, lehetséges esetleg valami bizonyitékot küldeni arról, hogy mi nem éltünk és nem is jogosultunk családi pótlékra Magyarországon.
Esetleg lehet személyesen eljönni és kérelmezni ezt a dokumentumot vagy bizonyitékot. Vagy csak bármilyen közelebbi tájékoztatást sziveskednének adni, mert sajnos szerintem az eljárás hosszabb távra, fog eltartani.
Előre is köszönöm a szives fáradozásukat és sziveskedjenek egy e-mail visszajelzést küldeni.
Tisztelettel
N-B G