Abban szeretnék segítséget kérni, hogy van egy 2 és fél éves gyerekünk és párommal megromlott a kapcsolatunk így úgy döntöttem elköltözöm a fiammal. Ebben ő nem lát akadályt és bele egyezett. Állandó munkám van a gyerek bölcsibe jár. Pénzbeli problémám nincsen. A kérdésem igazából az lenne,hogy mi szeretnénk bármi féle per/papírozás nélkül a közös felügyeleti jogban megállapodni. Erre van lehetőség vagy érdemes-e/kell-e gyámügynél nyilatkozatot tenni a megállapodasrol?
Szülői felugyeleti jog
Bíróságon kérjetek egyezségi kísérletre idézést és kössetek egyezséget. Számos esetben lehet ugyanis szükség annak igazolására, hogy miben állapodtatok meg.
Tiszlelt Szakértő!
Azt hiszem kicsit szokatlan témában fordulok Önökhöz.
33 éves nő vagyok. A vér szerinti apámmal soha nem találkoztam, nem beszéltem, még csak egy fényképet sem láttam róla. Elhagyta édesanyámat, amikor megtudta, hogy várandós velem. Az egyetlen ami hozzá köt, a lánykori nevem.
Az az ember, akit apámnak tekintek, 2 éves korom óta nevel, ő tölti be számomra az édesapa szerepét az életemben.
Egy ideje foglalkoztat a téma, hogyha egy szülő lemondhat a gyerekéről, akkor egy “gyerek” is lemondhat a szülőről? Amennyiben van erre mód, a vér szerinti apámról nagyon szeretnék megválni, mivel nem jelent számomra semmit.
Azt szeretném, hogy legyen írásba foglalva, hogy édesanyám mellett a másik szülőm a nevelőapám. Van erre bármi törvény? Van rá lehetőség, hogy ezt papírra vessék és hivatalosan, jogilag is a törvényes szülöm legyen, így, hogy már jóideje nagykorú vagyok?
Köszönöm a válaszukat előre is!
Üdvözletem! Az alábbi ügyben kérnék segítséget:
Unokatestvérem (ffi) 6 éve házasodott meg, 3 éves közös kislányuk van. Jelentősen megromlott a kapcsolatuk, az anya el akar költözni másik városba és vinni akarja magával a gyermeket.
A kislány nagyon apás, az anyjával csak rövid ideig van el, és az anyjában amúgy sem túlzottan van jele bármilyen mértékű anyai ösztön. Bárki, aki ismeri a családot, evidensnek tartaná, hogy a kislánynak az apjánál van a helye. Ám mivel az anya nem erőszakos, nincsenek mentális problémái, valószínűleg bíróságon az anyának ítélnék a gyereket.
Van e bármilyen megoldás arra, hogy a gyermek az apához kerüljön? Létezhet e érvényes lemondó nyilatkozat, amit az anya esetleg előzetesen aláír és az apa a bíróságon ezzel igazolja, hogy a nő nem tart igényt gyermekére? Vagy esetleg valami más működőképes ötlet/javaslat?
Köszönöm a segítséget!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02