Kapcsolattartás


Goauld # 2021.01.25. 09:43

Tisztelt Fórumozók!

Kapcsolattarttással kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.

Anyuka a gyermek megszületése után egyedül neveli a gyermeket, apuka fizeti a gyermektartást. Gyermek kapcsolattartásról nem rendelkeztek. Az biztosítva volt, apuka nem élt a láthatás jogával, alkalmankènt, éjjelente, ittas állapotban hívta anyukát, gyermekről nem kérdezte. Születésnapján soha nem köszöntötte fel, ajándékot nem vett neki. Az elmúlt hetekben telefonon kereste a gyermeket, mondván látta a facebookon. A gyermek lassan felnő, immàr 13 éves, nagylány. Apuka ügyvédi levelet küldött, határidő megjelölésével, hogy ezen a hétvégén biztosítson láthatást anyuka lakásán, ha ez nem lehetséges, akkor a következő hétvégèn, amennyiben anyuka nem teszi lehetővé, jogi útra tereli.

Milyen lehetőségei vannak anyukának, köteles biztosítani láthatást? A gyermek nem szeretne találkozni,

Előre is köszönöm megtisztelő válaszokat!

alfateam # 2021.01.25. 11:06

És?! Nem tudod eldönteni mit tegyél? "Ráereszted a gyerekre az apát aki számára csak egy idegen?
Nem vagy köteles biztosítani azt ami nincs is szabályozva!
Szerintem: Írd meg neki várjon még egy kicsit, ha-majd a gyerek kíváncsi lesz rá keresi. ( ez nagy biztonsággal kijelenthető, bekövetkezik)
Egyébként csak szimpla fenyegetőzés a jogi út, sőt csak még ront a helyzeten. Nem-igen van bíróság aki kényszerítsen egy kamaszlányt, hogy "holnaptól ragaszkodj az apádhoz."