Magyar állampolgár Magyarországon minden esetben megindíthatja a bontópert. És érdemesebb is itthon, ha itthon élsz, mert jobban tudod kontrollálni.
Válás külfölditől
Szia,
Én itt M.o.-n mentem férjhez, de külföldön váltam el a férjemtől, ( Hollandia ) mert ott gyorsabb, és mert ott kell elválni, ahol éltél, illetve éltetek mint házaspár.
Nálunk gyerek is volt, amiről lemondattam a férjem, viszont ház nem, mert csak béreltük.
Én is csak 2 évvel a különélés után adtam be a papírokat, és roppant hamar meg is kaptam a végzést, mivel Hollandiában úgy működik, hogy az ügyvédnél papíron megállapodunk mindenben, és ezt a megállapítást küldik be a bírónak aki jóváhagyja, és kész, vége.
Nem tudom Németországban mi a helyzet, de egy ügyvéd ( ottani ) megmondja, sőt azt biztosan tudom, ha kevés a jövedelmed, akkor szociálisan kaphatsz ingyen ügyvédi segítséget, azaz képvisel téged, a barátnőm ott él, és ő is kapott már így segítséget.
Remélem tudtam segíteni.
Sziasztok!
7 évvel ezelőtt férjhez mentem Németországban, egy német állampolgárhoz. Házasságunkat Magyarországon is anyakönyveztettük. Kérdéseim: hol érdemesebb a válást kezdeményezni annak érdekében, hogy minél hamarabb lezáruljon? Közös gyermekünk nincs, csak egy közös tulajdonú családi házunk Németországban. Már több, mint két éve élünk külön egymástól, eddig nem tartottuk sürgősnek a válást, most viszont terhes lettem a jelenlegi barátomtól és legjobb tudomásom szerint ilyen esetben automatikusan a "hivatalos" férj fog apaként szerepelni. Hogyan lehet megoldani, hogy a valós apa szerepeljen apaként?
Előre is köszönöm a segítséget, üdv.: Sonb

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02