Kapcsolattartás bíróségi végzés előtt


Kovács_Béla_Sándor # 2021.09.09. 13:48

Szegény gyerek...

dr. Tarczay Aron ugyved # 2021.09.09. 12:46

Emiatt semmilyen hatóságnak nem lesz az álláspontja, hogy veszélyeztetnéd a gyereket.
De a tartásdíj iránt el kellene indítani a pert, mert a perindítást megelőző 6 hónapnál régebbi tartásdíj nem érvényesíthető.

Lencsike # 2021.09.08. 13:21

Lehet sokan jártak már ebben a cipőben. 5 éve nevelem egyedül a gyermekem, ez idáig ügyvéd által ellenjegyzett megállapodás alapján működtünk, mait a másik fél folyamatosan felrúgott én tartottam.
Tudom semmit se ér végrehajtás szempopntjából tisztában vagyok vele.

Ebben az évben azonban a másik fél miatt kénytelen voltam ügyvédhez fordulni és elindítani az egész birósági procedurát.

Én tartom továbbra is a megállapodást és úgy szervezem az életem a mindennapjaink, a másik fél azonban direkt új taktikát váltott azóta.

nem fizet semmit, néha ruhát küld gyerektámogatás címén.
A kapcsolattartást még jobban felboritja nem tartja magát ahhoz amit megbeszélünk, hol az egyik nap jó hol a másik nap jó, most már ott tartunk hogy neki dolgoznia kell egyik nap ezért elvinné a gyermeket de menjek érte (tudja nekem 2 óra az út csak oda) és hozzam vissza mert ha nem dolgozik a megélhetése van veszélyben és én akkor veszélyeztetem a gyerekeit.

Ha nemet válaszolok akkor tőlem várja indokoljam miért nem tudom a kapcsolattartást megteremteni (mivel van nekem is dolgom és tartom a megállapodást a megállapodás az indok. Nem tudom ez leehtséges)?

Ha úgy forgatja ezeket közli velem 2 hetente hivatkozhat rá veszélyeztetem a gyermekem a kapcsoalttartás megtagadása miatt miközben elrúgja amiben megállapodtunk direkt?