A Tesóm Anyukám lakására pályázik

Snushiue # 2021.11.22. 07:36

Kedves Bárki, aki tanácsot tud adni,
a Tesóm Édesapám halála óta (1998) rettegésben tartja Anyukámat, de az utóbbi egy évben ez már tényleg komolyra fordult. A lakás, amelyben Édesanyám lakik (amúgy az Ő családi öröksége volt) 50%-ban az Ő tulajdona és mivel Édasápam is tulajdonosa lett a házasságuk alatt a Tesóm 25 és én 25%-ban vagyunk örökösök. A probléma az, hpgy a Tesóm külföldön él, de évente kb. 1-2 hónapot Anyám nyakán tölt a négy tagú családjával és néha egy barátot is hoznak külföldről, ahol élnek. Akkor Anyámnál szállnak meg, kiszorítva őt az életteréből.
Most idáig fajult már, hogy áprilisban felértékbecsültette a lakást, mert amikor hazaérkezik, akkor komfortosabb konyhát akar (az ő konyhája-így hívja) és azt majd tőlem Anyukám halála után levonja.
Most csütörtökün újra hazajön és Anyámnak kerek perec kijelentette, hogy amíg ő hazaérkezik, Anyukám "takarodjon" a lakásból.
Az a kérdésem, hogy törvényesen megoldható e, hogy ne jöhessen haza állandóan. Szép szóval nem lehet rávenni, hogy vegyen ki valami szobát, vagy hotelt, amikor hazajön. Elviselhetetlen ember lett, így majd 47 éves korára. Én az értékbecslés óta minden kapcsolatot megszakítottam vele, de Anyukámat sajnálom és szeretném öregkorára megóvni az idegeskedésektől. Nem taglalom, hogy beszél vele és miket tesz.
Ha jól tudom, hivatalosan Anyunak nincs haszonélvezete a mi részünkön. Tudok ilyet csináltatni valahogy? Távol tudom tartani a tesómat valahogy?
Köszönöm, ha bárki tud válaszolni.