Különélő gyermek külföldre költözése


Majordomus # 2024.03.05. 20:34

Csak azután tollat is vigyél magaddal ha llyen a szülőtárs....

drbjozsef # 2024.03.05. 05:39

Nagy Izabella,

Szerintem nincs erre formanyomtatvány, minek az.
Írjatok egy egyszerű nyilatkozatot, magyar szavakkal, kerek mondatokkal.
A Ptk. 4:152.§-ra hivatkozva, hogy hozzájárul a külföldre költözéshez.
Nem kell ehhez ügyvéd sem. Ha egyetértés van aláírjátok, legalább tanúk előtt, esetleg közjegyzőnél.
Egyértelműen kitűnjön belőle a közös akaratotok.
Már csak azért sincs form erre, mert nem is kell ezt benyújtani sehova.

Nagy Izabella # 2024.03.04. 15:14

Sziasztok!

Létezik-e bármilyen formanyomtatvány, amit a különélő szülőtárssal aláírathatok, hogy a gyermek életvitelszerű külföldre költözéséhez hozzájárul? (14 éves korl csk gyermek) Kizárológas fj. bírósági végzéssel, évek óta nem tartott kapcsolattartás van még a tarsolyomban (több mint 3 éve nem látta, nem hívja, nem viszi, nem látogatja, csak az ebet köti a karóhoz)

A napi ár-apály változás szerint váltakozó véleményre sajnos nincs időm, mint időhúzási forma, sem érzelmi hullámvasutak által kiváltott most oké, most nem oké helyzetekre, szeretnék fixre és tutira játszani az ügyben és haladni vele. Vagy csak ügyvédi levél jöhet szóba, és arra alapuló nyilatkozattétel?

Tudomásom szerint ilyen esetben a gyámügy a szülőtárs helyett hozzájárulhat a költözéshez, vagy olyat is olvastam hogy bírósági nem peres eljárás keretében ítélik meg a gyermek nyomós érdekét szem előtt tartva- amiből egészségügyitől kezdve szociálisig rengeteg van- az engedélyt. Természetesen ha nem muszály, nem cipelném hónapokon és szerveken át ezt az egészet, igyekszem észérvekkel meggyőzni a szülőtársat a kislány érdekeiről, de ezt írásba kellene foglalni, ennek keresem a hatályos és jogbiztos módját.

Köszönettel: Iza