Válás két gyerekkel

drbjozsef # 2025.10.29. 06:24

M.Katalin,

Két eset van.
Vagy meg tudtok egyezni egymással. Ebben se igen tudunk segíteni, mert minden vagyont egyben kell nézni, ti tudjátok mi tartozhat esetleg különvagyonba, mik az érdekeitek nektek, és mi a gyerekeké, ami miatt tudtok engedni valahol. Bárhogy megegyezhettek, ahogy nektek jó, beleértve a gyermektartást is, azt a bírósággal jóvá lehet hagyatni (a végrehajthatóság miatt ez fontos).

De ha nem egyeznek az álláspontjaitok, akkor a legjobb tanács az, amit eulimen adott : keress egy jó családjogi ügyvédet minél előbb, mert perben ha neked nincs, de a férjednek van, akkor nagyon rosszul fogsz járni.

Azt remélem nem kell külön mondani, hogy a megegyezés mindennél jobb és olcsóbb is. Erre kellene törekedni mindenképpen, különben mindketten - és jó eséllyel a gyerekek is - veszítetek és sérültök is...

Alapos # 2025.10.28. 18:43

M.Katalin
Amit én szeretnék, hogy én maradjak a családi házba a két gyerekkel, Ő albérletbe költözne”.

És a férj mit szeretne ?

MK.szerint az lenne a legjobb ha a férje fizetné.

Niki2025 # 2025.10.28. 16:33

A házat együtt vettétek már házasság alatt?
Amennyiben te maradnál benne,hogyan tervezed kifizetni a férjednek járó részt az ingatlamból?

eulimen # 2025.10.28. 14:17

A kérdésem az lenne ha én maradnék a két gyerekkel a családi házunkban, akkor a hitel fizetése kinek lesz a terhe?
A kölcsönt felvevő adóstársak egyetemlegesen felelnek a tartozásért, aktuális családi állapotuktól függetlenül.

Félek attól, hogy el fog mérgesedni a helyzet a férjem részéről
Hát akkor kezdj el keresni egy válóperes ügyvédet.

M.Katalin # 2025.10.28. 09:33

Sziasztok!

A férjemmel sajnos megromlott a kapcsolatunk és szóba került a válás is kettőnk között. Van két gyermekük. Válás esetén az anyagiak rendezésében kérném a segítségetek.
Van egy családi házunk, amin van még hitel. A hitel piaci kamatozású építési hitel. CSOK, babaváró nincs. Van kocsi, ami a nevemen van, a férjem nevén motor. A kocsit és a motort is a házasságunk ideje alatt vásároltuk.
Amit én szeretnék, hogy én maradjak a családi házba a két gyerekkel, Ő albérletbe költözne.
A kérdésem az lenne ha én maradnék a két gyerekkel a családi házunkban, akkor a hitel fizetése kinek lesz a terhe? Fizetném én? A kocsival és a motorral mi történne?
Ezek egyedi megállapodások lennének a kettőnk között?
Félek attól, hogy el fog mérgesedni a helyzet a férjem részéről, mert sajnos ennek vannak előjelei már, ezért fordultam hozzátok.
Előre is köszönöm a segítségetek.