Egyjogász!Teljesen igazad van nálunk is ez a probléma.De mit lehet tenni,hogy a"mamát"távol tartsuk?Az a helyzet hogy a kedves "mama"azt hiszi csak jót tesz a fiának közben meg tönkreteszi az életét,de még az unokájáét is.Monalisa jol mondod,de sajnos nem tudok beszélni vele.Az a legszörnyübb,hogy még azt sem engedi,hogy a fiával tudjunk beszélni.Hogy tudnám én leállitani mikor a fia sem tudja!?
Jogerős végzés
Egyjogász!Teljesen igazad van nálunk is ez a probléma.De mit lehet tenni,hogy a"mamát"távol tartsuk?Az a helyzet hogy a kedves "mama"azt hiszi csak jót tesz a fiának közben meg tönkreteszi az életét,de még az unokájáét is.Monalisa jol mondod,de sajnos nem tudok beszélni vele.Az a legszörnyübb,hogy még azt sem engedi,hogy a fiával tudjunk beszélni.Hogy tudnám én leállitani mikor a fia sem tudja!?
Igen, a "kedves" mama., nem ritkán övé kell hogy legyen az utolsó szó... - kerül amibe kerül.
Ha ez ilyen egyszerű lenne...
Nem is tudom hány olyan ügyem volt, ahol "a mama" vágta haza - közvetlenül vagy közvetve - a fiatalok házasságát.
Volt olyan "mama" is, aki tanúként a bírót meg engem, mint az egyik fél jogi képviselőjét is úgy leugatott a tárgyaláson, hogy köpni-nyelni sem tudtunk.
aki már nagyon hozzászokott ahhoz, hogy egy családban ő mondja meg, hogy mi legyen, ill. évtizedek óta ő irányítja a fia minden lépését, azzal több, mint nehéz megértetni, hogy mától viszont nem szólhat bele semmibe.
Egyébként igazagd van, valóban így kellene csinálni, ahogy leírtad.....
Andica
Állj a sarkadra, éppen ideje... Mind a saját-, mind a közös gyermek- mind a volt férjed érdekében is.
A vitát elkerülendő - bizonyára sajnálatosan volt benne részed elég -, az apával való "beszoktatás" idejére a "kedves" anyuka legyen szíves más programot találni magának. Vita nincs!
A nagyszülő majd "megkapja" az unokát ha ennek eljön az ideje.
Mert az, hogy a kicsinek ismeretlen az apja (...), nos előre nézzünk és ne a múltban ragadjunk le. Vagyis legfőbb tőled függ, hogy apa és lánya hogyan tudnak összeszokni, minél kevesebb sírás és elzárkózás nélkül.
Ha az egyes láthatások előtt megfelelően ráhandolva az apjára előkészíted a kicsit, valamint mellőzöd (...) a saját idegességedet - amit a gyerek mindenképpen megérez -, akkor akár jól is sikerülhet a láthatás esetenkénti néhány órája.
Itt a jó idő, tessék kisebb közös probramokat szervezni, ti hárman - kullancs nélkül.
Ekként pedig még az is megtörténhet, hogy a volt férjeddel nem csak akarjátok azt a barátságot, hanem ténylegesen meg is valósulhat.
Persze aztán mindenki megy a saját útjára.
Ha kell, az anyóssal is beszélj: megértetni vele a dolgokat., nem vitázva, de határozottsággal.
Köszi Judmi!Bocsánat ha megsértettelek,de nagyon el vagyok keseredve.Nem szándékos!Sajna az a nagy helyzet hiába mondja az anyjának,hogy maradjon othon ő akkor is jön.Sajna a fia nagyon nem is tud ellene mit tenni mert azt mondja mégis csak az anyja! Igy nagyon nehéz megtalálni az arany középutat ebben a helyzetben.Erre szokás mondani "egy fecske nem csinál nyarat" Hát ez a szörnyű valóság!:-(
Köszi Judmi!Bocsánat ha megsértettelek,de nagyon el vagyok keseredve.Nem szándékos!Sajna az a nagy helyzet hiába mondja az anyjának,hogy maradjon othon ő akkor is jön.Sajna a fia nagyon nem is tud ellene mit tenni mert azt mondja mégis csak az anyja! Igy nagyon nehéz megtalálni az arany középutat ebben a helyzetben.Erre szokás mondani "egy fecske nem csinál nyarat" Hát ez a szörnyű valóság!:-(
valakinek(bocs)
Andica! Látom te mást nem nagyon tudsz azon kívül írni "hogy nem érdekel a véleményed,ne ítélkezz ha nem ismered a történetet" bla bla bla.
örülhetnél,hogy próbálunk segíteni,hiszen segítségért jöttél,vagy nem???
És ha nincs egyikőtök ellenére sem,az együtt sétálás,akkor hol itt a probléma??? Miért nem beszéled meg vele,hogy amíg nem szokja meg a a volt párodat a gyerek,addig együtt történik a láthatás. Ha majd megszokta elviheti.
Különben meg elég gáz az,hogy valaki van már gyereke és még az anyja parancsol neki:S:S:S
Judmi nem érdekel a véleményed! Ne itélkezz ha nem ismered a történetet!Én voltam ott a tárgyaláson nem te én tudom mit mondott a birónő nem te! Monalisa!A közös séta részemről nem lenne probléma sem volt pároéról sem de sajna az anyja nem engedi! Mikor vége volt a tárgyalásnak párom odajött hozzám beszélgetni mert ő is én is jó kapcsolatba szeretnénk maradni,de az anyja nem engedi hiába szólt rá!
Andica! Most nem mondod komolyan hogy csak akkor történhet a láthatás nálad,ha bizonyítani tudod hogy bántotta a gyereket??? Hátha nekem bántaná valaki, ítélet ide,ítélet oda,sem a gyerek nem tenné a lábát hozzá,a volt párom meg főleg nem hozzám... Ez marhaság!!!
Különben egyszer (talán)_Wasp_ megírta,hogy a gyerek csak addig sír,amíg látja az anyját,mert ezel az anyjának eleget akar tenni,hogy nem szereti az apját!!! És ebben van valami igazság! Az én párom kislánya is csak addig sír amíg ott az anyja a látókörbe,nélküle meg tök jól el van velünk! Az én párom sem látogatta,de pont ezért fél is tőle egy picit,azaz mindig sír,de mondom csak ha ott van az anyja.
Elvitelkor akár menj vele te is., közös séta-, játszórét- fagyizás stb., jelenlétedben biztosan nem fog sírni a kicsi. Igaz, hogy nem kell az "álompárt" mutatni, de okvetlenül nem is továbbra is veszekedni. És rajtatok kívül harmadik személy jelenléte sem feltétlenül indokolt...
A gyámhivatal részemről csak egy spontán ötlet, de "ilyen" körülmények közt hosszú távon hasznos lehet velük ismeretségben- kapcsolatban lenni.
További minden jót.
Csak járnak az ujjaim: mint utóbb kiderült nem a megfelelő férfihoz mentünk feleségül, mert tanácsos lett volna előzőekben ténylegesen megismerni a jellemét, személyiségét. Aztán meg főleg nem vállalunk tőle gyermeket (...), mert szük három éven belül egy férfi ekkorát nem tud változni.
Ezen a mai fiatalok...
Köszönöm monalisa! Igazad van talán ők tudnak nekem segíteni. Köszönöm.
Tehetsz: menj el a gyámügyhöz és kérj javaslatot, segítséget.
Tegnap minden jogerőre emelkedet.Az elhelyezés is meg a tartásdij is. Jogerősen nálam van elhelyezve,de még nincs róla papírom.Addig meg semmit nem tehetek. Mit tegyek? Kérem segítsen valaki!
Andica,
az hogy mi került be a jegyzőkönyvbe, nem biztos, hogy a végzésben is benne lesz majd - vagy éppúgy.
Igen én is ugy tudtam hogy 3év alatt nem vihetné el,de a birónő mondta hogy az apának él az elvitel joga még ujszülötnél is csak az ottalvás joga nem él 3 éves koráig. Abban az esetben kérhetem hogy nálam történjen a láthatás ha bizonyitani tudom hogy bántotta a gyereket az elhanyagolás nem számított.Jogerős fellebezni sem lehet.A gyerek lelke mennyire sérül senkit nem érdekel!:-(Mit tehetek?
Azért kihirdetéskor jelen voltál. Ha nem teszel eleget a végzésnek, akkor nem sok jóra számíthatsz elhelyezés ügyben később.
És nem ártott volna, ha lényeges dolgokat mindjárt az első beírásodban leírod (...), mert az egyik másik kérdésed már csak utóbb...
Bocs, de ha elolvasnád az "öröklés és családjog" egyik-másik topicját - igaz némi időbe telik azon sok-sok oldalnyi terjedelme miatt-, de olvashatnád, hogy láthatás 3 éves alatti gyermeknél nagy általánosságban az anya otthonában, az ő passzív jelenlétében: mosogat, vasal a másik szobában stb. Miközben az apa játszadozik a kicsivel...
Az ekkénti láthatás/kapcsolattartás lehetőségére csak az apát jogosítja fel, ha az anya nem akarja akkor a lakásba/házba harmadik személyt nem köteles ezen időre beengedni.
Tehát, a 23 hónapos joggal sír egy "idegen" bácsi láttán, ő még kicsi az elvitelre...
Neked kell tudnod.
És nem ellened hanem érted.
Nem a véleményedre voltam kiváncsi. Mondtam,hogy ne itélkezz ha nem ismered a történetet! Pont azért került a jegyzőkönyvbe hogy köteles visszahozni mivel fél éve mégcsak nem is látta az apját és 23hónapos.Még a családtagokkal is csak 1órát bir ki nélkülem.Akkor szerited vadidegenel 4órát vidáman tölt?Tehát ne itélkezz ha nem tudsz semmit!!!
Ha esetleg beteg stb., értelemszerű, hogy nem adod ki - de az aktuálisbetegségről stb. hitelt érdemlő orvosi igazolás szükséges -, ellenkező esetben ha nem adod ki, a gyámügy bírságolni fog téged. És hasonló esetben akár ismét...
Lehet hogy az elvitelkor még sír, de a kocsiban a második sarok után már nemigen szoktak hüppögni se - így szokott ez lenni. Te akkor már nem vagy jelen, tehát csak az elvitelkori tapasztalások alapján...
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02