Andica
Talán nem is kellene az anyóst a kislánytól eltiltatni - vagy legalalább is ezt megpróbálni -, hiszen a "kedves" anyuka magát tartja távol a gyermektől...
Soha vissza nem térő szép időszakot hagy ki az önön életéből a butasága miatt.
Andica
Talán nem is kellene az anyóst a kislánytól eltiltatni - vagy legalalább is ezt megpróbálni -, hiszen a "kedves" anyuka magát tartja távol a gyermektől...
Soha vissza nem térő szép időszakot hagy ki az önön életéből a butasága miatt.
Erről egy ovis mondóka jutott eszembe:
"Aki mondja másra, az mondja magára..." :))))
(kiül) helyesen "kivül"
Inka001! Te nagyon primitív ember vagy!A felfogó képességed egyenlő a nullával! A kislányod csak sajnálni tudom! Ez a forum pont az ilyen emberkék miatt lett pocsék!Nem is írkálok ide mive pár értelmes emberen kíül itt nincs több! Köszönöm a segítséget az értelmes hozzászólásokat néhány embernek! A többiek meg szóra sem érdemesek!A soha viszont látásra!
Monalisa:
:))
Elolvastam az elejétől ezt a topicot, azért is tettem fel a kérdésemet, hiszen, ha nem olvastam volna el, akkor nem tudnék arről mit mondott a bírónő az itt kérdezőnek. Bár lehet,h túl módosult tudatállapotban tettem ezt és nem pontosan emlékszem. :)))
Ezek után pedig személyeskedés volt. Bennem ez maradt meg még.
[Biztos a kérdező a bírónőnek is azt mondta, hogy "ne ítélkezzen, mert nem ismeri az esetet!"
:)))))))))) (fetrengve röhögő smile)]
Én úgy tudtam,h 3 éves korig sem vihetem sehova, csak utána. Ezért kérdeztem erre rá. Egyébként meg az exem nem hajlandó a kislányommal és velem "sétálni" az utcán. Gondolom ezzel is azt mutatja, hogy mennyire utál engem. De nem panaszkodom, mert láthatom a kislányomat.
Igen, külön perben kell ill. lehetne kérni a nagyszülő eltiltását, de... Mint írtam: nagyon meg kell tudni indokolni, mert a "nem szereti és alig látogatja" verzió sajnos harmatgyenge évr. Legfeljebb ha részeges lenne (...) és törrne-zúzna a lakásban, valamint gyakorta menekülünk a sodrófája elől stb., szóval valami ilyesmi. Az, hogy te és ő nem tudtok kijönni egymással, valamint hogy a házasság is őmiatta..., erre a bíróság nem vevő.
Ami a 3 éves kisgyermek láthatását ill. az esetleges elvitelét illeti, nincs két azonos eset és vélem nincs két egyformán itélkező bíróság...
Sokszor leírták már itt a Fórumban, hogy "... a bíróságot jogot szolgáltat és nem igazságot..."
Inka001!Nekem most lett vége a peremnek 23 hónapos a gyerek és 5hónapja mégcsak nem is látta az apját mégis elviheti.Pedig én végig ragaszkodtam hozzá hogy csak 3éves kora után vihesse el!A bírónő azt mondta bizonyitsam be hogy bántotta a gyereket akkor történhet nálam 3éves koráig a láthatás.Az nem számított hogy elhanyagolta meg alig foglalkozott vele. Tehát ezt bírója válogatja szerintem:-(
Köszi Judmi! De mivel a mama együttél a fiával nem szabnak meg neki külön láthatást.Csak abban az esetben kap külön láthatást ha rossz viszonyban van a fiával és külön élnek,de akkor is csak ugy hogy a különélö szülő kapcsolattartásábol veszik el a nagymamának járót kb havi 1hétvége. De mivel ő ilyen ritkán látogatta neki valószínű félévente egy hétvége de mivel a fiával él így nem.
Köszi monalisa! Ezt külön perbe kell kérni? Mivel a gyerekelhelyezés tart.díj+láthatásnak vége jogerős itélet született mindenről. A mama utoljára akkor látta az unokát mikor 1éves volt pedig a fiával a gyerek 18hónapos koráig együttéltünk. Szóval elég bonyolult ez az ügy nem igazán látok kiutat belöle.Mama 6 alkalommal látta az unokát 1éves koráig.Azóta semmi.De most levakarhatatlan.
Andica
Végső soron kérheted a bíróságot, hogy az anyóst tiltsa el az unokától - legalább is egy időre. Azonban ezen kérésnek nagyon nyomós oka kell hogy legyen.
Inka001
1 év körüli kisgyermeket az apja leginkább még ne vigye sehová, illetve az anya otthonában foglalkozzon- játszadozzon vele. Valamint hármasban menjenek el sétálni stb.
Tudnám javasolni, hogy olvassad el ezt a topicot - és a hasonló címszavúakat -, mert mások esetéből és a hozzászólásokból sokat lehet tanulni, hasznosítani.
vzoli
Köszönöm.
Andica,nem tudom,hogy hogy lehet távol tartani,de vigyázz,mert a nagyszülőknek is van láthatási joguk. Tudtom szerint a nagyszülő is indíthat láthatás ügyében pert. Tehát ha most el akarod zárni magatoktól,hogy esetleg ne befolyásolja a fiát,vigyázz nehogy pert indítson ellened.
Ha esetleg tévedtem ebben a nagyszülői pereskedében bocsánat,de én úgy tudom van ilyen.
Ne haragudj, mammma, de úgy gondolom, hogy az internetes fórumozás szakmaiságát túlidealizálod, és ebből hatalmas félreértések fakadnak.
Az interneten mindenki az, amit olvasni lehet tőle, és nem az, aminek deklarálja magát.
A neten a férfi nő lehet, a gyerek felnőtt, a csúnya szép, a buta pedig az okosnak tűnő értelmiségi szerepében tetszelgő.
Saját magát csapja be az, aki úgy gondolja, hogy az interneten létezik bármiféle olyan fáklyaként világító objektív szakmaiság, amely a döntési felelősség súlyát az egyszerű fórumozó kezéből a fáklyát hordozóéba helyezi át.
Mindenkinek saját magának kell megtalálnia a fáklyahordozóját.
A magát jogásznak valló személy nem amiatt ad számomra jogilag megalapozottnak, helytállónak tűnő szakvéleményt, mert azt állítja magáról, hogy jogász (avagy mások állítják ezt róla); hanem éppen amiatt tűnik számomra jogásznak (magyarul: vélelmezem azt, hogy jogász), mert az amit (amiket) mond: folyamatában is koherens módon illeszkedik abba az információhalmazba, amelyet a jog világának működéséről előzetes tapasztalataim alapján szereztem.
Egyvalamit bizton kijelenthetünk: Monalisa1 még soha nem állította magáról, hogy jogász. Sőt, ennek ellenkezőjét (nem-jogász voltát) még külön ki is szokta emelni. Olyan gyakran, hogy a fórumot akárcsak minimális szinten is olvasgató személy sem tarthatja őt jogi problémák megoldásában végzettségét, szakmai gyakorlatát tekintve is kompetens szakembernek.
Mégis meggyőződésem, hogy Monalisa1 igenis hasznos, sőt nagyon hasznos funkciót tölt be a jogi fórum működésében. Nevezetesen: az egyes topikokba beleásva magát létrehozott önmaga számára egy amolyan "jogi toposzgyűjteményt", amelyből merítve előhúz és mások számára szétterít bizonyos információkat; sőt mondhatjuk: igen széleskörű információkat. Igaz, sokszor amolyan kvázi "szubjektív esetjogi" alapon a hasonlót a hasonlóval társítva, mindeközben jelentős hibaaránnyal dolgozva; de az általa szétterített információk kiindulópontot jelenthetnek azoknak, akik még nem felejtették el, hogy az interneten a döntési felelősség súlyát a büdös életben nem veszi le más a vállukról. (De ez utóbbi nagyrészt elmondható a való életről is.)
Ami meg a moralizálást, fejmosást, kioktatást meg hasonlókat illeti:
Meggyőződésem, hogy a jognak talán nincs még egy olyannyira "életszagú" területe, mint a családjog. (Ez a topik is ebben a fórumrészben nyílt.) Az élet "életszagú" területei pedig bizony érzelmekről, indulatokról, értékítéletekről, mások erkölcsi megítéléséről, életvezetési tanácsokról is szólnak. Sőt, az is meggyőződésem, hogy az ide eredetileg jogi problémával forduló személyek sokszor nagyrészt életvezetési tanácsokra is szorulnak, mert maga a problémaként jelentkező jogi helyzet talán soha nem is állt volna elő, ha életvezetésükben nem térnek le a sárgaköves útról.
Mint mondtam: az interneten mindenkinek saját magának kell megtalálnia az ő fáklyahordozóját. És már láttam olyant, aki ezt a szerepet Monalisa1-ben találta meg; s mivel később sem írt ide: feltehetően nem is csalódott.
Az pedig, akit esetleg tévútra vitt a Monalisa1-től származó információ: az olyan naiv képpel rendelkezik az internet és a világ működéséről, hogy önmaga naivitása ezerszer inkább viszi saját magát mellékösvényekre, mint a Monalisa1-től eredő esetleges téves felvilágosítás.
Még az alanti- velem kapcsolatban kialakult vitával kapcsolatban.
Hétköznapi ember vagyok (...) bár mégsem teljesen... Van egy bizonyos írási- kifejezésbeli stílusom, de távol áll tőlem bárkit is megbántani, megsérteni - hogy jönnék én ahhoz?!
Van amikor köszönik az egyes kérdésre/problémára írt válaszomat - remélve segített, máskor zúdúl rám a hideg víz...
Megváltozni nem fogok, talán nem is kell. Ahogy "monalisát" olvasni sem szükséges...
Van, amikor az egyik-másik T. Kérdező beírása szerintem nem kerek: lehet hogy akarva akaratlanul kihagy ill. elhallhat fontos, lényeges dolgokat., nem ritkán a mellékmondatokban van a lényeg! Én ERRE is kíványcsi lennék, már amennyire valaki hajlandó a bizalmába fogadni az itteni fórumozókat.
Nem vagyok jogász, ez tény, csak ami "ragadt" rám itt, valamint a sajátjózan paraszti kútfőn szerint...
mammma: további kérdésed?...
Jogászok véleményét kérném arról, hogy tényleg elvihetik-e a gyereket az anyától az apukák a láthatás idejére?!
Vagy csak akkor, ha az anya is beleegyezik?
Van itt életkori határ? Pl.1 éves kor alatt még túl kicsi, hogy az apjával legyen kettesben?
Én nem értem,h miért mondott ilyet a bíró. Szerintetek igaza volt?
Én ennek nagyon örülnék.
Judmi! Te mért gyanusítgatsz itt bárkit is?Én irtam több alkalommal azt "ne itélkezz mikor nem ismered a történetet" Nem tudom ki mammma de ő is csak kinyilvánította a véleményét mint ti.Ahhoz meg mindenkinek joga van! A történetem meg jóval bonyolultabb annál hogy ilyen egyszerű lenne megoldani! Tehát még mindig fenn áll a kérdésem.Jogilag távol lehet tartani a mamát?
Tudom,hogy hozzám nem szólt... De azért egy kicsit szebben is fogalmazhatott volna. Nem tudom amúgy hogy Monalisa egy ügyvéd e vagy csak egy hétköznapi ember,de nagyon okos hozzászólási vannak,ahogy _Wasp_-nak is!
Zárjuk le a vitát... mindenki törődjön a maga dolgával,ha meg valakinek van valami problémája,kérjen segítséget nyugodtan,de írja oda azt is,hogy kitől nem fogad tanácsot...:):):)
Mért is veszekedtek? Mindenkinek igaza van!Ha valaki tanácsért jön kikényszerítik belőle a történteket részben mert bizonyára itt is jóval több mindenről van szó,de lehet ennyit sem szeretett volna elmondani!De ők probálnak segíteni a tanácsaikkal.Tehát igaza van mammmanak és monalisanak is.Mért kell veszekedni annélkül is elég ellenséges világban élünk!Judmi te is kötekszel pedig hozzád nem szólt
Mammma! Te most mit csinálsz??? Kioktatod Monalisa-t. Akkor ne írd azt,hogy ő ne oktasson ki senkit,amikor te is ezt csinálod!! Te minek jöttél ide? Segítséget kérni vagy kötekedni?? Miért foglalod itt a helyet marhaságokkal.
Különben nagyon ismerős ez a szövegelés... ne ítélkezz ha nem ismered a történetet. Itt valami gyanús van nekem! De ha rosszul vélem,bocsánat!!!
Teljesen igazad van _Wasp_! De rettentően felháborit amit monalisa1 csinál. Ahogy írtad szimpla jogi forum, pont ezért nem kéne belemenni erkölcsi oldalba, mert nem tudhatjuk hogy mi zajlik a háttérbe, milyen előzmények vezettek a váláshoz meg mindenhez. És tényleg párszor vannak próbálkozások lelkizésre, és akkor egyből jön a helyretétel hogy itt jogi tanácsokat adnak. Akkor az erkölcsi prédikációnak sincs helye.
És sajnos sok ember azért jön ide hogy jogi tanácsot kérjen, és nem tudják hogy itt kik válaszolnak, ki a szakértő, ki az aki nem. Valahol ez érthető is, sok embernek nincs pénze ügyvédre, és sok embernek nem is kell ügyvéd, mert viszonylag apró dolgoban akar jogilag jártas lenni. És ami a legnagyobb probléma hogy a kioktatás mellett, néha tényleg elég baromságot tanácsolnak a kérdezőnek, és félrevezetik. Olvstam már hogy némely eset nagy lelkesedést váltott ki és alig lehett tudni valamit, és ami szép volt a történetben, hogy ismertem a valós dolgokat, és elég gáz volt ahogy belehajszolták a kérdezőt a hülyeségbe. Hozzáteszem ő is ferdítt a valóságon, de a félrevezető tanácsokkal, meg még kinosabb lett a helyzet, és a bíróságon elég nagy bukta volt a kérdező részéről.
Szóval kicsit oda kéne figyelni a dolgokra.
szerintem ez egy szimpla internetes fórum, nem valamiféle felelős szaktanácsot adó hivatal. (Ezt a kettőt keverik össze gyakran a kérdezők.)
Ha valaki ide beír, nézzen szembe azzal, hogy pusztán véleményt írnak a dologról, és nem csak a jogérvényesítéshez adott tanácsok vonatkozásában, de könnyen lehet, hogy erkölcsi oldalról is megítéltetnek a fórumozók által.
Akinek tehát korrekt, és felelőségteljes jogi tanácsra van szüksége, az forduljon ügyvédhez (de minimum jogsegélyszolgálathoz)...
_Wasp_
póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása
Baromira felháborít hogy valaki idejön a fórumra segítséget kérni, és fejmosást kap!
Mégis Monalisa1! Te mi a jó fenéért itélkezel mások felett, és mi jogon osztod ki az embereket látatlanba???
Volt szerencsém, és időm végig olvasni a fórumot, és a te hozzászolásaiddal is szembesültem, hisz gondolom te baromira nem tudod lekötni magad, és ez az egyetlen dolog az életeben ami egy kis szint visz a szürke hétköznapjaidba, hogy itt osztogatod az észt másoknak, sokszor elég sok baromságot hordasz össze, és láttam hogy mások is helyre tettek már párszor. Te ebben leled örömöd?
Néha kétségeim vannak hogy te valóban elvált emberke vagy, akinek sikerült a férjével rendezi a helyzetet. Mert aki átesik egy váláson és a gyerek körüli csunya viszályon az nem ír olyanokat mint te!
Mi az a baromság amit olvastam már egynéhányszor, nem csak tőled, hogy ha a férfi alkalmas volt arra hogy összekössük vele az életünket akkor arra is alkalmas hogy a gyerekeinket rábizzuk. Hát nem így van, sok ember mind férfi mind nő tud kifordulni magából hetek alatt, nem hogy évek alatt, és igenis sok ember alkalmatlan arra hogy a gyereket a közelébe engedjék, akár a szülője akár nem!
Egy kicsit magadba nézhetnél, és nem kéne itélkezned mások esetei felett, és helyretenni embereket, mert tényleg nem tudod a háttér történést, és igaziból nem is az a feladata a fórumnak hogy megtudjuk, aki tanácsot kér annak azalapján amit leír az alapján kell segíteni. És ilyenkor nem gondolsz arra amikor itélezel hogy mindig azzal jössz hogy ez jogi fórum és ne menjenek az emberek bele lelki dolgokba???? ÉS te mit csinálsz? te is átléped a határt. Arra válaszolj amit kérdeznek, ígyekezz reálisan, mint aki valóban kivülálló ugy válaszolni!
Baromi bosszantó tudsz ám lenni, főleg amikor valaki kifejezetten megnevezi hogy kitők kérdez és te abba is belekontárkodsz. Eléggé lepukkant ez a jogi fórum, és sajnálom hogy a valós választ adok már nem olyan gyakran járnak ide, de megértem őket, más dolguk se lenne ha folyton itt lennének minthogy a sok barom tanácsot korrigálják.
Egy-két alkalommal még ki lehet játszani a "kedves" mamát, de hosszú távra más megoldást kell találni. Ha a fiatalember jelenleg a mamánál lakik - vagy egyébként is -, csakis ő az aki "helyre" teheti az anyját. Ha semmiképp nem lehet jobb belátásra bírni a mamát, keressen albérletet és onnantól a saját életét élheti végre. A többi már csak rajta és Andicán múlik...
Andica! Én a helyedbe megszerveznék egy közös találkozót az exeddel meg a gyerekkel... Az exed meg mondja azt hogy dolga (pl.orvos-nem hiszem,hogy a mama mindenhova elkíséri,vagy hogy megy vásárolni vagy akármi) van,ne mondja hogy "hozzátok" megy. Különben a találkozót nálad nem lehetne megszervezni???
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |