Jogerős végzés

Andica (törölt felhasználó) # 2008.06.18. 12:10

Köszönöm monalisa! Igazad van talán ők tudnak nekem segíteni. Köszönöm.

monalisa1 # 2008.06.18. 12:15

Csak járnak az ujjaim: mint utóbb kiderült nem a megfelelő férfihoz mentünk feleségül, mert tanácsos lett volna előzőekben ténylegesen megismerni a jellemét, személyiségét. Aztán meg főleg nem vállalunk tőle gyermeket (...), mert szük három éven belül egy férfi ekkorát nem tud változni.

Ezen a mai fiatalok...

monalisa1 # 2008.06.18. 12:17

A gyámhivatal részemről csak egy spontán ötlet, de "ilyen" körülmények közt hosszú távon hasznos lehet velük ismeretségben- kapcsolatban lenni.

További minden jót.

monalisa1 # 2008.06.18. 12:27

Elvitelkor akár menj vele te is., közös séta-, játszórét- fagyizás stb., jelenlétedben biztosan nem fog sírni a kicsi. Igaz, hogy nem kell az "álompárt" mutatni, de okvetlenül nem is továbbra is veszekedni. És rajtatok kívül harmadik személy jelenléte sem feltétlenül indokolt...

Judmi # 2008.06.18. 12:42

Andica! Most nem mondod komolyan hogy csak akkor történhet a láthatás nálad,ha bizonyítani tudod hogy bántotta a gyereket??? Hátha nekem bántaná valaki, ítélet ide,ítélet oda,sem a gyerek nem tenné a lábát hozzá,a volt párom meg főleg nem hozzám... Ez marhaság!!!

Különben egyszer (talán)_Wasp_ megírta,hogy a gyerek csak addig sír,amíg látja az anyját,mert ezel az anyjának eleget akar tenni,hogy nem szereti az apját!!! És ebben van valami igazság! Az én párom kislánya is csak addig sír amíg ott az anyja a látókörbe,nélküle meg tök jól el van velünk! Az én párom sem látogatta,de pont ezért fél is tőle egy picit,azaz mindig sír,de mondom csak ha ott van az anyja.

Andica (törölt felhasználó) # 2008.06.18. 12:55

Judmi nem érdekel a véleményed! Ne itélkezz ha nem ismered a történetet!Én voltam ott a tárgyaláson nem te én tudom mit mondott a birónő nem te! Monalisa!A közös séta részemről nem lenne probléma sem volt pároéról sem de sajna az anyja nem engedi! Mikor vége volt a tárgyalásnak párom odajött hozzám beszélgetni mert ő is én is jó kapcsolatba szeretnénk maradni,de az anyja nem engedi hiába szólt rá!

Judmi # 2008.06.18. 13:02

Andica! Látom te mást nem nagyon tudsz azon kívül írni "hogy nem érdekel a véleményed,ne ítélkezz ha nem ismered a történetet" bla bla bla.

örülhetnél,hogy próbálunk segíteni,hiszen segítségért jöttél,vagy nem???

És ha nincs egyikőtök ellenére sem,az együtt sétálás,akkor hol itt a probléma??? Miért nem beszéled meg vele,hogy amíg nem szokja meg a a volt párodat a gyerek,addig együtt történik a láthatás. Ha majd megszokta elviheti.

Különben meg elég gáz az,hogy valaki van már gyereke és még az anyja parancsol neki:S:S:S

Judmi # 2008.06.18. 13:03

valakinek(bocs)

Andica (törölt felhasználó) # 2008.06.18. 15:16

Köszi Judmi!Bocsánat ha megsértettelek,de nagyon el vagyok keseredve.Nem szándékos!Sajna az a nagy helyzet hiába mondja az anyjának,hogy maradjon othon ő akkor is jön.Sajna a fia nagyon nem is tud ellene mit tenni mert azt mondja mégis csak az anyja! Igy nagyon nehéz megtalálni az arany középutat ebben a helyzetben.Erre szokás mondani "egy fecske nem csinál nyarat" Hát ez a szörnyű valóság!:-(

Andica (törölt felhasználó) # 2008.06.18. 15:19

Köszi Judmi!Bocsánat ha megsértettelek,de nagyon el vagyok keseredve.Nem szándékos!Sajna az a nagy helyzet hiába mondja az anyjának,hogy maradjon othon ő akkor is jön.Sajna a fia nagyon nem is tud ellene mit tenni mert azt mondja mégis csak az anyja! Igy nagyon nehéz megtalálni az arany középutat ebben a helyzetben.Erre szokás mondani "egy fecske nem csinál nyarat" Hát ez a szörnyű valóság!:-(

monalisa1 # 2008.06.18. 16:50

Andica

Állj a sarkadra, éppen ideje... Mind a saját-, mind a közös gyermek- mind a volt férjed érdekében is.

A vitát elkerülendő - bizonyára sajnálatosan volt benne részed elég -, az apával való "beszoktatás" idejére a "kedves" anyuka legyen szíves más programot találni magának. Vita nincs!

A nagyszülő majd "megkapja" az unokát ha ennek eljön az ideje.

Mert az, hogy a kicsinek ismeretlen az apja (...), nos előre nézzünk és ne a múltban ragadjunk le. Vagyis legfőbb tőled függ, hogy apa és lánya hogyan tudnak összeszokni, minél kevesebb sírás és elzárkózás nélkül.

Ha az egyes láthatások előtt megfelelően ráhandolva az apjára előkészíted a kicsit, valamint mellőzöd (...) a saját idegességedet - amit a gyerek mindenképpen megérez -, akkor akár jól is sikerülhet a láthatás esetenkénti néhány órája.

Itt a jó idő, tessék kisebb közös probramokat szervezni, ti hárman - kullancs nélkül.

Ekként pedig még az is megtörténhet, hogy a volt férjeddel nem csak akarjátok azt a barátságot, hanem ténylegesen meg is valósulhat.

Persze aztán mindenki megy a saját útjára.

Ha kell, az anyóssal is beszélj: megértetni vele a dolgokat., nem vitázva, de határozottsággal.

Egyjogász # 2008.06.19. 05:44

Ha ez ilyen egyszerű lenne...

Nem is tudom hány olyan ügyem volt, ahol "a mama" vágta haza - közvetlenül vagy közvetve - a fiatalok házasságát.

Volt olyan "mama" is, aki tanúként a bírót meg engem, mint az egyik fél jogi képviselőjét is úgy leugatott a tárgyaláson, hogy köpni-nyelni sem tudtunk.

aki már nagyon hozzászokott ahhoz, hogy egy családban ő mondja meg, hogy mi legyen, ill. évtizedek óta ő irányítja a fia minden lépését, azzal több, mint nehéz megértetni, hogy mától viszont nem szólhat bele semmibe.

Egyébként igazagd van, valóban így kellene csinálni, ahogy leírtad.....

monalisa1 # 2008.06.19. 07:06

Igen, a "kedves" mama., nem ritkán övé kell hogy legyen az utolsó szó... - kerül amibe kerül.

Andica (törölt felhasználó) # 2008.06.19. 07:45

Egyjogász!Teljesen igazad van nálunk is ez a probléma.De mit lehet tenni,hogy a"mamát"távol tartsuk?Az a helyzet hogy a kedves "mama"azt hiszi csak jót tesz a fiának közben meg tönkreteszi az életét,de még az unokájáét is.Monalisa jol mondod,de sajnos nem tudok beszélni vele.Az a legszörnyübb,hogy még azt sem engedi,hogy a fiával tudjunk beszélni.Hogy tudnám én leállitani mikor a fia sem tudja!?

Andica (törölt felhasználó) # 2008.06.19. 07:45

Egyjogász!Teljesen igazad van nálunk is ez a probléma.De mit lehet tenni,hogy a"mamát"távol tartsuk?Az a helyzet hogy a kedves "mama"azt hiszi csak jót tesz a fiának közben meg tönkreteszi az életét,de még az unokájáét is.Monalisa jol mondod,de sajnos nem tudok beszélni vele.Az a legszörnyübb,hogy még azt sem engedi,hogy a fiával tudjunk beszélni.Hogy tudnám én leállitani mikor a fia sem tudja!?

Judmi # 2008.06.19. 12:18

Andica! Én a helyedbe megszerveznék egy közös találkozót az exeddel meg a gyerekkel... Az exed meg mondja azt hogy dolga (pl.orvos-nem hiszem,hogy a mama mindenhova elkíséri,vagy hogy megy vásárolni vagy akármi) van,ne mondja hogy "hozzátok" megy. Különben a találkozót nálad nem lehetne megszervezni???

monalisa1 # 2008.06.19. 14:05

Egy-két alkalommal még ki lehet játszani a "kedves" mamát, de hosszú távra más megoldást kell találni. Ha a fiatalember jelenleg a mamánál lakik - vagy egyébként is -, csakis ő az aki "helyre" teheti az anyját. Ha semmiképp nem lehet jobb belátásra bírni a mamát, keressen albérletet és onnantól a saját életét élheti végre. A többi már csak rajta és Andicán múlik...

mammma # 2008.06.19. 14:15

Baromira felháborít hogy valaki idejön a fórumra segítséget kérni, és fejmosást kap!
Mégis Monalisa1! Te mi a jó fenéért itélkezel mások felett, és mi jogon osztod ki az embereket látatlanba???
Volt szerencsém, és időm végig olvasni a fórumot, és a te hozzászolásaiddal is szembesültem, hisz gondolom te baromira nem tudod lekötni magad, és ez az egyetlen dolog az életeben ami egy kis szint visz a szürke hétköznapjaidba, hogy itt osztogatod az észt másoknak, sokszor elég sok baromságot hordasz össze, és láttam hogy mások is helyre tettek már párszor. Te ebben leled örömöd?
Néha kétségeim vannak hogy te valóban elvált emberke vagy, akinek sikerült a férjével rendezi a helyzetet. Mert aki átesik egy váláson és a gyerek körüli csunya viszályon az nem ír olyanokat mint te!
Mi az a baromság amit olvastam már egynéhányszor, nem csak tőled, hogy ha a férfi alkalmas volt arra hogy összekössük vele az életünket akkor arra is alkalmas hogy a gyerekeinket rábizzuk. Hát nem így van, sok ember mind férfi mind nő tud kifordulni magából hetek alatt, nem hogy évek alatt, és igenis sok ember alkalmatlan arra hogy a gyereket a közelébe engedjék, akár a szülője akár nem!

Egy kicsit magadba nézhetnél, és nem kéne itélkezned mások esetei felett, és helyretenni embereket, mert tényleg nem tudod a háttér történést, és igaziból nem is az a feladata a fórumnak hogy megtudjuk, aki tanácsot kér annak azalapján amit leír az alapján kell segíteni. És ilyenkor nem gondolsz arra amikor itélezel hogy mindig azzal jössz hogy ez jogi fórum és ne menjenek az emberek bele lelki dolgokba???? ÉS te mit csinálsz? te is átléped a határt. Arra válaszolj amit kérdeznek, ígyekezz reálisan, mint aki valóban kivülálló ugy válaszolni!
Baromi bosszantó tudsz ám lenni, főleg amikor valaki kifejezetten megnevezi hogy kitők kérdez és te abba is belekontárkodsz. Eléggé lepukkant ez a jogi fórum, és sajnálom hogy a valós választ adok már nem olyan gyakran járnak ide, de megértem őket, más dolguk se lenne ha folyton itt lennének minthogy a sok barom tanácsot korrigálják.

_Wasp_ # 2008.06.19. 14:24

szerintem ez egy szimpla internetes fórum, nem valamiféle felelős szaktanácsot adó hivatal. (Ezt a kettőt keverik össze gyakran a kérdezők.)

Ha valaki ide beír, nézzen szembe azzal, hogy pusztán véleményt írnak a dologról, és nem csak a jogérvényesítéshez adott tanácsok vonatkozásában, de könnyen lehet, hogy erkölcsi oldalról is megítéltetnek a fórumozók által.

Akinek tehát korrekt, és felelőségteljes jogi tanácsra van szüksége, az forduljon ügyvédhez (de minimum jogsegélyszolgálathoz)...

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

mammma # 2008.06.19. 14:35

Teljesen igazad van _Wasp_! De rettentően felháborit amit monalisa1 csinál. Ahogy írtad szimpla jogi forum, pont ezért nem kéne belemenni erkölcsi oldalba, mert nem tudhatjuk hogy mi zajlik a háttérbe, milyen előzmények vezettek a váláshoz meg mindenhez. És tényleg párszor vannak próbálkozások lelkizésre, és akkor egyből jön a helyretétel hogy itt jogi tanácsokat adnak. Akkor az erkölcsi prédikációnak sincs helye.

És sajnos sok ember azért jön ide hogy jogi tanácsot kérjen, és nem tudják hogy itt kik válaszolnak, ki a szakértő, ki az aki nem. Valahol ez érthető is, sok embernek nincs pénze ügyvédre, és sok embernek nem is kell ügyvéd, mert viszonylag apró dolgoban akar jogilag jártas lenni. És ami a legnagyobb probléma hogy a kioktatás mellett, néha tényleg elég baromságot tanácsolnak a kérdezőnek, és félrevezetik. Olvstam már hogy némely eset nagy lelkesedést váltott ki és alig lehett tudni valamit, és ami szép volt a történetben, hogy ismertem a valós dolgokat, és elég gáz volt ahogy belehajszolták a kérdezőt a hülyeségbe. Hozzáteszem ő is ferdítt a valóságon, de a félrevezető tanácsokkal, meg még kinosabb lett a helyzet, és a bíróságon elég nagy bukta volt a kérdező részéről.

Szóval kicsit oda kéne figyelni a dolgokra.

Judmi # 2008.06.19. 14:57

Mammma! Te most mit csinálsz??? Kioktatod Monalisa-t. Akkor ne írd azt,hogy ő ne oktasson ki senkit,amikor te is ezt csinálod!! Te minek jöttél ide? Segítséget kérni vagy kötekedni?? Miért foglalod itt a helyet marhaságokkal.

Különben nagyon ismerős ez a szövegelés... ne ítélkezz ha nem ismered a történetet. Itt valami gyanús van nekem! De ha rosszul vélem,bocsánat!!!

Jogisegitö # 2008.06.19. 15:09

Mért is veszekedtek? Mindenkinek igaza van!Ha valaki tanácsért jön kikényszerítik belőle a történteket részben mert bizonyára itt is jóval több mindenről van szó,de lehet ennyit sem szeretett volna elmondani!De ők probálnak segíteni a tanácsaikkal.Tehát igaza van mammmanak és monalisanak is.Mért kell veszekedni annélkül is elég ellenséges világban élünk!Judmi te is kötekszel pedig hozzád nem szólt

Judmi # 2008.06.19. 15:16

Tudom,hogy hozzám nem szólt... De azért egy kicsit szebben is fogalmazhatott volna. Nem tudom amúgy hogy Monalisa egy ügyvéd e vagy csak egy hétköznapi ember,de nagyon okos hozzászólási vannak,ahogy _Wasp_-nak is!

Zárjuk le a vitát... mindenki törődjön a maga dolgával,ha meg valakinek van valami problémája,kérjen segítséget nyugodtan,de írja oda azt is,hogy kitől nem fogad tanácsot...:):):)

Andica (törölt felhasználó) # 2008.06.19. 15:24

Judmi! Te mért gyanusítgatsz itt bárkit is?Én irtam több alkalommal azt "ne itélkezz mikor nem ismered a történetet" Nem tudom ki mammma de ő is csak kinyilvánította a véleményét mint ti.Ahhoz meg mindenkinek joga van! A történetem meg jóval bonyolultabb annál hogy ilyen egyszerű lenne megoldani! Tehát még mindig fenn áll a kérdésem.Jogilag távol lehet tartani a mamát?

Inka001 # 2008.06.19. 15:33

Jogászok véleményét kérném arról, hogy tényleg elvihetik-e a gyereket az anyától az apukák a láthatás idejére?!

Vagy csak akkor, ha az anya is beleegyezik?
Van itt életkori határ? Pl.1 éves kor alatt még túl kicsi, hogy az apjával legyen kettesben?

Én nem értem,h miért mondott ilyet a bíró. Szerintetek igaza volt?

Én ennek nagyon örülnék.