Jogerős végzés

Andica (törölt felhasználó) # 2008.06.18. 10:53

Kedves Obuda Fan!Köszönöm a válaszát! Tegnap az elsőfokon született jogerős végzés. A birónő ott azt mondta vasárnap viheti 4órára az apa,de amenyiben nem marad el vele és nagyon sír köteles visszahozni ez jegyzökönyvbe került.De nem fogja visszahozni mivel nincs papirom. Köteles vagyok kiadni neki a gyereket amég nincs papír a kezemben? Ha nem adom büntethetnek? Előre is köszönöm a választ!

Andica (törölt felhasználó) # 2008.06.18. 10:52

Kedves Obuda Fan!Köszönöm a válaszát! Tegnap az elsőfokon született jogerős végzés. A birónő ott azt mondta vasárnap viheti 4órára az apa,de amenyiben nem marad el vele és nagyon sír köteles visszahozni ez jegyzökönyvbe került.De nem fogja visszahozni mivel nincs papirom. Köteles vagyok kiadni neki a gyereket amég nincs papír a kezemben? Ha nem adom büntethetnek? Előre is köszönöm a választ!

Egyjogász # 2008.06.18. 10:10

Jól mondod, "a Pp. szerint".....

ObudaFan # 2008.06.18. 08:31

A Pp. szerint a kihirdetéstől 15 napon belül írásba kell foglalni, további 15 napon belül postára kell adni a határozatot. Ugyanakkor, ha m,ásodfokon született, akkor az elsőfokú bíróság postázza, ezért ez plusz idő. Plusz idő továbbá a posta eljárása.

monalisa1 # 2008.06.17. 23:28

Nem végrehajtható, mert "bemondásra" nem hisz senkinek semmit a hatóság. Dokumentum a kézben már egész más helyzetet ad.

Andica (törölt felhasználó) # 2008.06.17. 23:02

Ne itélkezz ha nem ismered a történetet. Én jogi segitséget kértem nem a véleményre voltam kiváncsi. Amég nincs kezemben a papír addig nem végrehajtható?

monalisa1 # 2008.06.17. 21:34

Jó lenne ha a "kedves elváltak" - pro és kontra - a gyermeket nem fegyverként használnák a volt házastárssal szemben.

Ha nem viszi vissza vasárnap, majd megcselekszi ezt legvégső esetben amikor kézben a jogerős végzés - addig meg végül is bizonyára úgyszintén jó helyen van: törődnek vele és gondoskodnak róla stb., tehát annyira félsz a kedves anyuka részéről nem szükséges...

Persze, a ti eseteteket nem ismerjük - és nem is evégett írtál ide a fórumra -, de nekem a tények/körülmények ismerete ellenére is ez a véleményem - nagy általánosságban.

kaméleon # 2008.06.17. 21:24

Nálunk is sürgős volt az írásba foglalt ítélet, ha jól emlékszem, a kihirdetés után 25-26 nappal adták postára, de a bírósági irodából, ahol már tudták, mennyire fontos, a postázás előtt el is faxolták. Tényleg nagyon segítőkészek voltak, de csak ennyit tehettek.

Andica (törölt felhasználó) # 2008.06.17. 20:57

Egyjogász!Hát nagyon elszomoritottál:-( De akkor hova fordulhatok segítségért ha az apa nem hozza vissza a gyereket? Mivel a rendőrségre csak a végzésel mehetek mert ha nincs papírom ők nem tesznek semmit. Vagy amég nem kapom meg a jogerős végzést addig nem végrehajtható? Elöre is köszönöm a válaszokat!

Andica (törölt felhasználó) # 2008.06.17. 20:47

Monalisa nagyon szépen köszönöm a segítséged!

Egyjogász # 2008.06.17. 20:45

Nekem ma volt egy tárgyalásom, ahol a bíró azt mondta, hogy 2 hónapon belül megkapják...

De volt olyan januári tárgyalásom, amelyől a mai napig nem jött ki az ítélet.

Egyébként a bírókat lehet sürgetni, csak nem érdemes....

Ha neked egy ma meghozott végzést péntekig kiadnak, jelentsd be a Vatikánnak, mert csoda történt:)

monalisa1 # 2008.06.17. 20:35

Próbálj beszélni a bíróval, a végzést ő készíti - írja alá.

Andica (törölt felhasználó) # 2008.06.17. 20:26

Monalisa köszönöm szépen a gyors választ. Nekem sokkal sürgöseb lenne vasárnapra kellene.

monalisa1 # 2008.06.17. 19:55

Az a bíróság leterheltségétől függ, hiszen bizonyára van dolga elég. Kb. 2-3 hét a végzés elkészítése, postázása - aztán meg még mire a posta kiviszi. Ha nagyon sürgős, a tárgyalást követő 6-8 munkanap múltával személyesen is be lehet menni és szerencsés esetben kézbe is adják már.

Andica (törölt felhasználó) # 2008.06.17. 19:47

Tisztelt jogászok! Azt szeretném megkérdezni mikor kapom meg a jogerős végzést kézhez? Ma volt a tárgyalásunk és jogerős végzés született. Hány napon belül kapom meg? Előre is köszönöm szépen.