Sem az apának se nekem nincs új párom. Nem èn kèrdeztem.
Gyerekről lemondás
Nem te kérdezted nagyjából ugyanezt egy évvel ezelőtt LaraBlack néven egy másik topikban (csak ott az apa új párjaként) ?
Laracroft,
Bárki érintett (és a gyámhivatal) kérheti a bíróságtól a felügyeleti jog megváltoztatását. Nem annyira szokásos, hogy a felperes azt kéri, hogy tőle vegyék el, de ha a bíráság alkalmatlannak ítéli a gyerek nevelésére (és ha a kiskorú gyerek veri az anyját, akkor vehetjük úgy, hogy alkalmatlan a nevelésére), akkor azt el fogja tőle venni.
Az apa kaphat kizárólagos felügyeleti jogot, de valószínűleg rákényszeríteni sem lehet, hiszen már az, hogy nem akarja, szintén felveti az alkalmatlanságot. Ez esetben elveszik a gyereket a szülőktől. Ez a célod? Hogy ebbe a kiváló magyar gyerekvédelmi rendszerbe kerüljön be a gyerek?
Beszéltél már a gyámhivatallal?
Vagy èn saját magam nem mondhatok le a szülői felügyeleti jogról?
Èn saját magam nem kèrelmezhetem, hogy vegyèk el a szülői felügyeleti jogomat?
Akkor mi lenne a gyakorlati megoldás? Olyan megoldás nincs, hogy Gyámhivatalba be, nem akarom tovább nevelni a gyereket, helyezzèk el az apjánál?
Laracroft,
Ha alkalmatlan vagy a gyerek nevelésére, akkor a gyámhivatal korlátozhatja vagy elveheti a szülői felügyeleti jogaidat.
De milyen _gyakorlati_ problémádat fogja ezt megoldani? El tudsz költözni olyan helyre, ahol nem találnak meg, és nem fognak továbbra is "terrorizálni"?
Kiskorú.
Lemondani sehogy.
Kitagadni az örökségből (7:77-78.§) írásba foglalt végrendeletben annál inkább.
Talán egy mielőbbi távoltartási végzés sem ártana.
Hogyan lehet egy gyerekről lemondani? A gyerekem megver, folyamatosan terrorizál, az apja meg nem csinál semmit. Őt vèdi. Kisebb korábban sem szólt rá semmièrt, ha kinyitotta a száját, rögtön megkapta amit akart. Vittem pszichológushoz, pszichiáterhez, nem segített senki. Nem akarom tovább nevelni, nem akarom, hogy a jövőben bármi közöm legyen hozzá! Van apja is! ( Negatív, elítèlő kommenteket nem kèrek! Aki nem volt a helyemben, ne ítèlkezzen.) Köszi!

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02