Elárverezett ingatlan kiürítése, átadása

Laczaa # 2026.02.01. 10:37

Kedves Ügyvédek
Adott egy ingatlan amiben szerződéssel kötött haszonélvezeti jogom volt. ( A szerződés a régi tulajdonos-adós tartozása után keletkezett ) Az ingatlant árverés holnap lezárul, amin sajnos nem sikerült megvennem így a haszonélvezet is törlődik. A kiköltözéssel kapcsolatban lenne kérdésem. Az adós jogutódja az állam volt, így mindent fotózott. Én nem sok ingóságot vittem oda. A berendezési tárgyak nagy része még az adós idejéből maradt ott. Tudtommal az árverés lezárta után van 30 nap kiköltözni és átadni az ingatlant. A nagy kérdés az, hogy mit kell nekem elvinnem onnan és mit hagyhatok ott? Szinte semmire sincs szükségem onnan, tehát megtehetem hogy csak pár dolgot ami számomra fontos és én vittem oda azt elviszem, vagy mindenképp ki kell ürítenem az ingatlant. Ugye itt az is nagy kérdés, hogy mivel nem én voltam a tulajdonos ezért elvileg nem is az enyémek az ingóságoknak a nagy része. Én úgy gondolom, hogy mivel nem én vagyok a tulajdonos csak a haszonélvező, ezért nem az én dolgom. Főleg hogy ezek a beköltözéskor is ott voltak. ( de gondolom ezek a képek már nincsenek is meg az államnak )