Mit kérdezhet a bíró?

Benccce (törölt felhasználó) # 2008.07.20. 19:24

Láma!
Eredetileg Peti szólt, hogy nézzek már be mi folyik, mert idő közben mi össze haverkodtunk, mindketten kb. egyformán vagyunk kiakadva ezen a fórumon. Lényegtelen, én is csak a visszavonulásomat jöttem bejelenteni, de örülök, hogy látom ezt az infót. Nekem itt az e-mail címem, légyszi jelentkezz, ha megvan az oldal, mert többünket is éredeklne. Ebből kicsit elegünk lett, hogy itt az a menő, hogy pár lekezelő jogásznak a tömörséget hangoztatva az a megfelelő színvonal, hogy "jó napot, tegnap este belémjöttek, nekem van igazam?" erre a válasz: "talán" és vége. Ha ennél hosszabban kérdezel = hülye vagy.
Szerintem most úgy egy hosszabb idő alatt felgyülemlett víz telítette be a poharat, de kaptam én is éppen elég privát mailt, nem csak nekünk kettőnknek. Tényleg jó lenne, egy higgadt, segítőkész jogászokkal működő fórum, ami nem egymással való veszekdésről szól, mert ennek aztán jogi jellege a nevében kimerül.

Várom akkor jelentkezésed, mert nagyon jó ötlet!

Köszi szépen: Bencccce

Láma # 2008.07.20. 18:05

Petee!

Létrehozok egy hasonló jogi fórumot a napokban. Olyan jogászokkal szeretném felvenni a kapcsolatot akik szívesen és ingyen segíteni fognak. Teljesen ne hagyd még el a Jogi Fórumot. Majd tájékoztatlak.

Nem végeztem még el a jogi egyetemet.

Petee1979 # 2008.07.20. 17:49

Bagaméri abszolút igazad van! Hogy én már hányszor kértem ugyanezt? ... azaz csak egy konkrét (vagy több) törvényhelyre való hivatkozás, de hülyének találtattam...
Na hát akkor párak örömére bejelentem, elmegyek a fórumról, mert értelmesen csak értelmes emberekkel lehet beszélni, de hiába próbáltam többször is, eddig semmi eredménye, akár röviden, akár hosszan ismertetem a tényállást. Azon kívül több jogász is nyíltan kifejtette, hogy ingyen ne is várjon senki semmit. Akkor mégis ki mit is keres itt? Jó kérdés ..
További kellemes fórumozást, akinek ehhez türelme és idege van.

Vivi lo que vivi, hice lo que hice.
Petee

Bagaméri # 2008.07.20. 13:24

OFF

Építőjelleggel adtam az ötletet. Arra gondoltam, hogy a törvénytárban részletesen lehet elolvasni, csak linkelni kell, hogy mit olvasson a kérdező. Viszont az értelmezés és kegészítés az adott helyzetre nagyon hasznos lenne.A törvénytár néhol elég száraz és akinek szokatlan a jogi fogalmazási környezet,az nem biztos hogy jól is értelmezi.

ON

ObudaFan # 2008.07.20. 13:16

Nem tudom, de nem hiszem, hogy neked szólt.

Bagaméri # 2008.07.20. 13:11

OFF

nandy!
Nekem szólt? Mi a baj? Én csak jószándékból adtam egy ötletet.Semmi hátsó szándék.

ON

nandy # 2008.07.20. 12:09

OFF

Rossz vége lesz ennek...

ON

Bagaméri # 2008.07.20. 11:10

OFF

Én meg a 40-50 mondatos copyzást nem értem a törvénytárból.(Pl. "gyerektartásdíj" topik.) Javaslat: 1 mondat lehetne: nézd meg a Csjt. 69.§ baloldalt a törvénytárban.
Ezen felül javaslom...

Elnézést,hogy beleszóltam.

ON

Petee1979 # 2008.07.20. 11:04

Kedves barátom! Tegyük hozzá, hogy legalábbis SZERINTED van ez így ....
Olyan mindegy, higy 2 vagy 50 mondatban teszünk fel (TÖBBEN IS) kérdéseket, értelmes válasz nincs rá, úgyhogy légyszi ne oktass ki addig. Köszi

Petee

ObudaFan # 2008.07.20. 09:59

Kedves barátom, az a helyzet, hogy a te okosságaidat lehet már mindenhol olvasni ezen a fórumon. Nem lehetne, hogy egy kicsit kevésbé legyél aktív? Vannak, akik valós problémával kapcsolatban szeretnének információhoz jutni, és a kérdésük el is sikkad, mert racionális méretekben teszik fel a kérdést.

Ahogy te is írtad, ez egy ingíenes jogi fórum. A 40-50 mondatos problémakifejtések nem ide valók.

Petee1979 # 2008.07.20. 09:40

Kedves hozzáállás ismét. Még szerencse, hogy azért ez nem teljesen így van, mindenesetre jogászok mentalitását baromi jól tükrözi. Na akkor tehát ennyit a jogifórumról. De mondtam én, hogy írja oda mindenki a banszámla-számát és meg lenne oldva, csak akkor ne úgy legyen a köztudtaban, hogy van egy ingyenes "jogi segítség", mert erről nincs szó.

Petee

Dr. Mohos Gábor ügyvéd (törölt felhasználó) # 2008.07.20. 08:56

Ami ingyen van, annak nincs értéke. Annak örüljön, hogy legalább Béla válaszol magának. Ha feltűnt volna, itt összesen 4-5 jogász, és számtalan hályogkovács válaszolgat.

Bagaméri # 2008.07.20. 08:27

Jó, elismerem hogy ebben több tapasztalatod van már.
Laikus vagyok és csak a jogszabályt olvastam.

OFF

A velős megjegyzéseid erős logikára vallanak. Nálam is volt már rá példa hogy egy 20x20-as rejtvényt megoldottam 5 perc alatt teljesen kitöltve.Sakkozni is szeretek. De a saját szakmámban a paneltervezés fejből az, ami csiszolta igazán a gondolkodást. (Melyik alkatrészt hová tegyem a panelen, hogy össze is lehessen vezetékezni, ráadásul kétoldalas panelen.) A fórumon szintén vannak erős logikával rendelkező kérdezők, de kérlek nézd el nekünk hogy más területen bontakoztunk ki. Így hozta az élet. Én spec. a műszaki területen.
Gyakorló ügyvédként dolgozol vagy jelöltként? (Ha szabad kérdezni...)Mintha olvastam volna a fórumon,hogy nemrég fejezted be az egyetemet.

ON

Kovács_Béla_Sándor # 2008.07.20. 08:11

A bírósági keresetleveleket sem a stílusuk alapján veszik figyelembe

:)) Jobb, ha így tudod...

Bagaméri # 2008.07.20. 07:56

OFF!

KBS! Ekézni? Nem. Félreértetted.Inkább arról van szó, hogy itt mindenki arra kér, hogy szubjektív megjegyzéseidet félretéve légyszíves objektív jogi segítétséget nyújtani a feltett kérdésekre.
Nem a feltett kérdések stílusát kell kipellengérezni, hanem a tartalma alapján szakmai segítséget nyújtani.A bírósági keresetleveleket sem a stílusuk alapján veszik figyelembe, hanem kötelezően a tartalmuk alapján.
Elfogadod tőlem ezt az észrevételt? Nincs szándékomban sértőt írni. Én is azt látom, hogy szabadidő kérdése a jogászoknál,ügyvédeknél a fórumon történő olvasgatás, segítségnyújtás. Aki tele van jogi munkával,mert jól megy neki, annak nincs ideje még segítségeket is írni ingyen ezen a fórumon.

ON!

Bagaméri # 2008.07.20. 07:47

nandy!

Egy dolgot nem tudsz: betegségem miatt kényszerültem otthagyni a régi munkahelyemet,ahol 16 évet dolgoztam és szerettem.Jól kerestem, netto 220 körül.Befizették utánam a TB-t, adót, munkavállalóit, stb.-t.Kaptam étkezési hozzájárulást is.Ez alapján utalta át rendszeresen a 2 éve megállapított tartásdíjat a cégem. Bolond lettem volna otthagyni, ha nem jön a betegség, ha nem kerültem volna a betegség miatt többször a halál közelébe.
Szerinted, kezdő (kényszer) társas vállalkozóként mikor fogom elérni azt a jövedelmet?

Petee1979 # 2008.07.20. 04:19

OFF

Utálom már ezt az egészet, hogy úgymond bepiszkítjuk ezt a topicot ilyennel, de nem lehet szó nélkül hagyni, amikor az ember hanyatt vágódik azon amit olvas.

Próbálj meg más stílusban kérdezni, és valós, konkrét problémákat felvetni a teoretikus, mondvacsinált kérdések helyett. Meglásd, lesz komoly válasz is.” - KBS

Jó, ez a te véleményed, neked eddig minden egyes kérdés amit olvastam mondvacsinált probléma volt. Na meg ismét jön a kioktatásod, amit már fel se veszek, állítólag tanár voltál, onnan ered ez, hogy mindenkit nevelni akarsz, de azért .... Tudod mi a te bajod Sándor? Egyszerűen nem a valóságban élsz, és ha kicsit is eltér a tankönyvi leírástól bármilyen eset, akkor az már szerinted mondvacsinált, sőt egyenesen kitalált probléma csak, és minek is vele foglalkozni ... neked ez az alap-hozzáállásod. Pedig mégha hajmeresztő is néha, akkor is nyilván létező problémát írok be, mily furcsa, igaz? Szerinted én unatkozom, és ülök a gép előtt azon gondolkodva, na mára vajon milyen újabb témát dobjak be? Te teljesen ebben a tudatban vagy, de nem akarlak én kizökkenteni a hitedből ...

Ahhh, egy másik témánál meg épp azért ekézték kbs-t, mert válaszként jogszabályhelyeket írt… Ki tudja már, mi is lenne a megfelelő… -Nandy
Nandy, hidd el, én ennek jobban örülnék ezerszer, mert pár hanyagul oda vetett szónál többet ér szerintem egy konkrét jogszabály, és ugye ha beírná a pontos törvényhelyet, az ember már csak megkersgélné akárhonnan is, ha egyszer érintett az ügyben, akár innen a jogi fórumról is sok minden anyagot le lehet szedni, tehát én egyértelműen azt mondom, jobb volna ez a megoldás. De tudod, én viszont olyat még megkockáztatom, hogy nem is láttam válaszként.

Nem ragozom tovább, pedig lehetne, megint csak lecseszést kapok, lényeg, hogy én még komoly választ tehát NEM kaptam, ha Te Nandy igen, akkor örülök, ezek szerint van ilyen is.
És kihangsúlyoznám, hogy nem ismerem KBS-t, csak a beírásai alapján van meg a véleményem, de bármilyen furcsa, én ezt nem piszkálódásnak szánom, hanem egyszerű és abszolút jogos észrevétel. Szemben azzal, ami az ő reakciója volt legutóbb, arra amiről beszéltünk .... Ha a beírásába nem vitt volna valami cinizmust és piszkálódást, ismét rosszul érezte volna magát. Örülök, ha jól vannak az ügyfeleid, de én valahogy egy más típusú, mentalitású, kicsit szélesebb látókörű ügyvédet szeretnék (és megjegyzem, szerencsére nem egyel találkoztam már, úgyhogy olyan is van ... csak persze nem itt a fórumon, ezt már kiveséztük, ide komolyabb ember nem jön sajnos).

OK, többet én ezzel a témával hadd ne foglalkozzak, mert én leszek úgymond kiutálva amiért megmondom a magamét (szerintem normális stílusban), nem kell rá reagálni, menjen csak tovább az eredeti téma. Bocsi, akinek megszakítottam (megszakítottuk) a témáját !!!!

Petee

ON

Petee

nandy # 2008.07.19. 21:06

Szóval? Mond, te mit választanál?

Mit? Hát ha az exnejed helyében lennék, én is megpróbálnám minél jobban feltérképezni a jövedelmi/vagyoni helyzeted. Mert szerintem már csak az óvodások hiszik el, hogy egy vállakozó valóban minimálbérből él... (tisztelet a kivételnek)
Végülis a gyereketek érdekéről van szó.

A mostani feleségedet pedig amiatt vizsgálják, mert ő a Bt. kültagja.

Ettől függetlenül engem is felháborít, hogy a Bt. üzleti partnereit megkeresi a Bíróság. Hiszen ez már rég túlmutat egy gyt. díj megállapítására indított per keretein. Más eszközökkel is meg lehetne állapítani a valós jövedelmet.

nandy # 2008.07.19. 20:50

nem létezik, hogy bármelyik beírt kérdésünkre kaptunk volna olyan választ, hogy pl. „lásd Szabs. tv. 154. § (2) c, vagy Btk 874. § (1) b, vagy Ptk. 86. § (5) ...... stb …“

Ahhh, egy másik témánál meg épp azért ekézték kbs-t, mert válaszként jogszabályhelyeket írt... Ki tudja már, mi is lenne a megfelelő...

Kovács_Béla_Sándor # 2008.07.19. 17:29

OFF
Próbálj meg más stílusban kérdezni, és valós, konkrét problémákat felvetni a teoretikus, mondvacsinált kérdések helyett. Meglásd, lesz komoly válasz is.

Ja, és jelezd OFFal, ha a topik témája helyett engem akarsz ekézni. Amúgy bírom.
Az ügyfeleink pedig köszönik szépen, elégedettek, és üdvözletüket küldik neked.
ON

Petee1979 # 2008.07.19. 17:08

Figyeljetek, nem erről van szó most, hogy minimálbér és nem minimálbér. Ha van egy ilyen elvileg fantasztikus internetes fórumozási lehetőség a jog területén, akkor ugye senki nem gondolja komolyan, hogy ide azért jön, hogy pénzért adjon tanácsot? Vagy aki igen, az jelezze egy csillaggal a neve mellett, és adja meg a bankszámlaszámát is. Én is kezdem azt észre venni, hogy komolyabb jogászok, szakemberek véletlenül se tévednek ide a fórumra, na aztán látva ami itt megy, lehet, hogy ők teszik jól.

KBS-nek tisztelet, ha valóban elvégezte a jogi egyetemet és ledoktorált.Nehéz elvégezni a jogi egyetemet, nekem is beletört a bicskám. Igaz, ez a már feleslegesnek számító 3. diploma lett volna és nem volt elég időm sem munka mellett tanulásra.
Az már más kérdés, hogy ez a fórum nem azért jött létre, hogy a jogot végzettek lekezelően szóljanak hozzá 1–1 problémához.
Nincs bennem harag KBS felé, nejemet is megbékítettem­.Ezután hozzászólásait figyelmen kívül hagyjuk.

Igen ... Erre mit lehet mondani? Én se vagyok hülye gyerek, azt hiszem, így a harmadik egyetemi diplomával a zsebemben (bocsánat, a harmadik csak most készül), habár az embereket soha nem a diplomájuk száma alapján mértem, de a jogászokban mindig is volt/van egy bizonyos típusú felsőbbrendűségi komplexus, ez is amolyan magyar baromság csak, érdekes, hogy külföldön tudod mikor engedhetne meg magának olyan stílust egy jogász mint KBS pl? Aha persze, a nagy frászt ... nem hiszem, hogy lenne egy ügyfele is akár, de hát mi megint más kategória vagyunk. Én speciel KBS-től már nem is várok választ, mert abban köszönet úgysem lenne, max. valami piszkálódást kapnék. Bennem sincs harag, sajnálom szegényt, hogy a piszkálódás az egyetlen öröme.

Csessze meg, itt vagyunk egy haverommal a fórumon, és éppen azt beszéltük, hogy nem létezik, hogy bármelyik beírt kérdésünkre kaptunk volna olyan választ, hogy pl. "lásd Szabs. tv. 154. § (2) c, vagy Btk 874. § (1) b, vagy Ptk. 86. § (5) ...... stb ...." pedig valami ilyet várnék, legalábbis én, egy joginak nevezett fórumon. De biztos én látom rosszul. Csak arra gondolok, mi lenne ha az én szakterületemen ezt művelném? Akkor eldöntöm magamban, vagy szakmai érdeklődésből ide jövök és természetesen ingyenesen is ugyanolyan minőségű munkát végzek mintha pénzt kapnék érte, hiszen ezért lenne ez a fórum, vagy pedig nem jövök ide és kész. Lehet választani. Jézus isten ......

Petee

Petee

nandy # 2008.07.19. 16:41

Nézd, az itteni jogi tanácsadás nem helyettesíti a jogi képviseletet. Ráadásul az itt kapott tanácsokat mindenki csak a saját felelősségére...

Tehát ha még nincs ügyvédetek, érdemes lenne megbízni egyet, hogy az ügyetekben eljárjon.

Bagaméri # 2008.07.19. 16:29

A honlap hibája, hogy kétszer jelenik meg?
Bizisten egyszer kattintottam a "rendben" kapcsoló panelre.

Bagaméri # 2008.07.19. 16:26

nandy!

Ha te kerültél volna abba a helyzetbe, hogy a jólfizető munkaviszony megszűnése után választanod kellett volna: vagy munkanélkülire fogsz menni (ki tudja meddig és mennyi pénzt kapsz,és meddig kapod), vagy dolgozol. megpróbálsz kereskedni, vállalkozni, üzleteket kötni. Ha másnak is bejött, akkor nekem miért ne sikerülne - alapon.

Az is biztos, hogy ha jól menne a vállalkozás, akkor szeretnék rendesen TB-t fizetni, hogy legyen nyugdíjam majd. (Minimálbéren bejelentett nyugdíja közelít a nullához)
Az is lehet,hogy elmegyek valahová köztisztviselőnek. Királyság!

KBS-nek tisztelet, ha valóban elvégezte a jogi egyetemet és ledoktorált.Nehéz elvégezni a jogi egyetemet, nekem is beletört a bicskám. Igaz, ez a már feleslegesnek számító 3. diploma lett volna és nem volt elég időm sem munka mellett tanulásra.
Az már más kérdés, hogy ez a fórum nem azért jött létre, hogy a jogot végzettek lekezelően szóljanak hozzá 1-1 problémához.
Nincs bennem harag KBS felé, nejemet is megbékítettem.Ezután hozzászólásait figyelmen kívül hagyjuk.

Bagaméri # 2008.07.19. 16:26

nandy!

Ha te kerültél volna abba a helyzetbe, hogy a jólfizető munkaviszony megszűnése után választanod kellett volna: vagy munkanélkülire fogsz menni (ki tudja meddig és mennyi pénzt kapsz,és meddig kapod), vagy dolgozol. megpróbálsz kereskedni, vállalkozni, üzleteket kötni. Ha másnak is bejött, akkor nekem miért ne sikerülne - alapon.

Az is biztos, hogy ha jól menne a vállalkozás, akkor szeretnék rendesen TB-t fizetni, hogy legyen nyugdíjam majd. (Minimálbéren bejelentett nyugdíja közelít a nullához)
Az is lehet,hogy elmegyek valahová köztisztviselőnek. Királyság!

Az már más kérdés, hogy ez a fórum nem azért jött létre, hogy a jogot végzettek lekezelően szóljanak hozzá 1-1 problémához.
Nincs bennem harag KBS felé, nejemet is megbékítettem.Ezután hozzászólásait figyelmen kívül hagyjuk.