vagyonmegosztás - ítélőtábla

ferdy # 2008.11.25. 12:57

kedves fórumosok,

hogyan juthat egy válás utáni vagyonmegosztási vita az ítélőtábla elé?

kedves ismerősöm szeret összevissza továbbá mellébeszélni, ezért nem nagyon figyeltem rá, hogy mit mond. de ez megragadta a figyelmemet: egy ingatlannal kapcsolatban az ítélőtáblát emlegette...

ha most valaki azzal jön, hogy kérdezzem meg tőle, akkor az a válaszom, hogy nem ismeri a célszemélyt.

előre is köszi!

Kacsa1111 # 2008.11.25. 13:21

Kedves ferdy,

elvileg nem lehetetlen, hogy a házassági vagyonjogi per a megyei bíróságon kezdődjön, és 2.fokon a táblán folytatódjon...

Kacsa11

ObudaFan # 2008.11.25. 14:33

Úgy, hogy 5M Ft felett van a pertárgyérték. Elég sok vagyonmegosztási per végződik az ítélőtáblákon, mert elég gyakran magasabb ennél a pertárgyérték.

ferdy # 2008.11.26. 09:02

köszi szépen! már csak arra vagyok kíváncsi, hogy miért a megyein kezdtek. de ezt már tényleg tőle kell megkérdezzem :).

ObudaFan # 2008.11.26. 17:28

Minden bizonnyal a pertárgy értéke miatt.

Blanka1993 # 2008.11.29. 19:48

Sziasztok!

Megszeretném kérdezni, hogy mi van olyankor, hogy ha a jelenleg folyó vagyonjogi perem során az ítélőtábla elé kerül a volt férjem és köztem folyó vagyonjogi per, de a volt férjem jelenlegi felesége az Itélőtábla elnöki irodájában dolgozik az elnök mellett, mint titkárnő?

A per folyamán erre egyébként sokszor szokott hivatkozni a férjem, hogy úgyis megnyeri a pert, mert a feleségének nagy a befolyása.

Kérhető, e hogy a per esetleg egy másik Ítélőtáblához kerüljön?

Üdvözlettel: Blanka

Kovács_Béla_Sándor # 2008.11.29. 21:02

LOL
Nagy a befolyása... Mert titkárnő. Még a bíróság elnöke sem utasíthatja a bírót konkrét ügyben.

Erre szerintem hiába hivatkozol elfogultságként, pláne, hogy az egész táblabíróságot akarod kizáratni.