bortonbuntetesem alatt mi lessz a kisfiammal?

ferdy # 2008.12.10. 15:57

ha anyukád csak akkor tud rá vigyázni, ha nem dolgozik, akkor ki fog rá vigyázni ha beteg lesz?
és az kétlem, hogy egy másfél éves gyerket enyhítő körülménynek tekint a bíróság.
és nem tudom, hogy mi az információ-áramlás menete, de nem jogosult gyesre, aki szabvesztet tölt - az ítéletről tájékoztatják a MÁK-ot. feltételezem, hogy a gyámügyet is tájékoztatják ilyen esetben...

viszont anyukád kérheti, hogy ő lássa el a gyerek felügyeletét - amennyiben alkalmasak rá a körülményei (justizmord véleményével ellentétben állítom, hogy a gyámügy döntéseinél elsődleges szempont, hogy a gyerek családban maradjon - mondhatni, a nagymamának 'előjoga' van rá).

justizmord # 2008.12.05. 06:29

Jobb lenne, ha még valaki lenne a férjed mellett, akire rá lehet kenni, hogy ő avagy ő is neveli a gyereket. Pl. valamelyik nagyszülő. Igen, alkoholista férjtől elvehetik. Azért lenne jó, hogy ha alkoholistát kiáltanak, akkor legyen még valaki, hogy jó, de nem csak ő neveli, hanem még izé is. (Az izé bárki lehet.)

Lajoskához csatlakoznék, hogy óvónéninek semmi köze a dologhoz. Ha okoskodik óvónéni, akkor esetleg kurva gyorsan ki kell venni az oviból, és vinni másikba. Ha az apuka iratja be, senki semmit sem kérdezhet, mert ő az egyik szülő, meg sem kérdezik, és nem is kérdezhetik, hogy jol van az anyuka.

De, ez a jelenlegi óvodára is igaz. Nem kell nekik semmit mondani. Még azt sem, hogy külföldre mentél. Semmit. Amúgy, ha azt hazudod, hogy külföldre mentél, ahhoz sincsen semmi közük. A világon semmi, hazudhatsz ilyesmit. Már esetleg most csináljátok, hogy egyre többet apuka menjen az oviba érte, vagyis még nem is ovis, hanem kisebb, neeem? Úgy emléxem, nincs kedvem visszaolvasni most. Szóval, apuka is ugyanolyan szülő. Azt is lehet mondani, hogy beteg vagy, és szanatóriumban vagy. NEM VAGY KÖTELES igazat mondani, csak a hatósági embereknek.

(Pénzügyeknél viszont köteles vagy mindenkinek igazat mondani, gondolom ez a csalási ügy erről szólt.)

Iniuria non excusat iniuriam

kiszacsek # 2008.12.04. 22:39

szia shushu,koszonom a válaszod.a bolcsi az nem baj,mert ott megmondom hogy anyukám fogja hordani a kisfiut ,mert en dolgozom.ha esetleg megis megtudná a gyámugy, az olyan nagy baj hogy az apa egyedul neveli a kisfiut hogy lehet elvennek?es ha rendessen neveli,es mindent megad neki?az hogy engem lecsuknak,de a gyerek rendes korulmenyek kozott van,feljogosithatja oket arra hogy elvegyek a kisfiamat?

shushu # 2008.12.04. 21:57

Nem vagyok jogász, a kérdéseidre nem tudok felelni. Majd valaki más megteszi. Csak azt akartam megjegyezni, hogy persze lehet azt mondani az oviban, hogy most külföldre utazol szerencsét próbálni, hisz sok honfitársunk teszi ezt, de ha kiderül, hogy hazudtál, abból lehet, hogy nagyobb baj lesz. Nem könnyű helyzet, és biztos vagyok benne, hogy egy életre megtanultad a leckét. Szorítok.

kiszacsek # 2008.12.04. 20:46

koszonom a hozzászolásokat.azt szeretnem meg kerdezni,hogyha eltudom intezni családon belul a kisfiam elhelyezeset amig bortonbe kell mennem,nem szolok a gyámugynek, de mi van ha valahogy megis megtudják hogy en bortonben vagyok,es a ferjem egyedul neveli a kisfiut,akkor elvehetik a gyereket tolunk?most az en nevemen van a gyes meg a családi.maradhat ez igy ha majd bortonbe kell mennem pár honapra?mehet tovább az en folyoszámlámra a penz?

lajoska32 # 2008.12.04. 11:18

A nagymama is kérheti a gyest,vagy nagypapa.Másnak meg nincs köze hol vagy,ha el tudják látni a picit.
Krisz:leadod az oviba a névsort,hogy ki mehet a gyerekért,aztán az életbe nem kell odamenned,ha nem akarsz.Óvonéninek ehhez semmi köze.

Kacsa1111 # 2008.12.04. 10:20

Kedves Justizmord,

nincs mit...
tudom, hogy nem sokat segítettem vele. sajnálom.

Kacsa11

krisz2007 # 2008.12.04. 10:10

A lányomat is családon belül szerettük volna,erre jöttek az oviból és a gyermekorvos h miért a nagymama viszi mindig hol vannak a szülök?Én ugy tudom h kell mindenképp hivatalos papir hogy ideiglenesen gondozásba vettek,és ehhez a gyámhivatalba kell bemenni!

fotoriporter (törölt felhasználó) # 2008.12.04. 08:04

"Lehet, hogy jogilag, a jogszabályokból ez vezethető le helyesnek, de ha emberileg jót akar neked valaki, akkor szerintem a kezét a szívére téve, senki nem akarhat gyámhivatali segítségét kívánni senkinek.”"

még egy érdekes dolgot találtam:

"A gyámhivataltól menekülj, mint a tűztől. Bárhova adjad, csak a gyámhivatalnak ne. Én, a helyedben, megpróbálnám az alkoholista férjet, a gyerekéért mindenre képes egy ember, még az alkoholista férj is, és a legtöbb embernek helyreáll a józan esze, ha kicsi gyerekről kell gondoskodnia”"

Fiúk, azért ez is megbotránkoztató, és amolyan köztudott módon tudomást vesz róla mindenki, hogy úgy sz*r ahogy van és kész ... Ismét egy agyrém. Tehát jogilag így van rendjén, csak éppen mindenki azt javasolja, hog ycsak azt ne ... nem abszurd ez?

(Csak magánemberként, apaként jegyezném meg, hogy azért ilyen esetben a bíróságnak is figyelembe kellett volna venni, hogy ez a helyzet, de tudom, már egyszer le lettem hüólyézve, mert azt mertem írni, hogy itt náklunk csakis börtönben tudnak gondolkodni, ezt konkrét ügytől függetlenül mondom.
(volt) Fotoriporter

justizmord # 2008.12.04. 07:36

Akkor nagyon jó, akkor még ebben is egyetértünk :)

Köszönöm szépen a levelet.

Kacsa1111 # 2008.12.04. 07:22

Kedves Justizmord,

attól, hogy jogász vagyok, még én sem a gyámhivatalt javaslom...
tessék rokonok között elrendezni ezt az ügyet.

Kacsa11

evelin202 # 2008.12.04. 04:34

Az a gond hogy nagy macera amúgy visszaszerzed a gyereket,nem adjak olyan könnyen,sajnos ebben vagyok én is.Abba is gondolj bele,hogy akire rábizod,lehet megszereti ez idö alatt,és nem akarja majd visszaadni!A másik az hogy előfognak azzal jönni,hogy visszaeső is lehetsz,ha már egyszer elkövetted a büncselekményt,megteheted majd újra.A gyámügyröl sok rosszat hallottam én is.
(egy fórumozó)

justizmord # 2008.12.04. 01:40

nem vagyok jogász.

Ez nem jogi természetű tanács volt.

A jogi tanács, majd a jogászoktól, az lesz, hogy a szabályos utat kell járni, és stb stb stb szóval, hogy a gyámügynek add oda.

Lehet, hogy jogilag, a jogszabályokból ez vezethető le helyesnek, de ha emberileg jót akar neked valaki, akkor szerintem a kezét a szívére téve, senki nem akarhat gyámhivatali segítségét kívánni senkinek.

justizmord # 2008.12.04. 01:33

Mára a gyámügy már nem az a szervezet, ami régen volt, hogy SEGÍT a családoknak. Mára egy félelmetes szervezetté alakult, ami gyerekeket rabol a szüleiktől, azok akarata ellenére, és örökbe adja őket.

justizmord # 2008.12.04. 01:31

A gyámhivataltól menekülj, mint a tűztől. Bárhova adjad, csak a gyámhivatalnak ne. Én, a helyedben, megpróbálnám az alkoholista férjet, a gyerekéért mindenre képes egy ember, még az alkoholista férj is, és a legtöbb embernek helyreáll a józan esze, ha kicsi gyerekről kell gondoskodnia. Ha őt végképp nem akarod, akkor BÁRKI a családban, csak a gyámügytől félj, mint a tűztől. Unokatestvér, nagynéni, unokahúg, a világon bárki. Nincs a családban ilyen 14-16 éves forma lány gyerek? Még az is jobb, mint semmi. Ügyvéded van a büntető perre? Gyerekre hivatkozással elképzelhető, hogy ki tudna valamit kavarni.

Ha gyámügyre beadod, abból jó nem lesz. A többi, nagyobb gyerekek tönkre teszik, esetleg a gyűmügy kimutatja, hiszen gumi szabályok vannak, bármit ki tudnak mutatni, hogy te nem megfelelő anya vagy, és örökbe adják a gyerekedet. Magyarországon nagyon sok gazdag genny ember van, akiknek nincs gyerekük. A "fehér" fiatal gyerekért bármire képesek. Meg fogják próbálni örökre megszerezni a gyerekedet, és a gyámügy segíteni fog ebben nekik.

Ha jót akarsz magadnak és a gyerekednek, SOHA SEMMILYEN sgítséget ne kérj attól a sátáni szervezettől.

kiszacsek # 2008.12.03. 22:02

csalásert 1.fokon 13 honap letoltendot kaptam.nagyon felek,hogy a 2.fokon is letoltendot fogok kapni.belementem egy hulyesegbe ,amirol nem gondoltam hogy ilyen sulyos iteletet kaphatok.van egy 15 honapos kisfiam.nagyon szeretem,o az eletem,de most nagyon felek mi lessz vele ha engem lecsuknak.anyukám amikor nem dolgozik csak akkor tud rá vigyázni.a ferjemre semmifelekeppen nem hagyom ,mert o sajnos alkoholista.ha jelzem a gyámugynek hogy ezen ido alatt nemtudom hova helyezni a kisfiamat,es intezetbe adom,visszakapom ha kijovok a bortonbol?mindenki tudja hogy mennyire szeretem a kisfiamat(ez az 1 gyermekem van,8 evet vártunk rá),mindent megadok neki,es nagyon boldog kisbaba,de most sajnos nagyon felelotlen voltam,es nagyon felek hogy elveszithetem a kisfiamat.tud valaki tanácsot adni, hogy jár el a gyámhatoság ilyen esetben?es ha esetleg megtudom oldani a gyermekem felugyeletet amig en bortonben vagyok,akkor a gyámugy megtudja hogy en bortonben vagyok?jelenti neki a biroság vagy valaki?