Kapcsolattartás kontra ünnep

Zoltán György # 2009.04.16. 18:41

Fenéket!

Elhozod szombat reggel és visszaviszed hétfő este! Anyuka meg menjen panaszra a Gyámhivatalba...
Sajnálom, hogy nem előbb találtam meg a beírásod!

_Wasp_ # 2009.04.09. 13:45

igen

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

orbit # 2009.04.09. 12:21

Köszönöm.
Persze, nekem is az lenne logikus és életszerű, próbáltam is, de a megállapodáshoz 2 fél szükséges...
Tehát, mindent betű szerint kell betartanom.
Akkor szombat és hétfő?

ObudaFan # 2009.04.09. 12:00

Célszerű lenne megállapodni, akár a szombati nap elcserélésével. Mindenki jobban járna.

orbit # 2009.04.09. 10:50

Tisztelt Szakértők!

Gyermekemmel a rendes kapcsolattartás kéthetente szombat reggeltől vasárnap délutánig, az elhozatal jogával.
Az ünnepek második napját tölthetem vele.
A követekző láthatás most hétvégére, húsvétra esik.
A gyermek édesanyja csak a hétfői (ünnep második napja) napot engedélyezné kapcsolattartásra.
Én úgy gondoltam, hogy az ünnepet figyelmen kívül hagyva a szokásos szombattól vasárnapig tartó kapcsolattartásra hozom el a kislányt.
Amennyiben szigorúan vesszük a végzést, akkor nekem szombaton reggel le kell utaznom a gyermekért, még aznap visszavinni.(rendes láthatás)
Vasárnap viszont kezdetét veszi a 2 napos ünnep, amelynek második napján láthatom a gyermeket, így hétfőn újra utazzak le a gyermekért és este újra vissza.
Jól értelmezem?
Mert ha így 2 nap jár, nekem logikus lett volna, hogy nem szakítjuk meg, hanem szombat vasárnap vagyunk együtt.
Az anya viszont ragaszkodik a végés szigorú betartásához, de akkor sem értem miért csak a hétfőt adná nekem
Köszönöm