válás alatt a lakásból való kiutasítási lehetőség

Immaculata (törölt felhasználó) # 2009.05.10. 06:10

De még nem a banké a lakás. (közös volt a hitel,

bővítettünk

Én azt gondolom, hogy bőven van még ott keresnivaló pénz.
A házasság alatt visszafizetett hitel fele mindenképpen megilleti briellt, a bővítés miatt pedig tulajdoni hányadot is kérnék.

Monának meg annyit üzennék, hogy nem elég olvasni a híreket, mögé is kell látni a dolgoknak. A hírek attól függően hangzatosak, hogy milyen irányultságú lap írja.

Ha és amennyiben egy törvény nem eléggé kidolgozott, itt gondolok a nem megfelelő ellenőrzésre, arról egyedül a törvényhozók tehetnek.
Másrészről pont ők azok, akik a legtöbb lehetőséget használják ki.
Van erre egy jó közmondás, a tudás előny és hatalom. Na egy kicsit változtattam, dehát halad az idő.

Egyébként a legtöbb bank még a szocpol terén is kihasználja az embereket, hitelt vetet fel velük, hogy majd a szocpolból leírják, csakhogy addig a hitel kamatait, az elbírálást, a szerződésmódosítás pluszköltségeit, a szerződés megszűntetésének költségeit mind mind a jogosan igénylőtől szedik be.

A szocpol miatt az építtetők kénytelenek voltak számlára dolgoztatni, úgyhogy most már ez az adóbevétel is el fog szállni.

Tamás123 # 2009.05.09. 20:43

briell!

monalisa1 úr, már csak ilyen beolvasgatós :)
jónéhányan ismerjük

monalisa1 # 2009.05.08. 19:58

"Bólogat"

Grád András # 2009.05.08. 19:04

Kedves Briell!

Csak azzal egészíteném ki az előzőeket, hogy azért olyan nagyon vérmes reményeket ne tápláljon a lakáshasználati jog ellenértéke vonatkozásában, mert bár csakugyan megilleti, viszont amiatt, hogy a férje különvagyona az ingatlan, a lakáshasználati jog ellenértékéből az Önre eső rész az érték 1/3-ánál is kevesebb is lehet (egyébként nem lehetne), szóval aligha lesz nagy pénz. Üdv:

dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

monalisa1 # 2009.05.08. 18:57

briell

Egyébként kért itt már a Fórumon jogász jogásztól elnézést amiért téves információt adott., tehát nekem a laikusnak sem esik nehezemre Tőled elnézést kérni. Részemről ez és ennyi.

monalisa1 # 2009.05.08. 18:24

Minek alapján "olvasnék be" neked - nem ismerjük egymást, meg különben is... Én csak ahhoz fűztem megjegyzést, hogy egy feltett kérdésbe nem kell "beleszűni" a politikai magánvéleményt..., mert, és főleg, ha az a maga valóságában nem is állja meg a helyét.

Ami pedig a szocpol dolgát illeti, nem minden esetben magától értetődően jár. (A kormány többek közt azért is szüntette meg, mert a kérelem mögött nem volt kontroll - olvasni kell a híreket ill. az azzal kapcsolatos magyarázatokat.)

Ami pedig a konkrét kérdéssel kapcsolatos téves informálást illeti, elnézést kérek - bár a magam részéről ennek ellenére nem értem, miért járna neked lakáshasználati díj, hiszen a másét használod...

Jó, tudom, ObudaFan neked adott igazat. Akkor bizonyára úgy is van. (Maradok tudatlan...)

Üdv.

briell # 2009.05.08. 17:50

Egyébként meg sírhatok ha sírni akarok, nekem 4 gyerekem van és nem építkeztünk, csak bővítettünk és nem közös a ház.. Különben meg nem a politikáról szól ez az egész...
Engem az nem érdekel, ha valakinek kedves Lisa be akarsz olvasni keress más zsánert jó?
Te nem tudod mi áll mögöttem és előttem..
Úgyhogy az ilyen vélt okos tanácsokat inkább figyelembe sem veszem...
Óbudafan ügyvédúrnak pedig sokadszorra is köszönöm.
Úgy látom érdemleges választ itt úgyis csak ő tud adni, tehát ha netán kérdésem lesz inkább privátban írok.
H.Gabriella... a sírós..

ObudaFan # 2009.05.08. 16:03

Nincs mit.

briell # 2009.05.07. 19:27

Nagyon szépen köszönöm a hozzászólásokat, és remélem majd itt is így fogja a válás során a bíró gondolni, ahogy az Ügyvédúr leírta.
Szép is lenne, ha még fizetnem kellene az ittlétért, amikor közösen újítottuk fel, és az én nagyobb lányaimra az első házasságomból is ideveszett a szocpol.. ráadásul ő csalt meg egy nem mindennapi nővel.
Köszönöm mégegyszer a hozzászólást!!!
Herczig Gabriella.

monalisa1 # 2009.05.03. 14:33

Köszönöm.

ObudaFan # 2009.05.03. 14:24

Kénytelen lesz.

monalisa1 # 2009.05.03. 14:05

Paff... Pedig Tőled akartam egy régebbi hozzászólást idézni. (Lehet hogy rosszul olvastam...)

Az itteni esetben a ház a férfi különvagyona, ő elköltözött - ott hagyta a házat lakhatásra a feleségnek és a gyermekeknek, ennek ellenére még ő fizessen?

ObudaFan # 2009.05.03. 13:55

Tévedés. Járni fog a lakáshasználati díj ellenértéke, és hiába is kérne a másik fél használati díjat.

monalisa1 # 2009.05.02. 12:36

A hivatkozott link nem jön be, nem baj.
Balra a keresőbe be kell írni a "lakáshasználat" kifejezést, és a "topic szövegére" után megjelenik számtalan találat, ott majd olvasható lesz.

monalisa1 # 2009.05.02. 12:33

Rossz hírem van. Mivel a ház a férj tulajdona - és ő már kiköltözött -, ti használjátok az egész házat a gyermekekkel, ergo nem hogy járna neked lakáshasználati díj hanem éppenséggel bérleti díjat kellene fizetni - de nem kér...

http://www./…rum/35/15238
ObudaFan # 2008.11.09. 12:16-kori beírását olvassad el, annak is különösen az első részét.

Zárójelben: jobb lenne ha a férj tudná eladni a házat és abból rendezni nagyrészt a hiteltartozást, mert ha banki árverezésre kerül sor 70%-tól lefelé várható csak az eladási ár, tehát nagy lesz a veszteség.

Így is előfordulhat, hogy tartozás marad vissza, amit külön-külön fizetnetek kell majd annak lejártáig.

És még a következő: nem a jelenlegi miniszterelnök "csínálta" a megszorításokat hanem az ősz óta lévő válság kényszeríti a kormányt - akár balról van akár jobbról is jön majd - ezen kedvezőtlen döntések meghozatalára.

Kár hogy nem látod át és nem érted a dolgokat...

És még a következő: anno mi is három gyermekkel építkeztünk és egy fillér szoc.polt sem kaptunk - mégsem "sírtunk".

"Lisa"
laikus hozzászóló

briell # 2009.05.02. 06:25

Tisztelt Ügyvéd Úr/Nő!

Jelenleg a következő a helyzet. Férjem az ő 1/1 arányú házából már elköltözött tavaly augusztusban.
A gyerekekkel én maradtam itt. A házra jelzáloghitel van felvéve ami 5 hónapja már nem lett fizetve tehát a ház elárverezésre kerül.
Mi a gyerekekkel- a férjem most hirdeti a házat eladásra- albérletbe kell hogy menjünk.
Kérhetem vagyis jár ez esetben is a lakáshasználati jog ellenértéke is? Fontos tudnom, számíthatok e erre a pénzre, vagy sem... és kb mennyi lehet, ha igen. 3 gyerek van, ebből kettő közös, és én. Nem tudom miből számolják ki. Vagyis egy honlapon talán rábukkantam.
A ház a férjemé, de már nem él itt, ki is van jelentkezve... De még nem a banké a lakás. (közös volt a hitel, a szocpolt az én nagyobb lányaimra és egy közös gyerekemre vettük fel- amit ugye mostmár mégegyszer Bajnai úr jóvoltából nem tudok újra felvenni, ha visszafizetésre kerül sem)

Köszönöm válaszát, máshol eddig érdemleges választ nem kaptam, hiába van pártfogó ügyvédem.

A lényeg az, hogy jár e vagy sem. Kérem válaszoljon, nagyon szépen köszönöm!
Czn.H. Gabriella.

monalisa1 # 2009.04.30. 10:05

A 100% haszonélvezeti joggal rendelkező nagyszülők bármikor távozásra szólíthatják fel a feleséget, ez teljesen független a válópertől. Elhelyezéséről saját magának kell gondoskodni, a haszonélvezőtől "kártalanítást" nem kérhet. Az 1/4-ed tulajdoni aránya ettől függetlenül változatlanul megmarad.

"Lisa"
laikus hozzászóló

lajoska32 # 2009.04.30. 09:37

Nagyon sajnálom a gyerekeidet.Azt nem értem,ha sosincs otthon,hogy tudja terrorizálni a gyereket?Meg akkor honnan akarod kirakni,ha úgysincs ott?
A fiúknak szükség van anyjukra,bármilyen is próbáld meg elsímítani a dolgokat(16 éves már megérti,hogy az anyja nem komolyan mondta,hanem haragszik stb...)
A szüleid meg ne avatkozzanak bele,aztán nem kell idegeskedniűk.Nem ők válnak.
Szerintem ilyen tulajdonviszonyok mellett,jobb ha ügyvédhez fordulsz,aki megnézi a papírokat és megfelelően tud képviselni a köv. tárgyaláson.

csabiboy # 2009.04.30. 07:41

Kérdezni szeretnék nagyon kétségbe vagyok esve. tegnap volt a második tárgyalásom válás ügyben nem mondták ki a válást mert a volt feleségem külömböző követelésekkel ált elő.
a tények válásom tart káét gyeremekem van egy 19 éves és ewgy 16 éves a fiuk velem maradnak saját kérésükre semmikép nem akarnak az anyjukhoz menni erről ő le is mondott tehát ezzel nincs is baj a baj ott kezdődik hogy a kisebbik fiu hónapok óta pszihologushoz jár mert az anyja folyamatos piszkálásai után nagyo bezárkozott a tárgyalás előtt a pszihologusnő kiadott egy hivatalos szakvéleményt miszerint a gyeremek testi és szellemi fejlődése veszélyeztetve van ha az annyja továbra is terorizálja (őt hibáztatja a válásért ilyeneket mond neki hogy nem kellet volna megszülnie stb:)a nagyobbik fiuval is elég rossz a kapcsolata . szerettem volna ha a biróság valamily modon hoz egy határozatott hogy kötelezi az anyát a lakás elhagyására de nem tette meg , a tulajdonviszonyok a következőek : családi ház 1/4 rész az enyém az apáé 1/4 rész a volt feleségemé 1/2 rész a bátyámé és haszonélvezet 100% ban a szüleimé. azt szeretném tudni ha lehetséges hogy tudnám rővid idő alatt kitenni a házból mert félek a gyerekek főleg a kisseb beláthatatlan következményei lesznek.
azt még tudni kell nem tartózkodik legtöbbet otthon van barátja nála tölti a napjait január ota nem töltött otthon egy éjszakát sem és napi 1 órát van otthon vagy töbször megtörtént hogy napokig nem is jött haza.idős szüleim is nagyon kivannak idegileg.
kérném ha valamilyen tanáccsal szolgálni tudnak segítsenek
Köszönettel Csaba