kirakhat-e anyukam?


Rexor # 2004.02.09. 11:24

Javaslom, hogy első körben fordulj a jegyzőhöz, aki majd hoz egy határozatot, melyben visszaállítja az eredeti állapotot, tehát Te mehetsz vissza. Az önkormányzatnál adnak majd Neked bővebb felvilágosítást is.

UDavid # 2004.02.09. 10:41

Köszi az eddigi segítséget! De a helyzet nem akar megoldódni. Bezárták a szobám ajtaját, és nem mehetek be. Az összes cuccom bent van, de hiába. A rendőrség szerint nem ők az illetékesek, hanem a bíróság. Kellene szereznem egy birtokvédelmi határozatot. Ennek mi a módja, tudjátok? Egyéb ötlet a remek helyzetem megoldására?:(

Rexor # 2004.01.28. 09:35

Szerintem nyugodtan maradhatsz, ha egyáltalán bíróságra jut az ügy, akkor is eltelik jó hosszú idő az itéletig. Nem hiszem azért hogy édesanyád ideáig elmenne.

Ally # 2004.01.27. 21:05

Az önkormányzatnál valóban létezik egy olyan megoldás, hogy "kényszer-kijelentés", de erre csak akkor kerülhet sor, ha te életvitelszerűen nem ott tartózkodsz. Miután te is ott élsz nem jelenthetnek ki, ugyanakkor valóban szívességi lakáshasználónak minősülsz, így amennyiben anyukád keresetet nyújt be kiürítés iránt és az ítélet jogerőre emelkedik, akkor sajnos el kell költöznöd. Ha bírod idegekkel, akkor ne költözz el és reménykedj abban, hogy anyukád nem keres fel egy ügyvédet. Én azonban a te helyedben megpróbálnék közben valamilyen más lehetőséget keresni, úgy hogy közben nem költözöl el véglegesen, hátha anyukád románcának időközben vége szakad.

Béres-Deák Attila # 2004.01.24. 17:02

Ez már nem igazán jog, de vélhetőleg anyukád is a te sorsodra jut hamarosan. Az ilyen " bácsik" akik kiakarják túrni a másikat előbb a "kényelmetlen" gyerekkel kezdik. Szerintem ne menj el önként. Valószínű, hogy a "beköltözködő" hamarosan balhét fog csapni és így édesanyád is "észhez tér".


attika

the big cat # 2004.01.24. 09:35

Ilyen jogcím a lakhatásra nem létezik. A gyerekek eltartottként laknak a szüleik lakásában, de ha nagykorúvá válnak ez a jogcím megszűnik, onnantól szivességi lakáshasználók, és a lakás tulajdonosa vagy más aki a használat jogával rendelkezik ( ha nem tulajdonos, hanem mondjuk bérlő vagy haszonélvező) dönthet arról, hogy tovább már ezt nem biztosítja.

UDavid # 2004.01.24. 08:20

Igen, de én családtag/rokon jogcímen lakom ott. Ez esetben is kirakhat kényszerkijelentővel?

the big cat # 2004.01.20. 14:10

Attól tartok önálló nagykorúként a saját ellátásodról kell gondoskodnod, a lakhatás által természetben nyújtott tartásra nem támaszthatsz igényt.

UDavid # 2004.01.20. 10:40

Sziasztok,

Van egy elég égetö problémám, és kiváncsi lennék a jogi megoldásra:
Anyukámmal élek 15 éve, szüleim elváltak, a lakás csak anyukám nevén van. Pár hónapja megtalálta élete párját egy férfi személyében, aki engem az első napoktól kezdve utál. Most már ott tart a viszony, hogy anyukámat meggyözte arról, hogy jobb ha én nem vagyok otthon. Anyukám elém tett egy lakcimbejelentő lapot, hogy költözzek el, vagy ha nem irom azt alá, akkor \'kényszer kijelentés\' cimmel távolit el. Megteheti ezt? Van valami jogom otthon?
Ott nőttem fel, de már nagykorú vagyok.
Segítsetek pls!