feleség - tartásdíj

ObudaFan # 2009.05.06. 18:10

Kifejezetten ismerek ítélőtáblai állásfoglalást arra, hogy házasságtörésért nem ítélhető meg nem vagyoni kártérítés.

mimina2 # 2009.05.05. 21:17

Köszönöm a válaszokat.
Van munkám, és sokkal jobban keresek, mint a férjem..., sőt, ezerszer jobb anyagiakkal rendelkezem.
Mindez a kártérítésrólt szólt volna...

ObudaFan # 2009.05.03. 14:11

Az érdemtelenségnek ehhez nem sok köze van.

monalisa1 # 2009.05.03. 13:57

Értem, köszönöm.

Engem az "érdemtelen" kifejezés azzal bizonytalanított el, hogy mivel válnak, az eddigi körülmények megváltoznak köztük., válás után a legtöbbnek el kell menni dolgozni - ha esetleg eddig nem volt munkája. (A tartásdíj valószínűleg soha nem annyi, hogy abból meg lehessen élni.)

Bocs.

ObudaFan # 2009.05.03. 13:49

Az hogy esetleg nincs munka helyben vagy a környéken, erről nem a férj tehet.

De a feleség sem. Attól, hogy valaki nem 100%-os rokkant, nem kizárt, hogy kaphasson házastársi tartást.

monalisa1 # 2009.05.03. 13:44

mimina2

Ha nem vagy 100%-os rokkant, valamint ha van valamiféle végzettséged/képesítésed, akkor szinte kizárt, hogy a bíróság megállapítson ezen címen tartási járadékot. (Az hogy esetleg nincs munka helyben vagy a környéken, erről nem a férj tehet.)

Vélem senki sem kényszerített hogy feleségül menj hozzá. Azt hogy bedöltél neki - egy élettapasztalattal több...

"Lisa"
laikus hozzászóló

ObudaFan # 2009.05.03. 13:34

Van-e olyan, hogy feleség-tartásdíj? Úgy értem, hogy válás esetén kérhetek-e a volt férjemtől tartásdíjat? Gyerek nincs.

Házastársi tartás van, amit akkor kaphatsz, ha önhibádon kívül rászorulsz, ő a tartásra képes, és nem vagy érdemtelen.

Vagy kártérítés kérhető-e házasságszédel­gésért vagy becsületsértésért, ha becsapott, átvert házasságkötésünk előtt???- és ezáltal gyakorlatilag lehetetlen helyzetbe kényszerített, megfosztva szabad akaratomtól, tönkretéve életemet, becsületemet, elrabolva fiatalságomat??

Nem.

mimina2 # 2009.05.03. 13:12

Kérdésem a következő lenne:
Van-e olyan, hogy feleség-tartásdíj? Úgy értem, hogy válás esetén kérhetek-e a volt férjemtől tartásdíjat? Gyerek nincs.
Vagy kártérítés kérhető-e házasságszédelgésért vagy becsületsértésért, ha becsapott, átvert házasságkötésünk előtt???- és ezáltal gyakorlatilag lehetetlen helyzetbe kényszerített, megfosztva szabad akaratomtól, tönkretéve életemet, becsületemet, elrabolva fiatalságomat??