hagyatéki hitelezői igény

ObudaFan # 2010.12.13. 17:57

Még ha írásbeli megállapodást mutat fel, akkor is bírósághoz kell menni, ha az örökösök bármilyen okból vitatják a követelést.

buksi 22 # 2010.12.13. 23:04

Segítséget szeretnék kérni minden fórumozótól ,aki tud segítsen.Szüleim ebben az évben meghaltak.Végrendelet nem készült.Édesapám után már meg volt a hagyatéki eljárás.Én kértem,a közjegyzőtől,hogy osztályra bocsátást szeretnék kérni,mert a hugommal ketten vagyunk testvérek,de ő 1980-ban kapott egy lakást,amit 1984-ben eladott.Én nem kaptam.A hugom még akkor kiskorú volt.A hagyatéki végzésben szerepel,hogy hitelezői igényemet peres uton érvényesíthetem,Szeretném megtudni,hogy érdemes-e és milyen módon kell ezt csinálni?Nem a közjegyzőnek kellett volna az osztályra bocsájtást intézni?Válaszukat megköszönöm.

lány

ObudaFan # 2010.12.14. 15:13

Valószínűleg érdemes megindítani a pert, ha megegyezni nem lehet. De az iratok ismerete nélkül azért biztos választ adni nem lehet.

Jani manó # 2012.01.08. 19:51

Tanácsot szeretnék kérni hagyaték ügyben.Feleségem anyukája 2008 balesetben vesztette életet.A közjegyző akkor az összes banktól lekérte az adatokat és nem jött elő tartozás csak egy betét amit a bank ki is füzetet ez az OTP .A múlthéten meg kaptunk az OTP faktoringtól egy levelet ,hogy van tartozása a volt anyosómnak .Ezután érdeklödnék ,hogy ilyenkór mit tehet az ember meg van e valamilyen jogorvoslati lehetöség.Köszönőm....