Még ha írásbeli megállapodást mutat fel, akkor is bírósághoz kell menni, ha az örökösök bármilyen okból vitatják a követelést.
hagyatéki hitelezői igény
- 1
- 2
Segítséget szeretnék kérni minden fórumozótól ,aki tud segítsen.Szüleim ebben az évben meghaltak.Végrendelet nem készült.Édesapám után már meg volt a hagyatéki eljárás.Én kértem,a közjegyzőtől,hogy osztályra bocsátást szeretnék kérni,mert a hugommal ketten vagyunk testvérek,de ő 1980-ban kapott egy lakást,amit 1984-ben eladott.Én nem kaptam.A hugom még akkor kiskorú volt.A hagyatéki végzésben szerepel,hogy hitelezői igényemet peres uton érvényesíthetem,Szeretném megtudni,hogy érdemes-e és milyen módon kell ezt csinálni?Nem a közjegyzőnek kellett volna az osztályra bocsájtást intézni?Válaszukat megköszönöm.
lány
Valószínűleg érdemes megindítani a pert, ha megegyezni nem lehet. De az iratok ismerete nélkül azért biztos választ adni nem lehet.
Tanácsot szeretnék kérni hagyaték ügyben.Feleségem anyukája 2008 balesetben vesztette életet.A közjegyző akkor az összes banktól lekérte az adatokat és nem jött elő tartozás csak egy betét amit a bank ki is füzetet ez az OTP .A múlthéten meg kaptunk az OTP faktoringtól egy levelet ,hogy van tartozása a volt anyosómnak .Ezután érdeklödnék ,hogy ilyenkór mit tehet az ember meg van e valamilyen jogorvoslati lehetöség.Köszönőm....
- 1
- 2
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02