A férfi is kap tanácsot válásügyben ?


Ally # 2004.01.28. 22:15

Én nem értek egyet "the big cat"-el, ugyanis addig, amig nincs jogerős döntés a lakás tulajdonjogát illetően, illetve amig kétséget kizáróan nem bizonyosodik be, hogy tényleg nem önként hagytad el a lakást, addig nem cserélheti ki a zárat, hiszen ugyanannyiban vagy tulajdonos, mint a feleséged, így ugyanúgy megillet a tulajdon- illetve a birtokvédelem, mint őt, ergo nem cserélheti ki a zárat, továbbá nem zárhat el a lakásba való bejutástól, mindaddig amíg ezekben a kérdésekben döntés nem születik.

Jocika # 2004.01.28. 13:40

A válóper még csak ezuán lesz,vagyis febr.4.-én.A közös megegyezés ugye a gyors problémamentes válást jelentené,de ugylátszik a feleségemnek vki.hülye tanácsokat ad,vagy az ügyvédje direkt ki akar késziteni hiszen igy évekig el lehet húzni egy vagyonmegosztást.Sajna jómagam lehet,hogy nem a megfelelő ügyvédet választottam de menet közben nem érdemes váltani a pénzt meg ugyis kifizettem neki.

the big cat # 2004.01.28. 12:57

Jogvita esetén a visszatérés szándéka nélküli végleges elköltözést a tanuvallomásokból és a körülményekből fogják megállapítani, és természetesen a bíróság jelentheti ki.

Nyilván a te tanuvallomásod nagyban latba fog esni, amikor azt mondod, hogy scak ideigelenesen, a surlódások elkerülése végett költöztél el. De ha valaki mondjuk hónapokig távol van, máshol tartósan berendezkedik, akkor már az ilyen kijelentést nem annyira veszik komolyan.

A tulajdonából ilyen módon senkit sem zárhatnak ki, hiszen ez csak abirtoklásról szól. Ezt jól mutatja az is, hogy hazsnálati díjra tarthatsz igényt a te tulajdonrészed után.

A magyarázat erre pedig az, hogy nem taratható ideiglenes állapotban a másik fél sem, azzal, hogy lebegtetetd az elköltözést.

Egyébként pedig nem értem, hogy miért próbálod a válóperben érvényesíteni ajogaidat, hiszen ott a feleséged javaslatai mindenképpen elbuknak (legalábbis, amit alább írtál a követelésésről).

Jocika # 2004.01.28. 12:28

Köszönöm az eddigi válaszokat,de nem lettem okosabb. Ki ?? jelentheti azt ki,hogy én a visszatérés szándéka nélkül jöttem el ?????Ha a személyes dolgaim egy része még ott van.Rajtam kivül kinek áll jogába kijelenteni,hogy nekem mi volt a szándékom elköltözéskor ! TÉNYLEG ILYEN EGYSZERÛEN ki lehet valakit zárni a saját tulajdonából ? Ébresszen már fel valaki ez még viccnek is rossz lenne !

the big cat # 2004.01.27. 21:41

A vissza nem térés szándéka igenis releváns a birtoklás szem,pontjából, és ezért cserélhet zárat a most már egyedüli birtokos. Ez természetesen, mint ahogy azt írtam nem érinti a tulajdonjogot, és az ebből folyó használati díjigényt.

De a zárat kicserélheti, és ha ezt azután feltöri atulajdonos, akkor az magánlaksértés, és birtokháborítás.

Ally # 2004.01.27. 21:12

A vissza nem térés szándékával való kiköltözés a közös vagyon megosztása előtt nem járhat zárcserével! A vissza nem térés jelentősége a lakáshasználati díj megítélése szempontjából jelentős, ugyanis ha bizonyítani tudod, hogy nem önként hagytad el egykori otthonod, akkor a feleséged köteles meghatározott %-ú lakáshasználati díjat fizetni a részedre. Ragaszkodj a közös tulajdon feléhez, mert az törvény szerint jár neked!

the big cat # 2004.01.24. 06:26

Amennyien a lakás és a ház közös vagyon, úgy nem is kérdés, a bíróság a felét fogja megítélni. Ha a feleséged nem akar közös megyezést, akkor kérd a bíróságtól, hogy ossza meg a vagyont, az pedig nem tehet mászt, mint felez. A nagykorú lány lakhatási igénye irreleváns. Aztán lehet majd kérni aközös tulajdon megszüntetését akár közös értékestíáés, akár kivásárlás útján.

A közös megegyezést viszont kikébyszerítnei nem lehet, ez fogalmilag kizárt.

A visszatérés szándéka nélküli távozás valóban birtokon kívülre keríti az így távozót, de a tulajdonjoga továbbra is él.

Jocika # 2004.01.23. 23:06

Bocsánat,hogy kissé élces a cim de az én problémám is vagyonmegosztással kapcsolatos csak én a másik oldal vagyok.Beadtam a keresetet a válás kimondására de a feleségem azt mondta csak akkor lesz közös megegyezés,ha megelégszem a közös lakásunk árának a negyedével.Egy nagykoru leányunk van.Én a lakás árából 10 milliót kérek semmi mást.Az ingatlant kb.25 millióért lehet eladni.Ezen kivül van vidéken egy 5 milliót érő telek lakóházzal szintén közös tulajdonban.Azt gondolom részemről abszolut korrekt az ajánlat.Mi a véleménye a hozzáértőknek ?Ja és majd elfelejtettem: a zárat kicserélte a lakásunk ajtaján.Másik topicban olvastam,hogy ha valaki visszatérés szándéka nélkül költözik el akkor ez jogos ????Ilyen egyszerüen el lehet bánni valakivel ?Csak azért mert nem akar viszályt perpatvart inkább elfogadja a szivességből felajánlott lakhatást a baráti köréből.Ki mondhatja azt hogy visszatérés szándéka nélkül költözött el Tényleg igy lehet kibabrálni valakivel csak azért mert megromlott a házassága és válni akar és persze nem NÕ hogy mindenki őt sajnálja -szegény ki akarja semmizni az a piszok férje.