Láthatás és tartásdíj

daffny # 2009.06.02. 09:46

Ha nem fizet tartásdíjat az apa akkor is joga van a láthatáshoz??

kalamalyka # 2009.06.02. 10:03

igen.

pszichodoki # 2009.06.02. 10:12

Tisztelt Cím!

2hét múlva lesz a gyermekelhelyezési perben a tárgyalás.Az első beadványomban kértem,hogy az apa kiszámíthatatlan viselkedése ill.dühkitörései miatt,felügyelet mellett láthassa a gyereket. Hogy működik ez?
Illetve,mit tehetek ha a közös tulajdonú lakásból kizárt?
Írjak egy papírt a tárgyalásra,hogy ekkor és ekkor szerettem volna hazamenni,de nem tudtam bemenni.Ugyanis a 4 zár közül nekem 1hez nincs kulcsom,soha nem szoktuk bezárni.De már tett kijelentést,hogy amíg ő ott lakik,addig én be nem teszem oda a lábam.Én ugyanis elköltöztem a kislánnyal otthonról az agresszivitás miatt.
Illetve augban lesz 2 éves a kislány.Meddig nem viheti el láthatáskor? 3éves koráig?
Azt még leírjam,hogy a családsegítősnek sem veszi fel a telefont,semmilyen együttműködésre nem hajlandó?
Köszönöm a segítséget

daffny # 2009.06.02. 10:36

felügyelet melletti láthatás az általában lakhelyhez illetékes család és gyermekjóléti szolgálatánál szokott lenni ahol ott van velük egy hivatalos személy (pl a cs s-töl egy szociális munkatárs) és felügyeli őket.

ObudaFan # 2009.06.02. 11:37

Hát, kérj errő egy ideiglenes intézkedést. Az sem lenne baj, ha erre a tényre nézve tanúkat jelentenél be.

pszichodoki # 2009.06.02. 18:07

Ezt nem értem..
Bemehetek pl.a rendőrségre,hogy kizárt? Vagy mit kellene konkrétan tennem?Merthogy én jöttem el a lakásból "önként",de ettől még nem zárhat ki,ugyan olyan jogom van bármikor hazamenni.Ő meg minden hétvégén ott bulizgat a haverjaival az én lakásomban.Folyton zaklat,nem éppen szép szavakkal illet,és azzal "fenyeget",hogy kicsinál... Van látleletem is,ezzel menjek be a rendőrségre? A látleletem pont egy hónapja készült. 05-02-án..
Köszönöm a segítséget..

monalisa1 # 2009.06.02. 20:18

Tegyél panaszt az önkormányzat szabálysértési csoportjánál, miszerint kizárt a félig tulajdonodban lévő lakásból - kulcsod sincs bemenni oda. Majd elkezdik bírságolni, és ha nem ért a szóból, az egyes birságolások összege "aggresszíven" emelkedhet - akár.

Az egy dolog, hogy a kislánnyal eljöttél a lakásból - megvolt rá az okod, azonban az egyik szoba kizárólagos használatát továbbra is biztosítania kellene.

Tértis levélben kérd, hogy a zárcsere időpontjától fizessen havi bért a szobád használatáért. (Nagyon nem fog neki tetszeni, de azért csak küld el a levelet., túlhasználat díjnak nevezik.)

Ha cuccaid maradtak a lakásban, egy előre megbeszélt időpontban engedjen be azokat elhozni, és jó ha lesz veled egy semleges harmadik személy.

A zaklatásokkal kapcsolatban annyit tudnék mondani, hogy minden mobiltelefon beállítható "rosszakaró telefonszáma" kiszűrésére, tehát a hívásai még csak ki sem csengenének a továbbaikban. Az esetleges sms dettó.

Az hogy az utcán, munkahelyen stb. zargat, nos ezt kivédene nemigen lehet, illetőleg feljelentést kell tenni a rendőrségen - a látlelet bizonyító erővel bír.

Pár hónapig próbálj kikerülni a látóképéből, vagyis minél ritkább - vagy egyáltalán semmi kontakt vele, annál kevesebb fejfájásod lesz őmiatta.

Igaz, lesz még elég: a válás, a gyermekelhelyezés és a t.díj, a láthatások, valamint a közös tulajdon megszüntetésével kapcsolatos külön per - vélelmezhetően sok fejfájást fog még okozni.

Tulajdonképen egy válás - és körülötte lévő huzavona nem másról szól mint a másik minél jobb kicsinálása idegileg, valamint anyagilag úgyszintén.

Bírni kell zérnával!

"Lisa"
laikus hozzászóló

pszichodoki # 2009.06.02. 22:46

húú...hát nagyon köszi a segítséget,kénytelen leszek megtenni ezeket a lépéseket.Találkoznom kell vele,mert a lányomat nem engedem vele kettesben,még nincs két éves sem. Ha pedig nem hagyom,hogy találkozzanak,akkor nem tudom lenne-e következménye..Jó lenne ha lehetne,hogy a tárgyalásig ne lássa,ne kelljen találkozni,így elkerülnék minden konfliktust.Csak mi van abban az esetben,ha a tárgyaláson azzal jön,hogy nem találkozhatott vele.
Mondhatom,hogy agresszív volt,fenyegetőzött,nem a gyerekkel foglalkozott,hanem velem?
A tárgyalás után pedig úgyis meg lesz határozva a láthatás.
Vagy menjek be a családsegítőbe,és kérjem már most a segítséget a láthatás megoldásában? Hogy ott találkozzanak?
A zárat amúgy nem cserélte ki,csak bezárta azt amit eddig soha nem zártunk,mert nincs hozzá kulcsom..
Így is megírhatom a levelet?
Nagyon köszönöm a segítséget..
Cérna az kell...Hiába próbál az ember normális lenni,a másik ott rúg bele ahol csak tud..Rájöttem,hogy máshogy nekem sem fog menni...

monalisa1 # 2009.06.02. 23:11

A tárgyalásig - és a következő tárgyalásokig is - lehetőleg mindig legyen melletted semleges kisérő amikor találkozol vele, próbálva elkerülni a vitákat, veszekedéseket. Akár lakásra jön láthatásra akár valami közös program szerveződik a kislányra tekintettel, a fentiek szerint járj el. És hagyd hogy az apja játszadozzon a lányával, vagyis passzív jelenlét legyen csak részedről.

Igen, a családsegítőben feltétlen menj el - mielőbb, mert sok hasznos gyakorlati tanácsal, tudnivalóval láthatnak el. (Egy ilyen intézmény egyben hivatalos helyiség, ahol nagyon nem szeretik a balhézó apukákat...)

A zár dolga problémás, mert azt fogja hazudni, hogy csak véletlenül használta az egyébként soha nem használta zárat IS., ideges, feszült - ugye "érthető" a helyzete... Meg különben is a te ügyetlenséged, hogy nem vagy képes nyítni egy régről ismert zárkombinációt... - ő ugyan ki nem zárt téged a lakásból. Hazudni fog mint a vízfolyás, és előfordulhat hogy neki fognak hinni - készülj fel rá.

NE VITÁZZ., röviden, tényszerűen válaszolj ill. érvelj, mert több a szavahihetőséged így mintha beleszaladsz egy direkt kiprovokált adok-kapokba.

Az elkövetkező 1-2 év "ővele" fog eltelni, sőt lehet hogy még azt követően is egy ideig.

Csak. Mert ő ezt így akarja...

Tehát ne vedd fel az eléd dobott kesztyüt, bocs, de ne legyél nyuszi már!...

Ha kemény, határozott oldaladról is megismer, egyrészt új lesz neki, másrészt "a" műsor így már nem oly tetsző lesz számára - egy idő után elmarad...

pszichodoki # 2009.06.02. 23:44

:)
A határozottsággal nincs gond.. A családsegítőben már kértem tanácsot,de a hölgynek,aki az ügyünket kapta,fel sem veszi a telefont,mondván,hogy őt nem hívta senki..Tehát,a hazugság eddig is ment...Ezért akarok felkészülni mindenre...
Eddig is így tettem,láthatáskor,háttérbe vonultam,hagytam,hogy kibontakozzanak,de már kezd eldurvulni,ahogy közeledik a tárgyalás.
Azért írtam egy levelet,neki a zárral kapcsolatban,és az önkormányzatnak is. Hátha ettől megijed picit és visszavesz :) Még ha később nem is lesz belőle semmi.
Vitázni eszembe sem jutott,tudom,hogy azzal csak ártok. Tudok higgadt és tényszerű lenni,ami őt felidegesíti,mert ő nem tud ilyen lenni..hát lehet,hogy még lesz majd 1-2 kérdésem!
Nagyon köszönöm,hálás vagyok a segítségért :)

monalisa1 # 2009.06.03. 17:39

pszichodoki

Mint már írtam a válás az idegek harca, mert a másik fél nem fair eszközökkel játszik. Hihetetlen, de nem is oly rég még ezt az embert szerettük és megbíztunk benne, és lám mennyire képes kifurdulni önmagából.

Legyél erős, a kislányod érdekében is.
Minden jót!

Üdv.