tudatlan örökös

dkata64 # 2009.06.08. 09:08

Tisztelt cím!
Kérdésem a következő: Édesapám külföldön élt magyar állampolgárságú volt, Magyarországon is halt meg végrendelet hátrahagyása nélkül. Honnan tudhatom, mint egyedüli örökös, hogy mit és hol örököltem?
Szíves válaszát előre is köszönöm!

_Wasp_ # 2009.06.08. 10:01

meg kell kérdezni a rokonokat, vele együtt élő személyeket, meg lehet nézni az ingatlan/gépjárműnyilvántartást, más ötletem most nincs...

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

ObudaFan # 2009.06.08. 10:26

Az ingatlan- és gépjárműnyilvántartás, tovább a cégnyilvántartás megkeresését a közjegyzőre érdemes bízni.

monalisa1 # 2009.06.08. 10:29

És külföldi is javasolt kutakodni esetleges hátrahagyott örökség után.

dkata64 # 2009.06.08. 13:01

HÁT OLYAN NAGYON SOKRA NEM MENTEM EZZEL A SEGÍTSÉGGEL... KÖZJEGYZŐ CSAK A MAGYARORSZÁGI ÖRÖKSÉGGEL FOGLALKOZIK. MARAD HOGY VEGYEM A VÁLLAMRA FÉL AURÓPÁT ÉS KERESSEM AZT ÉS OTT AHOL AKAROK...
HÁT EZT IS BETEHETEM A MEGFELELŐ FIÓKOMBA...
KÖSZÖNETTEL A HOZZÁSZÓLÓKNAK.

dkata64 # 2009.06.08. 13:02

HÁT OLYAN NAGYON SOKRA NEM MENTEM EZZEL A SEGÍTSÉGGEL... KÖZJEGYZŐ CSAK A MAGYARORSZÁGI ÖRÖKSÉGGEL FOGLALKOZIK. MARAD HOGY VEGYEM A VÁLLAMRA FÉL EURÓPÁT TOLÁCCSAL ÉS KERESSEM AZT ÉS OTT AHOL AKAROM...

dkata64 # 2009.06.08. 13:02

HÁT OLYAN NAGYON SOKRA NEM MENTEM EZZEL A SEGÍTSÉGGEL... KÖZJEGYZŐ CSAK A MAGYARORSZÁGI ÖRÖKSÉGGEL FOGLALKOZIK. MARAD HOGY VEGYEM A VÁLLAMRA FÉL EURÓPÁT TOLÁCCSAL ÉS KERESSEM AZT ÉS OTT AHOL AKAROM...

dkata64 # 2009.06.08. 13:04

KÖSZÖNETTEL A HOZZÁSZÓLÓKNAK!!

_Wasp_ # 2009.06.08. 14:22

igazán nincs mit.

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

monalisa1 # 2009.06.08. 16:12

dkata64

Az édesapád vélem nem volt egy krőzus, hogy a fél Európában ingatlanjai legyenek... Bankbetétje is mondjuk a lakhelye szerinti valamelyik pénzintézetben.
Autója aktuálisan meg általában egy van az embernek.

Lentebb javasolták: kérdezd a vele együtt élőket, vagyis informálódj.

Itt senki nem fog helyetted kutakodni - legfeljebb tanácsot, útmutatást kaphatsz -, pl. azt, hogy kérj fel egy magánnyomozót, igaz pénzbe kerül!...

dkata64 # 2009.06.09. 05:26

Monalisa! Kérlek kímélj meg a semmitmondó ötleteidtől! Lövésed sincs a helyzetről, apámról és főként az anyagi helyzetéről...lehet leesne az állad... Azért kérek a fórumon tanácsot, hogy szakember segítsen, nem pedig egy amatőr véleményét olvassam. Köszönöm!

Mókusélet # 2009.06.09. 07:22

nem szoktam ilyet,de nem bírom magamban tartani............. te nem csak tudatlan vagy,hanem modortalan is!
Ez a dolog NEKED fontos, senki nem csinálja meg helyetted csak ha felbérelsz valakit pl.magánnyomozót.
Ötletelnek neked,hogy segítsenek (cégynilvántartás,ingatlan-gépjárműnyilvántartás stb) te meg BUNKÓ módon kiabálva többször megírva kikéred magadnak.Ez a stílus téged minősít!

Egyjogász # 2009.06.09. 07:34

Nem akartam beleszólni, de Mókusnak teljesen igaza van...

Egyébként aki a Fórumba ír, rögtön az elején olvashatja - többek mellett - az alábbi szöveget:

"A fórumtagok nem minden esetben jogvégzett szakemberek. Amennyiben jogi tanácsadót, jogi képviselőt keres, használja a Jogi Fórum Ügyvédi Szaknévsorát."

dkata64 # 2009.06.09. 13:28

Azért álljunk csak meg egy pillanatra.... Elsősorban nem nevezném magam tudatlannak, nem ismertek de elértem pár dolgot az életben, a kérdés ingyen van ha jól tudom...amivel nem vagyok tisztában, megkérdezem, aki nem az szenved és issza a levét. Sok tanácsot, iránymutatást nem adott eddig egyik hozzászóló sem... csak ilyen "tedd ki hadd hűlljön" általánosságban vett szöveget. Eddig én is bőven eljutottam, sőtt amit a tisztelt ügyvédek, volt ügyvédeim nem tudtak elérni egészen pontosan két londoni világhírű biztosítónál és banknál azt én elrendeztem. Pedig azt tanácsolták, hogy el se kezdjem , mert nem fognak velem szóba állni. Megírtam, hogy nincs aki apámmal együtt élt volna, nincs más családtag -elég szomorú, de ez van és csak rám tartozik- nincs kitől kérdezősködnöm. Egyszál egymagam vagyok ebben a világban a problémámmal és mindent amit eddig elértem csakis magamnak köszönhetem, soha senkitől nem kaptam ingyen semmit! Most sem, és ha ez bunkóság akkor ebből a fórumból és főként a tanácsokból KÖSZÖNÖM DE NEM KÉREK! Nem beszélve azon csekélységről, hogy a laikus kéretlen hozzászólók nem adnak meg e-mail címet, hogy a váalaszom csak nekik címezhessem. Érdekes módon ügyvédi irodának, azaz szakembernek lehet íly módon válaszolni.

monalisa1 # 2009.06.09. 19:06

dkata64

Büszke lehetsz önmagadra, csak el ne olvadj tőle...

Többen is segíteni próbáltunk neked, de egy semmitmondó beírásra nemigen lehet érdemi tanácsot adni, így hát az általános dolgok.

Príváti: az hogy miért nincs megadva e-mail elérhetési címem annak oka van - nem tartozik rád, de aki kérte egy kis magán csevelyre azzal mindig tudattam - mert hát igazából nem titkos.

Magán megjegyzés: mint írod egyetlen hozzátartozója voltál édesapádnak - van ez így. Vélem életében nemigen voltál rá kíváncsi (...) bezzeg a halála után kaparsz a juss után...

Részemről ez és ennyi.

üdv.

pentek13 # 2009.06.10. 02:09

dear dkata64,
nem sok jo, amit tehetsz, varnod kell... ha van orokseg, bizonyara meg fognak talalni, USA-bol vagy Canada-bol biztosan, az EU-ban mar nem vagyok biztos. ha tudsz angolul, google-n nevvel, helyisegnevvel is kiserletezhetsz.