Tisztelt cím!
Kérdésem a következő: Édesapám külföldön élt magyar állampolgárságú volt, Magyarországon is halt meg végrendelet hátrahagyása nélkül. Honnan tudhatom, mint egyedüli örökös, hogy mit és hol örököltem?
Szíves válaszát előre is köszönöm!
tudatlan örökös
meg kell kérdezni a rokonokat, vele együtt élő személyeket, meg lehet nézni az ingatlan/gépjárműnyilvántartást, más ötletem most nincs...
_Wasp_
póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása
Az ingatlan- és gépjárműnyilvántartás, tovább a cégnyilvántartás megkeresését a közjegyzőre érdemes bízni.
És külföldi is javasolt kutakodni esetleges hátrahagyott örökség után.
HÁT OLYAN NAGYON SOKRA NEM MENTEM EZZEL A SEGÍTSÉGGEL... KÖZJEGYZŐ CSAK A MAGYARORSZÁGI ÖRÖKSÉGGEL FOGLALKOZIK. MARAD HOGY VEGYEM A VÁLLAMRA FÉL AURÓPÁT ÉS KERESSEM AZT ÉS OTT AHOL AKAROK...
HÁT EZT IS BETEHETEM A MEGFELELŐ FIÓKOMBA...
KÖSZÖNETTEL A HOZZÁSZÓLÓKNAK.
HÁT OLYAN NAGYON SOKRA NEM MENTEM EZZEL A SEGÍTSÉGGEL... KÖZJEGYZŐ CSAK A MAGYARORSZÁGI ÖRÖKSÉGGEL FOGLALKOZIK. MARAD HOGY VEGYEM A VÁLLAMRA FÉL EURÓPÁT TOLÁCCSAL ÉS KERESSEM AZT ÉS OTT AHOL AKAROM...
HÁT OLYAN NAGYON SOKRA NEM MENTEM EZZEL A SEGÍTSÉGGEL... KÖZJEGYZŐ CSAK A MAGYARORSZÁGI ÖRÖKSÉGGEL FOGLALKOZIK. MARAD HOGY VEGYEM A VÁLLAMRA FÉL EURÓPÁT TOLÁCCSAL ÉS KERESSEM AZT ÉS OTT AHOL AKAROM...
KÖSZÖNETTEL A HOZZÁSZÓLÓKNAK!!
igazán nincs mit.
_Wasp_
póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása
dkata64
Az édesapád vélem nem volt egy krőzus, hogy a fél Európában ingatlanjai legyenek... Bankbetétje is mondjuk a lakhelye szerinti valamelyik pénzintézetben.
Autója aktuálisan meg általában egy van az embernek.
Lentebb javasolták: kérdezd a vele együtt élőket, vagyis informálódj.
Itt senki nem fog helyetted kutakodni - legfeljebb tanácsot, útmutatást kaphatsz -, pl. azt, hogy kérj fel egy magánnyomozót, igaz pénzbe kerül!...
Monalisa! Kérlek kímélj meg a semmitmondó ötleteidtől! Lövésed sincs a helyzetről, apámról és főként az anyagi helyzetéről...lehet leesne az állad... Azért kérek a fórumon tanácsot, hogy szakember segítsen, nem pedig egy amatőr véleményét olvassam. Köszönöm!
nem szoktam ilyet,de nem bírom magamban tartani............. te nem csak tudatlan vagy,hanem modortalan is!
Ez a dolog NEKED fontos, senki nem csinálja meg helyetted csak ha felbérelsz valakit pl.magánnyomozót.
Ötletelnek neked,hogy segítsenek (cégynilvántartás,ingatlan-gépjárműnyilvántartás stb) te meg BUNKÓ módon kiabálva többször megírva kikéred magadnak.Ez a stílus téged minősít!
Nem akartam beleszólni, de Mókusnak teljesen igaza van...
Egyébként aki a Fórumba ír, rögtön az elején olvashatja - többek mellett - az alábbi szöveget:
"A fórumtagok nem minden esetben jogvégzett szakemberek. Amennyiben jogi tanácsadót, jogi képviselőt keres, használja a Jogi Fórum Ügyvédi Szaknévsorát."
Azért álljunk csak meg egy pillanatra.... Elsősorban nem nevezném magam tudatlannak, nem ismertek de elértem pár dolgot az életben, a kérdés ingyen van ha jól tudom...amivel nem vagyok tisztában, megkérdezem, aki nem az szenved és issza a levét. Sok tanácsot, iránymutatást nem adott eddig egyik hozzászóló sem... csak ilyen "tedd ki hadd hűlljön" általánosságban vett szöveget. Eddig én is bőven eljutottam, sőtt amit a tisztelt ügyvédek, volt ügyvédeim nem tudtak elérni egészen pontosan két londoni világhírű biztosítónál és banknál azt én elrendeztem. Pedig azt tanácsolták, hogy el se kezdjem , mert nem fognak velem szóba állni. Megírtam, hogy nincs aki apámmal együtt élt volna, nincs más családtag -elég szomorú, de ez van és csak rám tartozik- nincs kitől kérdezősködnöm. Egyszál egymagam vagyok ebben a világban a problémámmal és mindent amit eddig elértem csakis magamnak köszönhetem, soha senkitől nem kaptam ingyen semmit! Most sem, és ha ez bunkóság akkor ebből a fórumból és főként a tanácsokból KÖSZÖNÖM DE NEM KÉREK! Nem beszélve azon csekélységről, hogy a laikus kéretlen hozzászólók nem adnak meg e-mail címet, hogy a váalaszom csak nekik címezhessem. Érdekes módon ügyvédi irodának, azaz szakembernek lehet íly módon válaszolni.
dkata64
Büszke lehetsz önmagadra, csak el ne olvadj tőle...
Többen is segíteni próbáltunk neked, de egy semmitmondó beírásra nemigen lehet érdemi tanácsot adni, így hát az általános dolgok.
Príváti: az hogy miért nincs megadva e-mail elérhetési címem annak oka van - nem tartozik rád, de aki kérte egy kis magán csevelyre azzal mindig tudattam - mert hát igazából nem titkos.
Magán megjegyzés: mint írod egyetlen hozzátartozója voltál édesapádnak - van ez így. Vélem életében nemigen voltál rá kíváncsi (...) bezzeg a halála után kaparsz a juss után...
Részemről ez és ennyi.
üdv.
dear dkata64,
nem sok jo, amit tehetsz, varnod kell... ha van orokseg, bizonyara meg fognak talalni, USA-bol vagy Canada-bol biztosan, az EU-ban mar nem vagyok biztos. ha tudsz angolul, google-n nevvel, helyisegnevvel is kiserletezhetsz.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02