gyerektartási díj szünetre

drazse53 # 2009.06.14. 06:18

Szeretnék érdeklődni, hogy kell-e gyerektartást fizetni, akkor is amikor a gyerekek nálam vagyis az apjukkal vannak
A bírósági megállapítás alapján a szünet fele több mint egy hónapig Kb 40 napig kell a 2 gyerekre vigyáznom.

Nehezen tudom megoldani ezt az időt.

1. Ekkor is kell gyerektartást fizetni az exfeleségnek? - ha én vigyázok rájuk.
  2. Napközibe nem tudom adni, mivel másik városban laknak. Én is dolgozok igaz csak minimálbért kapok. Nem engednek el szabadságra csak most álltam munkába. Ezért a 40 napra napközis táborba szeretném adni őket, míg dolgozok. De ez sok pénz lenne. 16 órára mennék értük.

Lehet-e, hogy az adott hónapban amikor a gyerekek nálam vannak a családi pótlékot igényelnem.

3. 28 ezer gyerektartást, amit én fizetek + 30 ezer családi pótlékot, ha megkapnám, akkor ebből megtudnám oldani a 40 napot is.

NÁLAM lehetnek a GYEREKEK!
120 km-re költöztek el a gyerekek az anyukkal.

Várom választ előre is köszönöm.

_Wasp_ # 2009.06.14. 09:28

kell gyermektartást fizetned, és nem jár a családi pótlék.

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

monalisa1 # 2009.06.14. 18:30

Amennyiben az ex korrekt (...) akkor a t.díjból ezen időszakra valamennyit visszaad...

_Wasp_ # 2009.06.14. 21:19

még ez is előfordulhat. történtek már különösebb dolgok is ennél....

_Wasp_

és felesleges megoldása

monalisa1 # 2009.06.14. 21:26

Vagy pl. ameddig a gyerekek az apánál időznek, a pénzből kifesteti a szobájukat, netán új ágyat stb. vesz nekik - a sajátjából is kiegészítve a vételárat. Tehát a pénz igazoltan a gyermekekre lenne költve, nem pedig kozmetik und bueticue...

Coryssq # 2009.07.23. 09:01

Sziasztok!

Csatlakoznék Drazsé 53 kérdéséhez,én is nehezen oldom meg a nyári láthatás alatti anyagiakat,van erre bármiféle szabály/törvény,hogy a gyerektartás bizonyos százalékát vissza kell juttatni?
Vagy itt is csak a másik fél "jóindulatára" lehet számítani?

Válaszotokat előre is kösz
Coryss

_Wasp_ # 2009.07.23. 10:44

a válasz ugyanaz, hiába van ténylegesen az egyik félnél a gyermek, a tartásdíj azt illeti, aki az erről szóló határozatban szerepel. Ha nem akar (100 esetből 99-ben), akkor nem juttat vissza belőle egy kanyit sem - nem hogy még ő fizetne tartásdíjat erre az időszakra.

_Wasp_

és felesleges megoldása

_Wasp_ # 2009.07.23. 10:44

a válasz ugyanaz, hiába van ténylegesen az egyik félnél a gyermek, a tartásdíj azt illeti, aki az erről szóló határozatban szerepel. Ha nem akar (100 esetből 99-ben), akkor nem juttat vissza belőle egy kanyit sem - nem hogy még ő fizetne tartásdíjat erre az időszakra.

_Wasp_

és felesleges megoldása

kisokos # 2009.07.23. 10:44

Coryssq,

A gyermek tartása havonta változó nagyságú összeget igényel. A tartásdíj ezt kisimítja egy kb. állandó nagyságú havi összeggé. Így sajnos többet fizetsz az olyan hónapokban, amikor a gyermek tényleges szükséglete kevesebb (mint pl. ha nálad tölti a nyár felét), cserébe viszont nem kell többet fizetned az olyan hónapokban (pl. iskolakezdés), amikor a szükséges kiadások megugranak.

_Wasp_ # 2009.07.23. 10:45

_Wasp_

és felesleges megoldása

_Wasp_ # 2009.07.23. 10:46

affenébe, igazán visszajelezhetne a fórummotor, hogy elment az üzenet, mert akkor nem küldeném el 1000-szer...

_Wasp_

és felesleges megoldása

kisokos # 2009.07.23. 10:47

Coryssq,

A gyermek tartása havonta változó nagyságú összeget igényel. A tartásdíj ezt kisimítja egy kb. állandó nagyságú havi összeggé. Így sajnos többet fizetsz az olyan hónapokban, amikor a gyermek tényleges szükséglete kevesebb (mint pl. ha nálad tölti a nyár felét), cserébe viszont nem kell többet fizetned az olyan hónapokban (pl. iskolakezdés), amikor a szükséges kiadások megugranak.