szocpol visszafizetés

matyin # 2009.07.03. 17:53

Tisztelt Ügyvéd Úr (Urak, hölgyek)!

Ingatlanunkat szerettük volna értékesíteni, a vevő ügyvédje kérésére szocpolt visszafizettük a tiszta tulajdoni lap miatt.
Sajnos a vevő nem kapott hitelt így az üzlet nem jött létre.
Kérdésem: Visszakaphatom-e a szocpolt a Kincstártól vagy más módon?

kalamalyka # 2009.06.18. 20:03

A bíroságon én kikötöttem hogy nem veheti fel a szocpolt,
hmmmmmmmm. Nos,szerintem ha ő nevelte a gyerekeket, akkor joga volt felvenni és ez nem a Te kikötésedtől függ. Mint ahogyan Te is megtehetted volna míg Te nevelted őket. Nem hiszem, hogy a Magyar Államkicstár vagy a bankok szabályzatát a Te kikötésed felülírná........

Hogy kötelezhetik-e a visszafizetésre? Elkézelhető, bár erre vonatkozólag nem találtam semmit. Visszafizetni kell az örökbefogadott vagy gyámság alá vett gyermek után járó szocpolt pl. akkor, ha megszűnik a családban történő nevelése.... megér egy kört, ha nagyon fel szsretnéd venni, de ez máris lehetetlen, mivel július elsejével meg is fog szűnni ...... már csak a bosszú maradt, azaz "ha nekem nincs neked se legyen" felállás........

megéri?

hajnus # 2009.06.15. 13:28

Tisztelt Fórumozók!

Arra a kérdésemre szeretnék választkapni,hogy mit tehetek akkor ha a volt férjemmel mikor elváltunk a három gyermekemet nekem ítélte meg a biróság, de hat év utánn a gyerekek az apuka befolyása által oda költöztek. A bíroságon én kikötöttem hogy nem veheti fel a szocpolt, de ő ennek ellenére ezt meg tette.Az apuka felépitett egy házat és mikor elkészült rá kétév múlva kirakta őket.Tehát a kérdésem az lenne, hogy vissza kell-e fizetnie a szocpolt ha a gyerekek nem laknak a háztartásában inmáron két éve.És ezáltal elvette a lakáshoz való jutásunkat