Jogtalanul felvett szocpol???!!!!

_Wasp_ # 2009.06.17. 15:25

nincs mit, de nem "kioktatásnak" szántam, csak segíteni próbáltam a helyzet tisztázásában.

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

andrea76 # 2009.06.17. 15:22

„Tehát ha elváltam és én nevelem a gyerekemet(bíróság így rendelkezett”

ezt nem én írtam,hanem Mókusélet!

andrea76 # 2009.06.17. 15:19

Köszönöm a segítséget és a tudatlanságomra a kioktatást!
Üdv!

kalamalyka # 2009.06.17. 15:15

gyer­mekelhelyezés megváltoztatását kérték és meg is kapták,
.két hozzászólással később......

Tehát ha elváltam és én nevelem a gyerekemet(bíróság így rendelkezett

Na akkor most hogy is van ez?????

kalamalyka # 2009.06.17. 15:12

azok után a lányok után,akik az ÉN gyerekeim

csakúgy mint az Övéi..........

1 hónappal a bírósági döntés után már fel is vették!!!!

sőt!!! Mint ebből kiderül, neki ítélték a lányokat, így ő jogosult jelenleg a szocpolra. Az ítélet előtt Te felvehetted volna tizenéven kersztül.

Mi itt a probléma???

_Wasp_ # 2009.06.17. 15:09

Ha jól értem, már ők nevelik a gyermekeket, mivel a bíróság a gyermekeket náluk helyezte el.

Ő a gyermeket nevelő szülő, te pedig a különálló szülő vagy.

A jogod elsősorban a kapcsolattartás, kötelességed pedig a pénzbeni tartás nyújtása. (Kb ennyi, és nem sokkal több.)

Természetes, hogy a gyermeket nevelő szülőt, és nem téged illet meg az állami támogatás.

_Wasp_

és felesleges megoldása

andrea76 # 2009.06.17. 14:56

Félre értés ne essék én nem "bosszulkodni" akarok!Csak furcsának tartom,hogy 14 éves-12 éves gyerekek után AZ APA ÉS NEM A GYEREKEK ANYJA felveheti a szocpolt azok után a lányok után,akik az ÉN gyerekeim és 10-12 évig ÉN neveltem Öket és 1 hónappal a bírósági döntés után már fel is vették!!!!

kalamalyka # 2009.06.17. 14:36

Az anyakönyvi kivonatot simán meg tudta szerezni, ugyanis bárkinek kiadják.

kalamalyka # 2009.06.17. 14:35

A szocpol felvétel igen szigorú szabályokhoz kötött. Kérik a szülők lakcímkártyáját, amiből kiderül, hogy együtt élnek-e a gyermekekkel. Egyedülálló vagy elvált és más házassági/élettársi kapcsolatban élő fél esetében kérik a bírósági ítéletet, mely szerint a gyermekeket az igénylő félnek ítélték.

1. vagy az ügyintéző nem volt körültekintő
  2. vagy hamis iratokat vittek valamilyan formában.

(zárójelben: bosszantó. Okot ad egy nagyobb bosszúra, ha valóban felvette. DE!! Te már nem tudod igényelni úgy sem......... hm?????? Neked azzzal több lesz ha nekik kevesebb?? )

Mókusélet # 2009.06.17. 14:20

Kedves Wasp pontosítanád,hogy én is értsem?
Tehát ha elváltam és én nevelem a gyerekemet(bíróság így rendelkezett)akkor a volt férjem az én tudtom nélkül a háza építésére felvehette a szoc.polt.....jól értem?
És mi van akkor,ha most én is fel akarom venni ugyan arra a gyerekre(bár ez most csak felvetés,mert ugye megszűnik) szóval azt lehet? Tényleg érdekel.
Köszönöm.

_Wasp_ # 2009.06.17. 14:13

az ő saját gyermeke után vette fel a szocpolt, miért ne lenne jogos?

_Wasp_

és felesleges megoldása

andrea76 # 2009.06.17. 13:39

Jó napot!
Tudna valaki segíteni,hogy jogos-e a kétkedésem?
Volt párommal elváltunk,a gyerekeket nálam helyezték el!8 év után a nagyobb lányunk szeretett volna hozzájuk költözni,gyermekelhelyezés megváltoztatását kérték és meg is kapták!Közben megházasodtak!a bírosági határozat jogerőre emelekedése utáni 1 hónapban mindkét gyermekünkre felvették a szocpolt,az én megkérdezésem és beleegyezésem nélkül!Nem mondtam le a gyerekekről,az új feleségnek nincs gyereke!Mindez az elmúlt fél évben történt!
Kérdésem,hogy jogosan vették-e fel a szocpolt az én két gyermekem után az én beleegyezésem nélkül????