gyermekvédelem


derill # 2004.06.15. 12:54

A gyermekek jogairól szóló New Yorki. De egyébként elég egy jogszabályra hivatkoznod. A mozi üzemeltetőjét kell megkeresned - lehetőleg irásban, mert az megmarad. Persze a helyszinen elég, ha azoknak szólsz, akik a gyermeket beengedték. Ha nem intézkednek azonnal, akkor pedig van felettesük. És ha nincs szerencséd, eljutsz az üzemeltetőhöz is, sőt akár a felügyeleti szervhez is. A szabályellenes müködtetés a mozi bezárását is maga után vonhatja. Kétlem, hogy ezt megkockáztatja az üzemeltető.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

imeon # 2004.02.16. 14:03

Sziasztok, a gyermekvédelmi tv-en kivül melyik jogszabály rendelkezik még a gyermekek információs ártalommal szembeni védelméről? Konkréten arra vagyok kiváncsi, mire hivatkozhatok (fenyegetőzhetek), ha a moziüzemeltetőnek be akarok szólni, mert a szemem láttára engedett be egy 6 év körüli gyereket egy korhatáros filmre?
A mozisoknak nem kötelességük pl. ilyenkor nem beengedni a gyereket? Kinél lehet kezdeményezni a 'fiatalkorúakat szeszesitallal nem szolgálunk ki' felirat mintájára a mozipénztárak melletti táblák elhelyezésének kötelezővé tételét? Hálás köszi a válaszért: Noémi