Gyermekotthon elhagyása

Bucsek # 2009.09.30. 19:16

Kedves Fórumozók!

Egy barátom ügyében keresek segítséget.
Egy gyermekotthonban kell élnie, meglehetősen silány körülmények között és Ő ezt szeretné megváltoztatni. Szeretne elköltözni onnan és ehhez keresek neki segítséget.
A lány most 16 éves és másfél éve került be az otthonba, mivel édesanyja élettársa molesztálta. Rengeteget keresgéltem az interneten válaszokat, de eddig semmi konkrétat nem találtam. Tudna hol lakni, de azon a pontom, hogy hogyan jusson ki az intézetből, megakadtunk.

Tehát a konkrét kérdésem az, hogy mit kellene tennünk annak érdekében, hogy ne kelljen az intézetben laknia.

A válaszokat előre is köszönöm!

escargot # 2009.09.30. 19:28

és mégis hová tudna menni?

Bucsek # 2009.09.30. 19:45

Hozzám költözne, vagy a hapsijához(bár hozzá nem akar menni). A kihozatalon kívül már minden el van rendezve.

monalisa1 # 2009.09.30. 20:09

Ahhoz hogy akár csak ideiglenesen is máshol lakjon a gyámhatóságot kell kérdezni. (Ha lányos házba/lakásba kerülne talán engedélyt adnának, de azt hogy fiu mellé "lakótársnak" - kizárt.)

A silány körülmények miatt (...) kérje, hogy másik intézetbe helyezzék át.

Amúgy nincs nagymama vagy az anyukájának testvére akihez az intézetből elkerülhetne?!

"Lisa"
laikus hozzászóló

escargot # 2009.10.01. 04:52

Bucsek, te nagykorú vagy már?

Bucsek # 2009.10.01. 05:43

Az áthelyezést már próbálta, de nem nagyon jött össze neki. A családdal meg az a baj, hogy senki nem hiszi el neki, hogy tényleg megtörtént a dolog. Az ember ellen semmi bizonyíték nincs, mivel a történés és a kiderülés közt eltelt 2 év.

Sajnos még én se vagyok nagykorú, a 17et taposom már egy ideje. :)

escargot # 2009.10.01. 05:44

gondoltam....a szüleid mit szólnának hozzá, vagy őket nem is kérdeztétek?

Bucsek # 2009.10.01. 05:56

Nekik nem lenne gond, főképp, hogy saját házrészem van, külön fürdő, nappali, háló(k). :)

Bucsek # 2009.10.01. 10:29

Köszönöm a részletes információt. :)