Tisztelt Hozzáértők!
Nekem olyan problémám van,hogy tavaly május 8-án halt meg az édesanyám, december 9-én volt a hagyatéki tárgyalás, a hagyatékátadó végzés január 4-én lett jogerős, azonban a hagyatékátadó végzés csak a pozitívumokat a tartalmazza, holott édesanyámnak voltak adósságai is, amelyek közül az egyiket folyamatosan törlesztem, a másiknál zárolták a számlát. Ezt szerettem volna most én kifizetni, de azt a tájékoztatást kaptam, hogy mivel a hagyatékátadó végzésben nem szerepel, hogy a tartozást ki örökölte, (pedig a leltárba a hitelezői igény benyújtásra került)ezért nem tudom kifizetni a tartozást. Felhívtam a hitelező jogi képviselőjét is, ahol azt a tájékoztatást kaptam,hogy a közjegyzőt a hagyatékátadó végzés kijavítására fogják kérni. A kérdésem az lenne,hogy meddig húzódhat még ez az egész és mi a menete a kijavításnak? A kijavító végzés ellen is van helye fellebbezésnek? Esetleg le lehet mondani róla? Május 8-án már egy éve lesz, hogy édesanyám elhalálozott és szeretném most már minél hamarabb rendbe tenni hagyatéki ügyeket.
A válaszokat előre is köszönöm!