Ügygondnok


Anita0624 # 2012.10.24. 15:52

Tisztelt Szakértők!

Kérdésem a következő lenne. Dec. 19-én lesz a válóperem első tárgyalása, melynek én vagyok a felperese. A férjem előzetesben van Ausztriában és nagyon elképzelhető, hogy a válóperig nem is engedik ki. Ha így lesz, akkor kinek a dolga ügygondnokot fogadni? Vagy egyáltalán jelezni, hogy kell? Nem szeretném, ha emiatt húzódna el a válásom (egyik ismerősöm így járt, mert ő nem tudott arról, hogy kell ügygondnok is, ha az egyik fél nem tud megjelenni). És egy ügygondnoknak mi a dolga? Azért kérdezem, mert pont ma beszéltem az egyik bank munkatársával, mert kértem, hogy ne az én (saját tulajdonomban lévő) lakásomra küldözgessék a férjem levelét, pláne, ha tartozása van, és azt mondták, hogy csak a férjem, vagy egy ügygondnok tud a helyi fiókban ez ügyben intézkedni. Ez valóban így van? Ha kijelölnek egy ügygondnokot, akkor vele találkoznom kell a per előtt? Elnézést, ha balgaságokat kérdezek, de soha nem volt semmilyen tárgyalásom, remélem többet nem is lesz és egyáltalán nem ismerem a rendszert. Köszönöm válaszukat!

bojtorjan # 2012.10.18. 16:19

Kedves KBS, koszonom az infot. Remeljuk, nem is lesz vita az elhelyezesben. :)

Kovács_Béla_Sándor # 2012.10.17. 15:50

Lehet.
De ahogy elnézem, annyira nagy vita nincs a gyerekelhelyezésben.

bojtorjan # 2012.10.17. 14:50

Tisztelt Szakertok!

Ugygondnok temaban erdeklodom.

Gyermek elhelyezes es gyermektartas megallapitasa targyaban kezdemenyezett perben lehet-e kerni ugygondnok kirendeleset az alperes kepviseletere, ha az alperes kulfoldre tavozott, es a lakcimen lako hozzatartozok nem hajlandoak a birosagi idezest atvenni? Az idezes `ismeretlen helyre tavozott` jelolessel megy vissza. Alperessel internet kapcsolat fenn all de lakcimet nem ad meg.

ObudaFan # 2012.10.09. 20:10

Aki nem örököstársa, az akkor lehet meghatalmazott, ha hozzátartozója, az örököstárs akár ennek hiányában is.

Szerintem akkor nem kell ügygondnok.

Bendernet # 2012.10.09. 19:30

Ha az öcsém nem tud megjelenni a hagyatéki tárgyaláson, akkor a teljes jogú meghatalmazottja lehet egy másik örökös, Pl a testvére? Vagy az anyja, aki visszautasítja az öröklést.

Bendernet # 2012.10.09. 19:24

Ha a cselekvőképtelen örökös törvényes képviselője is örökös, akkor az érdekellentét miatt kell kirendelni az ügygondnokot (a közjegyző ezt mondta)
De ha a törvényes képviselő visszautasítja az örökséget akkor nem áll fenn az érdekellentét, ekkor is kell az ügygondnok kijelölése?