Tisztelt Fórumozók!
Édespám elhunyt okt 10én, egyéni vállalkozó volt és a tevékenységét szeretném továbbvinni. Ez ügyben a könyvelőm tanácsára okmányirodába mentem X.15én, ott a vállalkozói igazolványokat kiállító hölgy elmagyarázta, hogy édesanyám folytathatná mint özvegy. Ezért kért egy írásbeli nyilatkozatot, amit édesanyám aláírt, hogy lemond az én javamra. Egyedüli gyerek/örökös vagyok.
Ez után elkészült a vállalkozói igazolványom, de az okmányirodás hölgy volt olyan kedves, hogy elfelejtette bejegyezni az örökösi jogomat, azóta azt állítja, hogy mi nem kértük ezt. Ennek az ellentétét talán tudnám bizonyítani is. Okmányirodás hölgy azt állítja, hogy nem tud már bevinni semmit a gépbe, az igazolványom elkészült, nem örökösi jogon. A NAV levélben kérte, hogy 90 napon belül fáradjak be az okmányirodába és kérjem az örökösi jog beállítását, de ettől az okmányirodás elhatárolódik. A NAV pedig attól határolódik el, hogy új vállalkozásként tekintsen rám.
Kérdésem az, hogy egyáltalán jó helyre írtam-e ezt ide; illetve, hogy mit kellene tennem? A jogfolytonosság azért érdekelne, hogy a vállalkozást továbbvihessem, ne zöldmezős beruházásnak tekintség a hatóságok. Hogy működik a szakhatóságok újra-engedélyezési eljárása?
Érhet-e ezügyben engem anyagi hátrány?
Válaszaikat előre is köszönöm!