Gyerektartás - sokadszor

vlenke # 2004.12.28. 21:00

Meglepetten olvasom a többi fórumon a gyerektartással kapcsolatos írásokat, hozzászólásokat, mármint ki mennyit fizet/kap gyerektartásdíjként.
Nálunk nem a fizetésre alapozta a bíróság a megállapítást, hanem szubjektív tényekre.
Havi 35ezer forintot kell fizetni.
Jelenleg a párom táppénzen van és fogalmunk sincs miből lesz kifizetve a fix összeg.
Szeretném megkérdezni, hogy milyen indokokkal lehet ezt az összeget csökkenteni? Illetve, hogyan érhetjük el azt, hogy ne azon a bíróságon hozzanak újra ítéletet.
Köszönöm a segítséget!

derill # 2004.12.29. 13:44

Szerintem nem az számit, hogy melyik biróság hozza, de kétheted a kizárásukat, ha elfogultnak tartod őket (meg kell indokolni, hogy miért). A biróságok - kérelemre - vizsgálják ugyanis a fizetésre kötelezett életkörülményeit. Ha kiderül, hogy sokkal magasabb szinvonalon él, mint amit a bevallott jövedelme lehetővé tenne számára, akkor az életszinvonala alapján megbecsülik, hogy kb. mennyi jövedelemmel kell rendelkeznie ehhez az életszinvonalhoz és ez alapján a becsült jövedelem alapján állapitják meg a tartásdijat. Elég sokan vannak, akik luxuslakásban laknak, mercivel rohangálnak, görnyedten járnak az aranytól, egyébként meg minimálbéren "tengődnek", holott a rezsijük jóval magasabb, mint a minimálbér. Nyilván a biróság sem hülye, nem fog bedőlni a minimálbéres sirdogálásnak. Szerintem ez igy jogos is.

dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

vlenke # 2004.12.29. 18:50

Nem a minimálbér miatt sírdogálunk és nem az aranyaktól roskadozunk, hanem az egyre növekedő gyerektartás különbözet miatt, hiszen nem tudjuk fizetni a havi 35ezret. Igazolni tudjuk, hogy mennyi a bruttó fizetése a páromnak. Gondolom ez elég indok ahhoz, hogy kérelmezhessük a csökkentést. Az életkörülményeket meg szerintem nem nagyon vehetné figyelembe a bíróság, hiszen mi is kényszerből tartjuk fenn a párom házasság előtti saját házát, mert arra ex nagyon ügyesen perfeljegyzést tetetett. Igaz, már másodszor veszti el a pert és csak reméljük, hogy most nem fog fellebbezni, hanem belenyugszik, hogy ehhez semmi köze.

derill # 2004.12.31. 20:40

Nem konkrét rólatok irtam, hanem arról, hogy miért nem csak a jövedelmet veszi figyelembe a biróság. Te csak a saját ügyedet látod, a biróság sok másikat is, és azért, mert mások néha csalnak, sajnos mások is szenvednek. Egyébiránt a biróság nem veszi figyelembe, hogy mi mindent kell fenntartanotok a jövedelmetekből, csak azt, hogy képesek vagytok rá vagy sem.

dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu