Ha a felszólításban volt határidő és az lejárt, akkor megint jelezni kellene a gyámhatóságon, aminek valószínűleg pénzbírság lesz a vége.
Gyerekek okmányai láthatáskor
- 1
- 2
Újabb panasz, az ötödik-hatodik bírság után majd csak észhez tér.
(A kapcsolattartás akadályozása súlyosabb esetben okot adhat a szülői felügyeleti jog gyakorlása megváltoztatására is.)
Az okmányok miatt voltam a gyámhivatalban. Panaszt tettem, felszólították, semmi eredménye. Nem adja az okmányokat. A külföldi utazás pedig csak nyaralás lenne. Nincs szándékomban kint maradni a gyerekekkel.
Oda is mentem volna. Az egyik csak betalál. A rendőrséget azért írtam, mert bármi történik, mindenki a rendőrségre akar menni.
Gyámhatóság.
Szaladjon a rendőrségre?
Nem fog a bíróság állásfoglalást kiadni.
Micsoda hülyeség ez. A gyerek személyi okmányai a gyerekhez tartoznak, vele együtt mozognak. Kérjél állásfoglalást a bontóperes bíróságtól, hivatkozz a válóperetek ügyszámára, kérd, hogy szólítsák fel az anyát a jogkövető magatartásra. Én ezt csinálnám.
Ha nincs benn a jelenlegi kapcsolattartási szabályozásban, akkor kérni kell a megváltoztatást és annak már kötelezően tartalmazni kell az erről szóló rendelkezést, akár lesz Önök között egyezség, akár a hatóság dönt. Mármint a személyes okmányai, ruházata és a kapcsolattartás során szükséges egyéb tárgyai átadásának és visszaadásának szabályait. Akkor pedig az anya számára is világos és egyértelmű lesz és lehet kérni végrehajtást, ha megszegi.
Ptk. 180. § (2) A kapcsolattartás joga - ha a bíróság vagy a gyámhatóság a gyermek érdekében eltérően nem rendelkezik - az (1) bekezdésben foglalt keretek között kiterjed a gyermek meghatározott időtartamú külföldre vitelére is.
:-))))
Ez nem igaz.
Tisztelt szakértők. Volt feleségem a láthatások alkalmával nem hajlandó átadni a gyerekek okményait. Sem a személyi igazolványt, sem TAJ kártyát, sem lakcím kártyát. Nagy nehezen a diák igazolványt sikerült kicsikarnom belőle, de a többit nem. Ez így megy egy éve már. A gyerekek egészségügyi ellátása is problémás így. Egyik gyermek tartós beteg, állandó gyógyszeres kezelés alatt áll.
Úgy tudom, hogy az új szabályozás szerint nem tilthatja meg a gyerekek külföldi nyaralását velem. (természetesen haza is hoznám őket) Azzal, hogy a személyi igazolványt nem adja át, meghiúsítja a nyaralást. Miként lehetne kikényszeríteni tőle az okmányokat, hogy felhőtlenül, tartalmasan együt tölthessük a nyári láthatást, ha szeretnénk, akár külföldön is?
- 1
- 2
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02