gyermekláthatás

Bodzza # 2010.12.28. 15:37

Kedves Sió!

Rendben, nem átallok menetlevelet is vezetni és a benzinköltséget is kérni fogom megtéríteni. Csak hogy kellemetlen legyen neki.
A tanúkkal nehezebb, csak a párom aki feltétlen partnerem ebben. Illetve szüleim, bátyámék. Remélem jók lesznek.
Most vettem át a végzés kiegészítését is, következő hét ua. időpontban pótolnia kell neki.
Egy kis fény az éjszakában.:-)

Köszönöm szépen!

sió # 2010.12.28. 14:59

Bodzza

Menj oda.
Tanúval.
Mi az hogy lemondja?
Vigyél tollat papírt, vagy akár előre megírt sablon szöveget kipontozva. Beleírod hogy az x év, x hónap, x nap x óra, kapcsolattartási időben megjelentél x város, x utca, x szám. A kapcsolattartás önhibádon kívül, a gondozó szülő hibájából, / kérésére ( stb.) meghiúsult. A pótlás x év x hó x nap x órakor lesz.
Alul két tanú.
Aláíratod.
Ha nem hajlandó, akkor a tanukkal igazolod, hogy te megpróbáltad, ott voltál. Tanukkal aláíratod.

A fő gond az hogy alig fogsz olyan tanút találni, aki aláír, hiszen ez azzal is jár hogy utána a bíróságra is lehet hogy járnia kell, illetve magában hordozza, hogy így nem lehet leélni egy életet. Tanukkal nem lehet járni életed végéig. De ha szerencséd van megriad anya, mint veréb a kombájn hangjától.

2 elmaradt alkalom után mehetsz a rendőrségre feljelentést tenni.
Megindul az eljárás, aztán anyuka majd néz nagyokat.
A gyermek jogait nem rúghatja fel önös érdekből. A gyermeknek joga a különélő szülővel kapcsolatot tartani, a különélő szülőnek joga, és kötelessége gyermekével kapcsolatot tartani. A gondozó szülő ezt nem akadályozhatja meg.

Bodzza # 2010.12.28. 13:46

Kedves Sió!

Köszönöm szépen, megfogadom. Egyszer már vittem tanút, videóztam is, csatoltam kérelmemhez a Gyámhatósághoz. Sajnos az ideiglenes végzés rossz volt, a pótlásra, csak annyit írt, hogy következő héten kell, napot nem írt. Így a gyám nem tud végrehajtani. Valamiért úgy érzem nem is nagyon szeretne... Pedig SMS-ek az új iidőpontról viszont vannak, voltak.
Kértem a bíróságtól pontosítást, tegnap kaptam meg, ua időpontban kell a köv. héten pótolni.
A következő holnap lenne este 5-kor. Mi legyen, ha lemondja? Mégis menjek oda?
Illetve, dec.26 ünnep, nem pótolható. "Nem alkalmas"-al mondta le.

sió # 2010.12.28. 13:35

Bodzza

Érdemes küzdeni. A gyermekért küzdesz.
Épp arra apellál minden elidegenítő szülő, hogy nem küzdesz.

Továbbra sem értem a gyámhatóság belevonását, és azt sem hogy bármilyen jelzést elfogadtak egyáltalán tőled.

Nem írsz tanukról, ellenben írsz sms-ről.
Ha kapcsolattartási idő van, akkor nem sms írunk, hanem odamegyünk. Ha tudjuk, hogy aljaskodni fog, akkor tanúval.
Ha csak levelezgetsz, akkor könnyen azt mondhatja, hogy ott sem voltál, hiába várt. Hoz két szomszédot, hogy 12 –én reggel nyolckor az ajtóban várt a felöltözött gyerekkel.
Ez számítani fog, de az nem hogy mit irkáltok sms-ben egymásnak.

Írj egy ajánlott levelet neki. Szólítsd fel a végzésben foglaltak betartására. És kérd az elmaradt alkalmak pótlását.
Jelezd neki hogy feljelented kiskorú veszélyeztetésért ha továbbra is szabotálja a kapcsolatodat a saját gyerekeddel.
Ne bánj vele szépen, de ne beszélj róla elmarasztalóan soha. Sehol.

szizoka # 2010.12.28. 13:20

A következő problémával fordulok Önhöz: 2007 márciusában váltam el feleségemtől. A bírósági végzésben a gyermekláthatást is szabályozták mégpedig minden második hétvégén péntek délután 5. órától vasárnap délután 5. óráig a gyermeket magammal vihetem,és nálam lehet(ne) ha volt feleségem odaadná.Van bírósági , gyámügyi, igazságügyi pszichológusi vélemény. Nem tudok semmit tenni,mert volt feleségem kijelentette,hogy ha "bele döglik" sem vihetem el a gyerekemet.Egyszerűen nem tudok érvényt szerezni a végzések ellenére sem! Minden hivatal időt húz,senki nem tud mondani jó tanácsot,csak mindenki azt mondja igazam van,sok kitartást!
Önben bízom! december 10- én volt tárgyalás.ott kihozták , hogy a gyermekemet szombati napokon láthatom a gyermekjóléti szolgálaton 11-13 óráig, felügyelettel. mint egy gyilkos úgy bánnak velem . várom válaszát.köszönöm.

szizoka # 2010.12.28. 13:18

A következő problémával fordulok Önhöz: 2007 márciusában váltam el feleségemtől. A bírósági végzésben a gyermekláthatást is szabályozták mégpedig minden második hétvégén péntek délután 5. órától vasárnap délután 5. óráig a gyermeket magammal vihetem,és nálam lehet(ne) ha volt feleségem odaadná.Van bírósági , gyámügyi, igazságügyi pszichológusi vélemény. Nem tudok semmit tenni,mert volt feleségem kijelentette,hogy ha "bele döglik" sem vihetem el a gyerekemet.Egyszerűen nem tudok érvényt szerezni a végzések ellenére sem! Minden hivatal időt húz,senki nem tud mondani jó tanácsot,csak mindenki azt mondja igazam van,sok kitartást!
Önben bízom! december 10- én volt tárgyalás.ott kihozták , hogy a gyermekemet szombati napokon láthatom a gyermekjóléti szolgálaton 11-13 óráig, felügyelettel. mint egy gyilkos úgy bánnak velem . várom válaszát.köszönöm.

Bodzza # 2010.12.28. 12:22

Köszönöm szépen!
Idézek:
"Felperes 2010 november 17-i szerdai láthatás óta folyamatosan akadályozza a kapcsolattartást. Négy lemondott alkalomból (nov.27., dec.1., dec.11., dec.15.,) egyik pótlását sem biztosította, a negyedik, december 15-i láthatás pótlását arra hivatkozva mondta le 22-én, hogy én ott voltam 10 percre meglátogatni a „beteg” lányomat. Előző, dec.11-i láthatás szombaton lett volna, erre azt állította SMS-ben, hogy elmentem. Nem igaz. Először csak kettő, de mivel a helyzet nem változott, így a másik két alkalomra is kértem a Gyámhatóságtól végrehajtási eljárás lefolytatását. Észrevételemhez csatoltam a november 27-e óta összes általunk váltott SMS-t, ezekből is nyilvánvalóan látszik a kapcsolattartás általa történő szándékos akadályoztatása. Ha meglátogatom 10 percre „beteg” lányomat, akkor ő ezt már láthatásnak nevezi, ha nem látogatom meg, akkor szerinte engem nem érdekel a lányom, pótolni nem hajlandó. Viszont, hogy lányommal a kapcsolatunk ne sérüljön, és persze kíváncsi is vagyok mi van vele, amint engedi és tudom, meglátogatom. Eddig még egyszer nem látszottak rajta betegség nyomai, vidám volt. Többszöri kérésemre sem volt hajlandó felperes közölni, hogy mi is a baja lányunknak. December 23-i gyámhatósági meghallgatás során a felperes ügyvédje, (miután az ügyintéző hölgy szóban megígértette felperessel, hogy partnerem lesz a karácsonyi 26-i láthatással kapcsolatban), utolsó esélyként felvetette, hogy mennyire nem értenek egyet az ideiglenes végzésben leírtakkal. Ez számomra ismét bizonyította a láthatások meghiúsításának szándékosságát.
Sajnos a karácsonyi ünnep alatt, december 26-án is kénytelen vagyok észrevételemet kiegészíteni azzal, hogy bár én megígértem írásban is, hogy mind a négy végrehajtási kérelmemet visszavonom Gyámhatóságnál azzal a feltétellel, hogy az elkövetkező négy láthatás rendben lezajlik, sajnos már az első, mai sem teljesült. Felperes SMS-ben előző nap azzal mondta le, hogy „nem alkalmas”.

A legfontosabb problémám az, hogy két hónap folyamán (október, november) a heti kapcsolattartásnak köszönhetően kialakult lányom és én közöttem a jó kapcsolat. Most ezekre a mondvacsinált okokra és nem is indokolt lemondásokra hivatkozva a felperes szándékosan próbálja újból eltávolítani tőlem gyermekünket, minél jobban megnehezítve az első elvitelét. A láthatás rendszeres ellehetetlenítése azon kívül, hogy lányunk és az én jogaimat sérti, közös gyermekünknek nem tesz jót, érzelmi fejlődését korlátozza."

Így jelzem a bírónak, és küzdök, egyre kevesebb erővel. Érdemes????

sió # 2010.12.28. 11:58

Bodzza

Az ideiglenes intézkedéssel elhelyezett gyerek ügyében, nem jogosult a gyámhatóság eljárni.

A jegyzői gyámhivatal igen. Két külön intézményről beszélünk, ami sokszor egy épületben van azonban a jegyzői gyámhivatal magasabb státusban van. Neki van eszköze a betartás számonkérésére. (ami többnyire e gyermekjóléti szolgálat megkeresésével, és véleményének kikérésével kezdődik)

Az öt elmaradt alkalom sok. Azonban ha előre jelezte a kapcsolattartások meghiúsulását, (amire többnyire 24 órát írnak elő), akkor a pótlást kellet volna kapnod. Ha ez is elmaradt, és van tanúd minderre, akkor feljelentést tehetsz kiskorú veszélyeztetése miatt a rendőrségen. Jó eséllyel az 5 alkalom elég lesz arra hogy eljárást indítsanak ellene. Ideiglenes intézkedésnél nemigen meri a legelvetemültebb gondozó szülő sem megtenni, hogy nem tartja be a bírósági döntést. A végleges elhelyezésnél nagy súllyal esik latba, (elméletileg) az ilyen gyermek ellenes magatartás.
Amit még megtehetsz, (nem tudom van-e ügyvéded,) jelzed mindezt a bírónak. (elvileg,) Ő jogosult az ilyen helyzetben a legmagasabb jogkörrel eljárni.

Azt hogy van-e esélyed nem lehet megjósolni, attól hogy nem adja oda gyereket, esélyed sajnos nem lesz. Ma 2010-ben azt tesz az anya a gyerekével amit akar. Az alkoholista, drogos, ribanc, anyáktól sokszor akkor sem veszik el a gyereket, ha egyszerre áll fenn mindhárom előző tényező.

Ha feljelentést teszel, akkor elvileg gyorsított ügymenet lesz, hiszen kiskorút érint. Jó eséllyel a tárgyalás vége előtt rákoppintanak anya fejére.

Egynek nem rossz, ha bizonyítani akarod anya alkalmatlanságát. De mellé kell tenni még nagyon sok egyéb dolgot is.

Sajnos ilyenkor hivatkozik a bíró a gyermek életkorára, amit ha 3000 évig élek sem értek meg. Könnyen megkapod adott esetben, hogy a gyermek életkora miatt fel sem merülhet hogy nálad legyen a gyerek. Nem mintha egy apa nem tudna ellátni egy 15 hónapos gyereket.

Tény hogy pont úgy el tudja látni, mint egy anya.

Tehát az életkora véleményem szerint a legnagyobb buktató.
Ha be tudod bizonyítani az anya alkalmatlanságát, és egyúttal a te alkalmasságodat, akkor van esélyed. Sajnos ebben az országban ennek esélye 1:1 000 000 000 000 000 000

Ha érzel magadban elég erőt, akkor harcolj a gyerekedért. Lehet hogy meg nem kapod, de elérheted hogy többet legyen veled. És tőled tanuljon emberi viselkedést.

sió # 2010.12.28. 11:26

harzoltanq

Ne engedj időt húzni.
És ne engedd, hogy rágalmazzon.

Bodzza # 2010.12.28. 08:43

Tisztelt Forumozók
Kislányom 15 hónapos, ideiglenes intézkedéssel végre dec 01-től elhozhatnám hetente egyszer. Dec 26-án, karácsonykor az ötödik alkalommal nem engedte sorban, beteg vagy nem alkalmas. Mit tegyek?
Négyszer mát kértem Gyámhatóságnál végrehajtást, de nem különösebben érdekli, letolja. Jó az ügyvédje? Elegem van, elvenném lányomat, jó dolga lenne. Van esélyem? Eddig folyamatosan akadályozta, ő pedig láthatná rendesen. Nyáron pl. Balatonra kellett mennem. Fizetni persze fizetek rendesen. Van már egy 8 éves lányom is előző házasságomból, kitűnő a kapcsolatunk, ő is várja és jönne a kissebikért.
Előre is köszönöm!

monalisa1 # 2010.12.27. 18:33

A bíróság abban tudna segíteni hogy felülvizsgálja a végzést - az abban előírtakat, mert hát már nem egy pici gyermekről van szó.

monalisa1 # 2010.12.27. 15:32

Nem tudom mennyire irritálja a volt feleségedet az új párod eseti jelenléte, de ha igen, akkor a lányodért csak egymagad menjél ill. ő ez idő alatt maradjon a kocsiban.

Ugyanakkor az ex-nek tudomásul kell vennie hogy a továbbaikban egy másik nő (is) vigyázza a kislányt és alkalmasint gondoskodik róla.

monalisa1 # 2010.12.27. 15:20

Az hogy a láthatás korlátlan ez nagyon pongyola, főleg annak ismervében "... ha meg tudunk egyezni".

Tessék leülni és a létező legrészletesebben leszabályozni a láthatás/kapcsolattartás problémakörét, külön is kitérve a nyári időszakra, a húsvétre, a karácsonyra, a gyermek születés- és névnapjára, az apa ugyenezen jelesebb napjaira stb., stb. (Természetesen mindkét oldalról kompromisszumra szükség lesz majd.)

A nagyszülői láthatás általában az apai láthatás idejekor van.

Egy 2 éves kisgyermeket már el lehet otthonról hozni akár egész napra is - fokozatos szoktatással. (Bizonyára nem szoptatják már, az eseti tisztábatevés meg nem olyan nagy dolog.)

Az apánál alvás egy 3 év körüli gyermeknél már nem ritkaság.

Ha az ex nem hajlandó a megállapodásra akkor kénytelen leszel evégett bírósághoz fordulni.

monalisa1 # 2010.12.23. 16:39

Nem tudsz valahová elköltözni? (Lehetőleg jó messzire...)

Betty76 # 2010.12.23. 06:02

Kaméleon köszönöm a válaszod. A rendőrség anno azért avatkozhatott bele az ügybe, mert akkor a kisfiam még 9 hónapos volt és még szoptattam, kisfiam édesapja tettlegesen bántalmazott, majd elvitte magával a picit, elmentem a rendőrségre, akik azt tanácsolták várjak egy napot és másnap próbáljam elhozni a kisfiúnkat, mivel az apuka nem engedett a gyermekem közelébe, ezért akadályoztatott a láthatási jogomban, ezért a rendőrség segítségét kértem, a rendőrnek ellenállást tanúsított, továbbá azt hazudta elvesztek az iratai stb. , a rendőr kisgyermek érdekében erősítést kért és kapott, amitől megijedve apuka mégis előkereste az iratait, és átadta a 9 hónapos, szoptatós gyermeket, aki addig egy napot sem volt távol tőlem. Apuka egy body-ban akarta odadni, majdnem ilyen hidegben, mint most van és a rendőrök szóltak rá, hogy normális legyen, adjon a kisgyerekre kabátot. Sajnos ti még nem ismeritek az egész történetet, nagyon sokmindenen mentem keresztűl az elmúlt egy éveben, kisfiam apja nem egyszer megütötte , megrúgta kislányom, aki nem közös gyermekünk, több esetben engem is brutálisan bántalmazott a gyerekek előtt, a 7 éves lányom ez nagyon megviselte és amióta a 2 éves testvérét volt párom elvitte magával még lelki beteg is lett, mert nem mindig láthatja a szeretett testvérét, hiányzik neki, minden nap megkérdezi, mikor jöhet Ármin haza.

kaméleon # 2010.12.22. 17:26

Betty76: Ha a gyermek elhelyezésével, szülői felügyeletével kapcsolatban nincs semmilyen döntés, mindketten jogosan magatoknál tarthatjátok.
Ha nincs semmilyen döntés, semmilyen egyezség, akkor nincs kapcsolattartási rend sem, tehát, nem értelmezhető a szünet alatti egy-egy hét sem. (2 éves gyermek oktatási szünete?) Sajnos, többnyire azt tehettek, amit akartok. Te is. Nem értem viszont, hogy ha ez a helyzet, hogy lehet, hogy rendőr avatkozott közbe, és hozta el az apától a gyereket?

kaméleon # 2010.12.22. 17:16

Kedves Morzsola! Kifejezetten az szerepel a kapcsolattartási egyezségben/határozatban, hogy mindig a következő héten kell pótolni, ha önhibádon kívül marad el a kapcsolattartás? Elő van benne írva az értesítési kötelezettséged? Eleget tettél annak? Tudod igazolni, hogy beteg voltál? Nincs benne, hogy kifejezetten az anyáé a karácsony első napja?
Ha a válaszok sorban: igen / nem vagy igen / nem kellett vagy igen / igen / nincs, akkor a gyámhivatalnál joggal jelentheted, hogy nem kaptad meg a gyereket. Viszont, ne remélj sokat, merném borítékolni, hogy most emiatt nem fogják elmarasztalni! (Az a helyzet, hogy egyet is értenék a döntéssel.) Kérj egy másik hétvégét pótlásra, és érd be a karácsony rád eső napjával – szerintem.
Számomra legalábbis – függetlenül attól, hogy értelek – úgy tűnik, hogy kilóg itt egy lólábacska a csakis az ünnepek alatt érvényesíteni akart pótlásigényeddel.
Mi a helyzet a szünidővel?

GYYG # 2010.12.22. 07:28

Kedves Fórumozók!
Segítséget szeretnék kérni. A párom gyermekelhelyezési ügye évek óta húzódik, az anyuka a 3 éves gyermeket csak nagy ritkán adja ki láthatásra az apukának. Volt olyan eset, hogy 13 hónapig nem látta a gyereket az anyuka miatt,(volt jogerős ítélet) hiába írt bíróságnak, gyámhivatalnak, családsegítőnek, semmi nem történt, az anyát még csak fel sem szólították. Most hogy volt újabb tárgyalás, most az anya kénytelen odaadni a gyereket, igaz csak a láthatások felére, mert szerinte a másik hétre eső egy napos láthatás nem érvényes. A rendőrök is kimennek, felszólítják, de gyerek még sincs átadva. (Gyámhatóság sem segít, sőt inkább akadályozza, mit nekik a gyerek mindenek felett álló érdeke???) Amikor a párom megy a gyermekért, a nő élettársa jön ki a kapuba és szó szerint azt mondja a páromnak: "Nincs láthatás, takarodj". A másik, hétvégi kapcsolattartásra odaadja a gyereket, aki eddig több alkalommal is nyugodtan vidáman töltötte a páromnál a hévégét, az alvással sem volt semmi baj. Most, hogy az anyuka is megkapta azt a papírt, amelyben elutasítják azt a kérelmét, hogy a gyerek kéthetente csak 4 órát lehessen összesen az apjával, most elkezdte a gyerek megfélemlítését. A gyerek a legutóbbi láthatáskor állandóan azt kérdezte,mikor megy haza, ezt korábban sosem kérdezte,elkezdte szopni az ujját, azt mondta apánál minden félelmetes, és neki nem szabad elaludnia, álmában sírt, jajveszékelt, az apuka ringatta egész éjjel a karjaiban. Ezekre tanú van, ill. hang-és videofelvétel. Milyen anya az ilyen, aki ezt teszi a gyermekével?
Két kérdésem lenne:
Az egyik: ha megfellebbeztük az elhelyezést, az kihat-e a láthatásra, mivel a törvényben az áll, hogy a meg nem fellebbezett részek jogerőre emelkednek. (A Pp 228§ szerint nem, pedig erre hivatkozva nem adja ki a gyereket)
A másik kérdés: Van e arra valami törvény, vagy paragrafus, hogy a gyerek veszélyeztetése áll fenn, ha a beteg (nem lázas) gyerekkel az apa részére az anya nem adja oda gyógyszereket és a TAJ kártyát. A vényköteles gyógyszereket csak ismerős révén tudtuk megkapni a gyógyszertárban, pedig apuka 40ezer Ft körüli tartásdíjat fizet, és minden egyéb jövedelme után még 20 %-ot. Az anyuka évekkel ezelőtt az apa külföldi útja alatt úgy vitte el a gyereket, hogy teljesen kifosztotta a házat és elvitt 3.5M Ft-ot (az előző élettársával is ezt tette). Köszönöm a segítséget!

Betty76 # 2010.12.22. 05:53

Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni a következőben: Van egy 7 éves kislányom és egy nem egész 2 éves kisfiam. Az apa nem egyszer tettlegesen bántalmazott a gyerekek előtt, majd nem egyszer erőszakkal elvitte kisebbik gyermekem. Egy esetben rendőri segítséggel hoztam haza, majd a következő ilyen akciónál nem tettem semmit, mert elegem lett a hiábavaló harcból, úgyis én jönnék ki vesztesen, ha más nem azért mert megverne. Jelenleg is apukánál van a pici, és elindította a gyermekelhelyezési pert, arra hivatkozva, hogy ő neveli hónapok óta közös kisfiúnk. Volt már tárgyalás, de sem ideiglenes sem végleges döntés ezidáig nem született. Karácsony közeledik, elmentem az apukához és kértem 24-én hadd hozzam el a kisebbik gyermekem, hogy a testvérek együtt legyenek legalább ezen a szent ünnepen és egy éjszakát kértem , hogy nálam aludhasson. Ő erre azt felelte nem egyezik bele. Szeretném tudni, mik a jogaim, hisz téli szünet van 2 hét, én úgy tudom ebből 1 hét engem illet, és mégegyszer hangsúlyozom, hogy nem történt sem ideiglenes sem végleges bírói döntés ez ügyben, tehát elvileg ugyanannyi jogom van a gyerekhez, mint az apának. Javítsatok ki, ha tévedek. Válaszotokat előre is köszönöm!

morzsola # 2010.12.21. 11:59

Sziasztok !

Azt szeretném megkérdezni , mivel nem tudtam menni a gyerekért láthatásra betegség miatt , az anyának kötelessége odaadni pótlásra a gyereket . Na most ez karácsony első és másnapjára esik , ebben az esetben megtagadhatja ? Ő csak 26 án akarja odadni a rendes láthatásra , és azt akarja hogy 27 én reggel vigyem is vissza . Szilveszterkor is rám esik a láthatás , elvileg 1 én hozhatnám el 2 ig . Mondtam neki hogy akkor legyen meg a pótlás 31 én , és visszaviszem a megbeszélt időpontba . A lényeg amit a gyerek anyja kijelentett , nem akarja odaadni az ünnepek alatt nehogy már nekem jó legyen . Ettől függetlenül megpróbálom elhozni , de ha nem sikerül , hol jelenthetem fel ? Gyámügy vagy a rendőrség ?

Köszönöm a választ előre is....

2fiúanyukája # 2010.12.20. 11:16

Tiszteletem!
Bono32!
a gyakorlat és a jog szerintem két külön dolog.
A különélő szülőnek is ugyan olyan joga és kötelezetsége a gyermek tanulmányi eredményeiről érdeklődi,a iskola beíratkozásba is beleszólási joga van,hisz ugyan úgy szülő a különélő is,mint a gondozó.
a pedagogusok elméletileg adhatnak ki információt a gyermekről.Ha speciális a helyzet,mint nálunk,akkor viszont nem,csak a különélő szülő jogi képviselőjének és ahhoz a gondozó szülő beleegyezése sem szükséges.
Személy szerint azt gondolom,hogy az a jó,mikor a különélő szülő valóban figyelemmel kíséri a gyermeke sorsát és részt is vállal abban,hogyan tanul,mi az érdeklődése,mit szeretne a jövőben és ebben az irányban miképpen lehet őt segíteni.

bono32 # 2010.12.20. 10:23

Köszönöm az előző kérdésemre adott válaszokat, az eredményről majd beszámolok. Olvasva a topic-ot kérdésem lenne a különélő szülő óvodai, iskolai látogatásával kapcsolatban.
Szabályos, bíróság által jóváhagyott egyezség van, ami említést sem tesz arról, hogy a különélő szülő (apa) meglátogathatja-e az óvodában, iskolában a gyermekét, érdeklődhet-e a nevelőktől a gyermekről. A nevelő ilyenkor köteles őt tájékoztatni? Ráadásul pontosan tudja a nevelő, hogy anya és apa nincsenek jóban, szegény magát is védené az anyával szemben, -akivel tanítási naponta kétszer találkozik- ha megtagadná az apa érdeklődését, találkozását.
Megtilthatja-e a gondozó szülő a különélő szülő óvodai megjelenését, találkozását a gyermekükkel, mert szerinte nincs jó hatással a gyerekre? Persze nincs az apa ellen semmi ezt tiltó intézkedés, de mégsem a kapcsolattartási időben keresné a gyermekét...

2fiúanyukája # 2010.12.19. 20:00

Sió!
Ha a jegyzői védelembe vételkor kikötik,hogy nem zavarhatja a gyermekeinket az iskolában,tanítás előtt és után akkor nem teheti meg az apa,mert megszegi a jegyzői határozatot.Nem?
Igen veszélyezteti a saját gyermekeit nem véletlen tartunk itt,ahol tartunk.Nem a puszi a gond,mert ezt egy normális szülő is belátja,még Én is.
Kifejezetten örültem,hogy végre érdekli az apát a gyermekek tanulmánya,előremenetele,jővőjük stb.
Te szerintem örömmel vitted volna a gyermekeidet 8 napra magadhoz és karácsonyoztál volna velük.Sajnos nálunk ez sem így van.

2fiúanyukája # 2010.12.19. 19:49

Tiszteletem!
Kaméleon!Köszönöm a választ.Nem Én generálom a haragot,de utálom,hogy a gyermekünk azért sír,mert apa megint hazudott és nem tartotta be az ígéretét.8 napig lettek volna nála a fiaink.Jeleztem a gyermekjóléti szolgálatnál az ügyintézőnek mikortól van apás 8 nap.Ő ezt jelezte az apa képviselőjének,hogy szombat reggel 9-re jöhet a gyerekekért és 25-én este 6-ra hozza vissza a fiúkat.Ennél többet már mi sem tehetünk.
Nagyobb fiunk azt mondta neki az iskolába,hogy sosem jössz értünk az apa válasza "nem baj".
Az Én Édesanyám azt mondta amilyen rózsát szakítottam,olyat kell szagolnom.De azt mondta ez a rózsa el van hervadva már.Bölcs asszony.

sió # 2010.12.19. 19:46

Ez utóbbi kaméleoné.