Azt szeretném kérdezni, ha egy ingatlan terhelt hitellel. A hitelszerződésben a tulajdonosok is szerepelnek és az egyik meghalt, de egy nem tulajdonos személy szerepel követelés vásárlóként a szerződésben? Akkor ez a hitel nem képzi hagyaték tárgyát? És a követelésvásárló akkor csak egy tartozást vett? Az ingatlanra nem tarthat igényt? A követelés vásárló az egyik gyermek, de ha született a másik gyermeknek végrendelet akkor mi van?
öröklés követelésvásárlás
Pardon?
Szüleim házát árverezni akarták, vettünk fel hitelt hogy kifizessük a tartozást. A hitelszerződésben a szüleim én és a férjem szerepelünk. De én mint követelés vásárló is, így váltottuk ki az adósságukat. Most anyukám meghalt, és tartok attól, hogy öcsém részére van végrendelet. Hozzá teszem az öcsém vetette fel velük a hitelt, eljátszotta a pénzt és az adósság meg ott maradt.
Nem lett jobb.
Én úgy értem, hogy a kérdező testvére elverte azt a pénzt, amit a szülei felvettek kölcsön, a kölcsönt kifizette a kérdező a szülei helyett, hogy megmaradjon a szülei lakása, úgyhogy most a kérdezőnek van hitele, amit fizet, a szüleinek meg lakása, most meg meghalt az édesanyja és azt hiszi, hogy az ő hitele is a hagyaték része, hiszen azt a szülei tartozásának kifizetésére fordították. Ami tulajdonképpen a testvére tartozása, úgyhogy a testvér nehogy már örököljön a lakásból. Pláne végrendelettel. Gondolja a kérdező.
Akár igazad is lehet. De akkor ajaj.
Igen így van. A hitel még nincs visszafizetve.
A hitel a házukra van terhelve. A hitelszerződésben benne van, hogy a hitelüket váltottuk ki.
Az elhunyt is adós a tartozásban? Mind a 4 résztvevő adós?
Fel van sorolva a négy név, az övé is és utána oda van írva,hogy ,,kölcsönfelvevő/adós//ingatlantulajdonos/zálogkötelezett,,
csalados
Ha azt a hitelt te vetted meg, akkor te követelheted a megtérítését a testvértől. A testvér teljes vagyonából, tahát ha örököl az ingatlanból, akkor az ingatlanban fennálló tulajdoni hányadából is.
köszönöm
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02